Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι καλύτεροι ΣΕΦ στατιστικών στοιχειων και η πραγματική κάθαρση

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:26 μ.μ.
Γράφει ο Dimmy the Greek

Αυτές τις μέρες γίνεται πολύ συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή με κύριο αντικείμενο την παραποίηση των στοιχείων. Διαβάζω σχετικό άρθρο με τίτλο "Ο καλύτερος "ΣΕΦ" της Ευρωζώνης" στο Καφενείο (Διάβασε εδώ) με αναφορά στον κ. Αλογοσκούφη. Θα συμφωνούσα απόλυτα με το σχόλιο εφόσον αυτό περιελάμβανε και τους άλλους μάγειρες που έδιναν από πίσω εκατομμύρια ευρώ αμοιβή στην Goldman Sachs για να κρύψει έλλειμα επί Σημίτη ώστε να μπούμε στην ευρωζώνη.

Αυτό που λέω φυσικά δεν είναι λογική συμψηφισμού. Θα ήμουν απόλυτα ευτυχής αν αρχίζουμε μία πλήρη διαδικασία κάθαρσης που φυσικά θα συμπεριλάβει και έλεγχο των αποτελεσμάτων του 1ου ΚΠΣ (που χάθηκε), του παιχνιδιού με την Goldman Sachs επί πρωθυπουργίας Σημίτη κοκ. Αυτό έχει νόημα να γίνει μόνο εφόσον υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση ώστε να πάνε φυλακή όλοι όσοι έχουν ευθύνες στελέχη από όλες τις πτέρυγες, όπως έγινε στην Ιταλία όπου πέρασε το κατώφλι της φυλακής και πρωην πρωθυπουργός, για την .....

ολοένα και αποκαλυπτόμενη κοροϊδία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε με αλόγιστη κατασπατάληση κοινωτικών πόρων είτε με στατιστικές αλχημίες.



Πρόσφατα σχολίασε κάποιος ότι η αναφορά του αείμνηστού Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι "οι πολιτικοί δεν πάνε στο δικαστήριο, πάνε σπίτι τους" αποδείχτηκε ιστορικά λάθος και συμφωνώ απόλυτα. Γιατί αν εγώ πιαστώ να κλέβω δεν με στέλνουν σπίτι μου αλλά στην φυλακή. Τι παραπάνω είναι ο πολιτικός;



Το μόνο που δεν ξέρω είναι (εφόσον βέβαια θεωρήσουμε πως υπήρχε τέτοια βούληση κάθαρσης, που δεν το πιστεύω) αν τώρα που βαλλόμαστε ως εθνική οικονομία από κερδοσκόπους είναι το κατάλληλο timing για μία τέτοια κοσμογονία.



Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει απλά να τα σβήσουμε όλα. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρέπει να αλλάξει άμεσα



το καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και της ευθύνης υπουργών,

το καθεστώς λογοδοσίας των δημόσιων λειτουργών (έναντι της σημερινής ΕΔΕ που εκτελούν συνάδερφοι)

το καθεστώς της απαράδεκτης παραγραφής 4 χρόνια μετά την εκτέλεση αδικήματος και...



...και φυσικά να δούμε την πρώτη στηριγμένη (και όχι υπό την μορφή εξιλαστήριου θύματος) κατάδίκη σε φυλάκιση κάποιου δημόσιου λειτουργού



Δεν περιμένω να πάνε αυριο φυλακή στο ίδιο κελί ο Αλογοσκούφης, ο Παπαντωνίου κ.α. Περιμένω τα πρώτα αποτελέσματα πραγματικής κάθαρσης.

Και ένα άσχετο (φαινομενικά) σχόλιο. Πριν θεωρήσουν ότι 35 χρόνια εργασίας είναι λίγα για να στοιχειοθετήσω εγώ δικαίωμα σύνταξης θα πρέπει, με βασικά συμβολική σημασία, να μου πουν αν είναι αλήθεια ότι οι βουλευτές παίρνουν περίπου 7000 το μήνα (συν περίπου 1500 ευρώ για συμμετοχή σε επιτροπές, συν, συν) και αν όντως δικαιούνται σύνταξη με 4 χρόνια βουλευτικής θητείας -συνεχούς ή διακεκομμένης- (συμπληρωμένους 48 μήνες) που ισοδυναμεί με 1.400 ευρώ η κατώτερη, ενώ απολαμβάνουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης στα 17 χρόνια (με σύνταξη 4500 ευρώ) την στιγμή που αν εγώ σταματήσω να δουλεύω στα 34 χρόνια χάνω πλήρως την σύνταξη.

Αναρτήθηκε από kafeneio

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal