Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Aμβρόσιος "Η καρδιά μας είναι πληγωμένη από τα "καμώματα" του Οικ. Πατριαρχείου"

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:15 π.μ.
 Συντάχθηκε απο τον/την Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μίλησε για ακόμη μια φορά μέσα από το προσωπικό του blog, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει: «ο Οικουμενικός Πατριάρχης σκανδαλίζει τον Ελληνικό λαό και εκταράσσει την Εκκλησία της Ελλάδος».


Επίσης, ο κ. Αμβρόσιος τονίζει χαρακτηριστικά, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης «Έρχεται κοντά μας όχι ως Πατέρας, αλλά ως κατακτητής!».

Το κείμενο του Μητροπολίτη Αμβροσίου έχει ως εξής:

Και στο Αίγιο γιορτάσαμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρά το γεγονός ότι η καρδιά μας είναι πληγωμένη από τα "καμώματα" του Οικουμενικού Πατριαρχείου!



Θα θέλαμε να έχουμε την ψυχική ηρεμία, ώστε να βιώσουμε το βαθύτερο νόημα των ημερών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Να σκύψουμε στους ηρωικούς αγώνες των αγίων και θεοφόρων Πατέρων της αγίας Ορθοδοξίας, οι Οποίοι έδιναν μάχες όχι βέβαια για να επαυξήσουν την κυριαρχία τους ως άτομα ή ως θεσμός, αλλά για να κατισχύσει η Ορθοδοξία έναντι των εχθρών της.



Σε καιρούς χαλεπούς ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος, αντί να αναλίσκεται για να στηρίξει τον Έλληνα Ορθόδοξο πιστό στην πίστη του, εκδαπανάται για το πώς θα επεκτείνει τα λεγόμενα εκκλησιαστικά "κυριαρχικά του δικαιώματα" εις βάρος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.



Αντί δηλαδή να μας οικοδομεί και να μας στηρίζει με την αγία βιοτή Του, με την ταπείνωσή Του, με την πατρική Του αγάπη, σκανδαλίζει τον Ελληνικό Λαό και συγχρόνως προδίδει τον έως χθες πιστό Του φίλο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και εκταράσσει την Εκκλησία της Ελλάδος.



Έρχεται κοντά μας όχι ως Πατέρας, αλλά ως κατακτητής! Η εκκλησιαστική εδαφική μας ακεραιότητα έχει περιορισθεί! Αγωνίζεται για να κρίνει ένα αδελφό μας Αρχιερέα, που καταδικάσθηκε και φυλακίσθηκε για υπεξαίρεση, και ξύνει πληγές μόνο και μόνο για να μη παραθεωρηθή το δικαίωμα του "εκκλήτου"!



Ας χαθούν μυριάδες ψυχές πιστών, που σκανδαλίζονται, αρκεί το Πατριαρχείο να μη απολέσει τα δικαιώματά του! Η παραφροσύνη έφθασε σε ακραία όρια!



Ένα μόνο θα μπορούσε να πράξει ο Πατριάρχης μας: Αντί να ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το θέμα, όφειλε να ρίξει τον πατριαρχικό του μανδύα και να καλύψει το ζήτημα, ώστε να ξεχασθεί το ολίσθημα ενός Αρχιερέως, από το οποίο κατασκανδαλίσθηκε το Πανελλήνιο!



Αντ’ αυτού αναστατώνει το σύμπαν! "Γαία πυρί μειχθήτω"! Αρκεί το Πατριαρχείο να επικυρώσει τα δικαιώματά του, τα οποία, σημειωτέον, ουδείς αμφισβητεί.



Στο καταλυτικό αυτό έργο του, δυστυχώς, έχει εξασφαλίσει υποστήριξη εκ των έσω. Με τις κατά καιρούς θορυβώδεις εμφανίσεις του στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει πέμπτη φάλαγγα! Μία αθηναϊκή εφημερίδα χθες, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, παρουσίασε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις Ελλήνων Ορθοδόξων Ιεραρχών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει καριέρα μετακινούμενοι από το αντί στο υπέρ -πατριαρχικό στρατόπεδο…



Εμείς λοιπόν εδώ στο μικρό Αίγιο γιορτάσαμε μεγαλοπρεπώς την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Εκτός από την λαμπρή πρωινή θεία λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Προκόπιος, το βράδυ γιορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς η νίκη της Ορθοδοξίας στον Κατανυκτικό Εσπερινό.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal