Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ραβίνος του Brooklyn, κατηγορείται για κατάχρηση 4.000.000 $ από "Ηedge Fund" (Αντισταθμιστικά Ταμεία) και για δημιουργία καθεστώτος εκβιασμού!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:47 μ.μ.
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΒΡΑΙΟΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΞΑΝΑ) ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

===============================

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Τα "Ηedge Fund" (Αντισταθμιστικά Ταμεία), είναι ειδικά κεφάλαια επιχορήγησης ιδιωτών και νομικών προσώπων στις ΗΠΑ, προκειμένου αυτοί να αναλάβουν, την εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων κοινωνικής αποκατάστασης ευπαθών ομάδων, όπως π.χ. αποφυλακισμένων, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες κλπ.

===============================

Από Alison Gendar ----- Daily News ------- Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010,

Ω!!! Όχι πάλι.

Ραβίνος του Brooklyn, που κατηγορήθηκε πριν από επτά χρόνια για κλοπή των κρατικών επιχορηγήσεων, αποκαλύφθηκε τη Πέμπτη να εκβιάζει για "Αντισταθμιστικό Ταμείο" του Κοννέκτικατ, ώστε να του δώσουν 4 εκατομμύρια δολάρια για δύο σχολεία με τα οποία συνεργάζεται, είπε ο εισαγγελέας.

Ο Ραβίνος Milton Balkany, 63 ετών, κατηγορήθηκε για εκβιασμούς, και για την υποβολή ψευδών δηλώσεων, στο πλαίσιο ενός πολύπλοκου συστήματος, στη προσπάθειά του να ταρακουνήσει τα "hedge fund" (Αντισταθμιστικά Ταμεία), που ακύρωσε ο εισαγγελέας.

Όπως είπαν από το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ και το FBI, λέγετε για τον Balkany, ότι προσπαθούσε να πάρει από έναν νύν ή πρώην κατάδικο ότι πληροφορίεσ ήξερε, σχετικά με παράνομες συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών του "hedge fund" (Αντισταθμιστικού Ταμείου), ώστε αν γίνεται να παραιτηθεί η χρηματοδοτική εταιρεία.



Δεν υπήρξαν συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών.



Ο Balkany έφτιαξε μια ιστορία, για να εξαπατήσει διαχειριστές κεφαλαίων, ώστε να του δώσουν εκατομμύρια για το "Bais Yaakov" Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Πάρκο, όπου είναι ο κοσμήτορας, και για ένα άλλο σχολείο, το "Τορά Vodaath", είπε ο εισαγγελέας.



Ο Balkany είπε στον εισαγγελέα, τις παρακάτω ιστορίες.

"Επτά ή οκτώ χρόνια πριν, είχα κατηγορηθεί για ατασθαλίες και η κυβέρνηση υποχώρησε στη συνέχεια. Αυτό είναι πολύ πιο γελοίο", είπε ο Balkany, καθώς ο ίδιος απέφυγε τους φωτογράφους, όταν άφηνε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Μανχάταν, τη Πέμπτη το βράδυ.



«Όταν είσαι σε δημόσια υπηρεσία αυτή είναι το τίμημα που πληρώνεις. Είσαι αθώος και σέρνεσαι συνεχώς μέσα από την λάσπη», είπε πριν φύγει με υπερβολική ταχύτητα, μέσα σε ένα μαύρο SUV, αφού κυκλοφόρησε με ομόλογα 250.000 δολαρίων.



Ο Balkany, γνωστός ως "Brooklyn Bundler" για τη δεξιοτεχνία του στο "Ταμείο της Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης" - ως επί το πλείστον Ρεπουμπλικανικό - είπε ότι για την ακρίβεια, προσπαθούσε να βοηθήσει έναν νεαρό άνδρα στη φυλακή.

............ ............... .............. ............. .................... .......................

Ο Εισαγγελέας είπε ότι όλα ήταν μια συστηματική απάτη.

Είπε στους διαχειριστές (του Αντισταθμιστικού Ταμείου), ότι αν γυρίσει ( ο Ραβίνος) γρήγορα πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια για να Bais Yaakov και άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια, για ένα δάνειο για την "Τορά Vodaath", θα πει να μη παραμείνει κρατούμενος.



Ο Balkany είπε ότι δεν πήρε τα χρήματα, αλλά ότι θα τα πάρει το τρόφιμος Otisville, που διέρρευσε το θέμα στο FBI.



Ο Balkany είπε ότι δεν ήταν ο μόνος διαχειριστής του "Αντισταθμιστικού Αμοιβαίου Κεφαλαίου (Ταμείου)", δεδομένου ότι και οι δύο ήσαν συνδιαχειριστές (με τον κατάδικο) και δεν θέλησε να τον δει να πληγώνεται", (οπότε) συμμορφώθηκε με την ομοσπονδιακή ποινική διαδικασία.



Ένας δικηγόρος για τα hedge fund (Αντισταθμιστικά Ταμεία), κατέγραφε τις συνομιλίες του με τον Balkany.



"Αυτό δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να καθίσουμε (να συζητάμε) επ 'αόριστον", είπε ο ραβίνος, σύμφωνα με την ποινική καταγγελία.

................ ................ ................. ................. ................. ..............

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Balkany, κατηγορείται ότι συμμετέχει σε οικονομική απάτη.



Το 2004, συμφώνησε να επιστρέψει περίπου 700.000 δολάρια σε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις που προορίζονται για άτομα με ειδικές ανάγκες παιδιά προσχολικής ηλικίας. Έτσι, οι εισαγγελείς στο Νότιο Μανχάταν συμφώνησε να μην ασκήσει δίωξη.



«Η κυβέρνηση έπρεπε να υποχωρήσει",δήλωσε ο Balkany την Πέμπτη το βράδυ.



Στην εν λόγω συμφωνία, o Balkany είπε επίσης, ότι ποτέ δεν συμφώνησε ότι άσκησε πιέσεις στο Ομοσπονδιακό Προεδρείο των Φυλακών και πάλι για λογαριασμό οποιουδήποτε ομοσπονδιακού κρατούμενου.



Είχε εμπλακεί - αλλά ποτέ δεν χρεώνονται - σε ένα πρόγραμμα δωροδοκίας υπαλλήλων των φυλακών, για να μεταφέρονται τρόφιμοι, από σκληρές φυλακές, σε καλοπληρωμένη δουλειά "Club Fed" στρατόπεδα εργασίας φυλακισμένων (κάτι σαν αγροτικές φυλακές).



ΠΗΓΗ: Ν.Υ. Daily News.com



Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal