Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Επιστρέφει δυναμικά μετά το Πάσχα

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 4:02 π.μ.
Η περίφημη μπύρα ΦΙΞ ξανά στην αγορά από Ηπειρώτες!

Κύριος μέτοχος ο Ι. Χήτος, Πρόεδρος της «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ»

• Ποιος δεν θυμάται την μπύρα «ΦΙΞ» ή ποιος από τους παλαιότερους δεν έχει πιει μπύρα «ΦΙΞ». Η περίφημη αυτή μπύρα, πέρασε σε Ηπειρωτικά χέρια και λίγο μετά το Πάσχα επιστρέφει δυναμικά στην αγορά.

Νέος ιδιοκτήτης του σήματος της ΦΙΞ είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, κύριος μέτοχος της οποίας με 51% είναι από το 2009 ο γνωστός Γιαννιώτης επιχειρηματίας κ. Ι. Χήτος, ένας εκ των ιδιοκτητών και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Χήτος ΑΒΕΕ» που χρόνια τώρα εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΓΟΡΙ». Ο κ. Χήτος το 2008 εξαγόρασε το 51% της εταιρίας «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε.», η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2010 μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακή Ζυθοποιία».



Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ…

Την πρώτη της εταιρική εμφάνιση στο ελληνικό εμπορικό και επαγγελματικό κοινό πραγματοποίησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμμετέχοντας στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, που πραγματοποιήθηκε 5-8 Φεβρουαρίου 2010, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αθήνας. Η διοίκηση και τα στελέχη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας υποδέχθηκαν στο καλαίσθητο περίπτερο της εταιρίας τους επισκέπτες της έκθεσης, όπου τους παρουσίασαν τα προϊόντα της εταιρίας, τη μπύρα βιολογικής γεωργίας B29 και τη νέα μπύρα Fix Hellas, που επανέρχεται δυναμικά στην αγορά τον Απρίλιο.



ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το επαναλανσάρισμα της πιο ιστορικής ελληνικής μπύρας, καθώς και για τα πρώτα εμπορικά πλάνα της εταιρίας. Θαύμασαν τις νέες, μοντέρνες συσκευασίες και είδαν πρώτοι το νέο λογότυπο της Fix Hellas, ξεδιψώντας με την εύγευστη βιολογική Β29. Το περίπτερο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι αγορών των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ της χώρας, οι σημαντικότεροι χονδρέμποροι ποτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και πλήθος ιδιοκτητών καταστημάτων μαζικής εστίασης και χώρων διασκέδασης. Οι επισκέπτες εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και έδειξαν ιδιαίτερη προσμονή για την "άφιξη" της Fix Hellas.

Η βιολογική μπύρα Β29 παράγεται και εμφιαλώνεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, σε χώρο 7.500 τ.μ. στη Ριτσώνα Ευβοίας, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τη Fix Hellas, από το τέλος Μαρτίου.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, το σύνολο των κεφαλαίων που θα έχουν επενδυθεί στην εταιρία από την ίδρυσή της θα ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Η μπύρα ΦΙΞ θα διατίθεται σε συσκευασία γυάλινων φιαλών, αλουμινένιων κουτιών, καθώς και χάρτινων βαρελιών των 30 λίτρων.

Σε πρώτη φάση θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ. Σε δεύτερη φάση, αλλά χωρίς καθυστέρηση, η ίδια μπύρα θα λανσαριστεί και στη λεγόμενη «κρύα αγορά», δηλαδή στους χώρους μαζικής εστίασης, στα μπαρ, σε κέντρα διασκέδασης, καθώς και στις κάβες.

Για την τοποθέτηση της ιστορικής μπύρας στην οργανωμένη λιανική αγορά, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία θα στηριχθεί στις σχέσεις συνεργασίας που έχει ήδη αναπτύξει για τη διάθεση της βιολογικής μπύρας Β29, η οποία ήδη βρίσκεται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Σκλαβενίτης κ.ά.). Βασικό «όπλο», όμως, της ΦΙΞ είναι ακριβώς το όνομά της, καθώς στην εγχώρια αγορά είναι συνώνυμο της μπύρας. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με αυτήν και ακόμη και τώρα θυμούνται το κλασικό πλέον σλόγκαν «Μπύρα ΦΙΞ. Κάνει καλό»!



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ιστορία της ΦΙΞ ξεκινάει το 1864, όταν ο Ιωάννης Φιξ δημιουργεί ζυθοποιείο στο Κολωνάκι. Το 1893, το ζυθοποιείο μεταφέρεται στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το 1965, το μονοπώλιο της ΦΙΞ σπάει με την είσοδο στην ελληνική αγορά της μπύρας Amstel, ενώ αρνητική για τη ΦΙΞ είναι η εμπλοκή της οικογένειας σε πολιτικές διαμάχες της εποχής.

Το 1982, η εταιρία καταρρέει και εν συνεχεία τα σήματά της περνούν στην Εθνική Τράπεζα, τον κύριο πιστωτή της. Το 1995, το σήμα ΦΙΞ πωλείται στη «Δ. Κουρτάκης Α. Ε.», όμως η μπύρα εμφανίστηκε στα ράφια μόλις το 2000, καθώς προηγήθηκαν αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες για την «πατρότητά» της.

• Τις τελευταίες δεκαετίες, το όνομα ΦΙΞ από μόνο του, βεβαίως, δεν στάθηκε ικανό για να ανακτήσει η μπύρα τη θέση της στα ελληνικά νοικοκυριά. Τώρα, το Ηπειρώτικο πείσμα θα αποδειχθεί πιο ισχυρό και η ΦΙΞ θα αποκτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει.

proinoslogos

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal