Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο «Τιτανικός» – Οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου…

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:50 π.μ.
Δημοσιεύθηκε από mitsosms

(Tου Αλεξη Παπαχελα στην Καθημερινή)

………….Ο κ. Παπανδρέου πάλι παραμένει μυστήριο γιατί άργησε τόσο πολύ να καταλάβει ότι παρέλαβε τον «Τιτανικό». Ξένοι οικονομολόγοι του είχαν εξηγήσει πως «καλύτερα ίσως να δηλώσεις ότι χρεοκοπείς και να επαναδιαπραγματευθείς το χρέος σου», ο κ. Προβόπουλος του είχε εξηγήσει την κατάσταση και όλοι οι έμπειροι συνομιλητές του από την «αγορά» του εξηγούσαν πόσο καταστροφική μπορεί να ήταν η συμβολή της κ. Κατσέλη στην κατάρτιση του οικονομικού του προγράμματος. Τους αγνόησε όλους, μας δήλωσε πως……..«λεφτά υπάρχουν» και παγιδεύθηκε σε μια παρατεταμένη άρνηση για την ανάγκη να ακολουθήσει «το μοντέλο Καραμανλή».

Ολα αυτά τέλειωσαν στο Νταβός και ένα μεσημέρι Κυριακής στο Μαξίμου, όταν οι τραπεζίτες που κάλεσε στο γραφείο του εξήγησαν (οι περισσότεροι) ότι τα ψέματα τελείωσαν και πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν άντεχε πολλές ακόμη ημέρες με τα spreads πάνω από αυτά της Αιγύπτου. Ο κ. Παπανδρέου βγήκε από την «άρνηση» και πήρε τις αποφάσεις του. Είναι γνωστό πως όταν αποφασίσει ότι κάτι είναι σωστό, το υπηρετεί με πείσμα.

Το πρόβλημα είναι πως, επειδή άργησε πολύ, η διάσωση του σκάφους έχει καταστεί εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Τα κύματα είναι τεράστια, κανείς δεν έχει δοκιμασμένο σχέδιο εξόδου από τη θύελλα και αυτοί που ήλθαν για να σε σώσουν ζητούν πολλά. Το χειρότερο όμως που μπορεί να σου συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση είναι να ανακαλύψεις πως το πλήρωμά σου δεν είναι εκπαιδευμένο ή ψυχικά έτοιμο για αυτό που ζει. Και κατά πολλούς εκεί θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός: την παντελή έλλειψη ικανού πολιτικού προσωπικού που μπορεί να διαχειρισθεί την επίλυση συσσωρευμένων παθογενειών, αμαρτιών και σπατάλης δεκαετιών.



Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal