Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΛΕΦΤΕΣ - ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΒΡΑΙΟΑΠΑΤΕΣ MADE IN USA!!!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:37 μ.μ.
Ξεφτισμένο Trust

Επιχειρηματικά Σκάνδαλα και Απάτες Εβραίων, Καταστρέφουν τους Ιρανο-Εβραίους του LA (Λος Άντζελες).



By Karmel Melamed

Πριν από ένα χρόνο, Ο Ezri Namvar αναγκάστηκε σε ακούσια πτώχευση και κατηγορείται από τους επενδυτές, για τη δημιουργία ενός συστήματος "Ponzi" που ισοδυναμεί με απώλεια 500 εκατομμυρίων δολαρίων, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος είχε δανειστεί, από τους Ιρανο-Εβραίους του Λος Άντζελες. Πολλοί από τους πρώην επενδυτές του, τον ήξερε τον Namvar ως φίλο και έμπιστο σύμβουλο, αλλά τώρα λένε, ότι η ζωή τους έχει γυρίσει ανάποδα, λόγω απώλειας των χρημάτων τους. Η δυστυχία των θυμάτων επαυξάνεται, από το γεγονός ότι, αν και οι κατηγορίες που αφορούν τον Namvar έχουν εξοργίσει τη κοινότητα, αυτός δεν είναι το μόνο στοιχείο που τους γέμισε με τόσο θυμό. Δύο άλλα σκάνδαλα απάτης επενδύσεων, που αφορούν δύο άλλους τοπικούς Ιρανο-Εβραιο-Αμερικανούς, είχαν συσσωρεύσει τα προβλήματα τους, πάνω στη τοπική κοινότητα.

Δεν υφίστανται κυρώσεις για τους τρεις (υπόλογους) άνδρες, ένεκα των ποινικών παραπτωμάτων τους μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλά η (αρνητική) επίδρασή τους στην κοινότητα παραμένει βαθιά. Μόλις μια σφυχτοδεμένη ομάδα, που θα μπορούσε να τελειώσει μια συμφωνία με μια χειραψία, η εβραϊκή κοινότητα του Ιράν αντιμετωπίζει τώρα το κατεστραμμένο αίσθημα της εμπιστοσύνης και επανεξετάζουν, να μάθουν τους παλιούς τρόπους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο Namvar, ο οποίος είναι στα 50 του και ζει στο Brentwood, εργάστηκε ως τραπεζίτης, με εταιρείες δανεισμού και σαν επενδυτής ακίνητων περιουσιών στην εβραϊκή κοινότητα του Ιράν για σχεδόν δύο δεκαετίες, και προς απόδειξη της γενναιοδωρίας του, μπορεί να δείχνει σε πλάκες της συναγωγής, τα ευχαριστήρια προς τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Namvar είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών Εβραίων του Ιράν, η οποία τους οδήγησε να επενδύσουν στην εταιρεία του, "Namco Capital Group Inc" (Namco). Καθιέρωσε και επίσης ίδρυσε, τη μακροχρόνια επιχειρηματική φήμη της οικογένειάς του στο Ιράν και το γεγονός ότι ήταν γνωστός, για το ότι παρείχε υψηλότερα ποσοστά απόδοσης για τους τοπικούς Εβραίων από το Ιράν, από ότι οι περισσότερες τράπεζες την ίδια εποχή. Ο Namvar και η οικογένειά του ήταν επίσης πολύ σεβαστοί στην κοινότητα, για ουσιαστικές φιλανθρωπικές εισφορές τους, σε διάφορες εκπαιδευτικές ομάδες Εβραίων στη Νότια Καλιφόρνια και στο Ισραήλ.

Αυτοί που υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον του ισχυρίζονται, ότι κατά τους τελευταίους 18 μήνες, ο Namvar έπαυσε να καταβάλλει μερίσματα στους επενδυτές Ιρανικό-Εβραίους, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να επιστρέψει κανένα από τα κεφάλαια που δανείστηκε από αυτούς. Με μεταγενέστερες αγωγές (τα θύματα) ισχυρίζονται ότι μέσα από τις επιχειρήσεις του, τα χρήματά τους δαπανήθηκαν σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις και ξανά "επέστρεφαν" σε ακίνητα.

Χωριστά, ένα άλλο σκάνδαλο των επενδύσεων έπληξε την εβραϊκή κοινότητα του Ιράν στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν το "US Securities and Exchange Commission' (SEC), κατέθεσε αγωγή κατά John Farahi, 52 ετών, έναν δημοφιλή Ιρανο-Εβραίο του κρατικού "talk radio show" που δραστηριοποιούνταν επίσης, ως σύμβουλος επενδύσεων και χρηματιστής για τους τοπικούς Ιρανο-Εβραίους. Οι ζημιωθέντες ισχυρίζονται, ότι ο Farahi και η εταιρεία του στο Μπέβερλι Χιλς, η "NewPoint Financial Services Inc", εξαπάτησε τους Ιρανο-Εβραιο-Αμερικανούς επενδυτές, (που έχασαν) εκατομμύρια δολάρια και ότι ο Farahi, η εταιρεία του, η σύζυγός του, Gissou Rastegar Farahi, και ο ελεγκτής της εταιρείας, Elaheh Amouei, παραπλάνησαν τους επενδυτές, αφού τους έλεγαν, ότι τα κεφάλαια τους είχαν επενδυθεί σε εγχειρόγραφα εταιρικά ομόλογα, FDIC - ασφαλισμένα με τα πιστοποιητικά καταθέσεων (Ομόλογα Σταθερής Θετικής Απόδοσης), και σε εταιρικά ομόλογα που εκδίδονται από εταιρείες, σε συνδυασμό με κονδύλια από το "Troubled Asset Relief Program" (TARP).



Το τρίτο σχήμα (απάτης), με τον Ιωσήφ Boodaie, είναι επίσης ένας επιχειρηματίας του Μπέβερλι Χιλς, Ιρανο-Εβραϊκής καταγωγής που δανειζόταν χρήματα για να προσφέρει στα μέλη της κοινότητας υψηλότερα ποσοστά απόδοσης για τις αποταμιεύσεις τους από ότι οι περισσότερες τράπεζες. Ο Boodaie είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινότητας ως λογιστής, και λέγεται ότι χρησιμοποίησε την εξοικείωση του με τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών, για να πωλεί τις επενδύσεις τους και τη περιουσία που του εμπιστεύθηκαν, με πραγματικές (εμπορικές) πράξεις. Πέρυσι, ήταν σχεδόν δώδεκα οι διαφορετικές μηνύσεις που του υπέβαλαν διάφοροι στ η περιοχή του L.A., Ιρανο-Εβραίοι και άλλες επιχειρήσεις, που ζημιώθηκαν επειδή τους εξαπάτησε ο Boodaie και είχαν μια συνδυαστικά συνολική ζημιά, σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έναν τοπικό δικηγόρο.



.........Οι ζημίες που συνδέονται με αυτές τις τρεις περιπτώσεις, έχουν κλονίσει σοβαρά τη σφυχτοδεμένη εβραϊκή κοινότητα του Ιράν στη Νότια Καλιφόρνια, σε σημείο, που κάποιοι φίλοι και τα μέλη των οικογενειων, να βρίσκονται τώρα σε σύγκρουση, ενώ οι οικονομίες μιας ζωής, των πολλών seniors της κοινότητα - η οποία μεγάλο μέρος των χρημάτων τα εξήγαγε από το Ιράν με μεγάλη δυσκολία - έχουν πλέον εξαφανιστεί.



"Δυστυχώς στην κοινότητά μας, το χρήμα έχει γίνει πηγή, για να αποκτήσουν οι άνθρωποι φήμη και σεβασμό για τον εαυτό τους - και πολλοί στην κοινότητά μας είναι πρόθυμοι να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για να καταστρέψουν άλλους, για να αποκτήσουν χρήματα και αυτό πάει να γίνει κοινωνικό καθεστώς", είπε ο Φρεντ Fouladi, ο Ιρανός ακτιβιστής εβραϊκής κοινότητας.



Όπως και στην πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο Bernard Madoff, "μια καλή συμφωνία", επιδιώκει ικανοποίηση των κοινωνικών φιλοδοξιών και της απληστίας. Η καταγγελία κατά Farahi ισχυρίζεται ότι τα χρήματα των επενδυτών μεταφέρθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, που ελέγχονται από τον Farahi και τη σύζυγό του (και χρησιμοποιούνται) για να οικοδομήσουν το αρχοντικό τους στο Beverly Hills, καθώς και σε ριψοκίνδυνες επιλογές χρηματιστηρίου που οδήγησε σε περισσότερες από 18 εκατομμύρια δολάρια απώλειες για τους επενδυτές.



Με την αγωγή της η SEC ισχυρίζεται επίσης ότι, από το 2003, ο Farahi χρησιμοποιούσε το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του, «Η σημερινή οικονομία", που παρουσιαζόταν στο Studio City -με βάση τη Περσική γλώσσα- ως "Radio Ιράν Kirn 670 μμ", με στόχο τα μέλη της Ιρανο-Εβραιο-Αμερικανική κοινότητα του Λος Άντζελες, συνιστώντας τους να κάνουν τοποθετήσεις στην εταιρεία του.

ΠΗΓΗ: http://www.jewishjournal.com/cover_story/article/business_fraud_scandals_devastate_las_iranian_jews_20100216/
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal