Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Η Άγκυρα εκτός ορίων

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:55 π.μ.
- Δεν αποδέχονται τον ελληνικό εναέριο χώρο!

Επεκτείνουν τον εναέριο χώρο τους οι τούρκοι, κατά 2 χιλιόμετρα, σε όλη τη συνοριογραμμή

Ενώ μαίνεται ένας άτυπος πόλεμος στο εσωτερικό της Τουρκλιας μεταξύ των Κεμαλιστών στρατηγών και των Ισλαμιστών πολιτικών, στη μεθόριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η κατάσταση δείχνει πως καθημερινά "ξεφεύγει" λόγω της συνεχούς προκλητικότητας της Άγκυρας.

Η σταθερότητα της μετακύλισης των τουρκικών προκλήσεων είναι ένα ενδεικτικό χαρακτηριστικό της τουρκικής στρατηγικής, η οποία μένει αναλλοίωτη και ανεπηρέαστη από οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας, ακόμη και αν υπάρχει η απειλή μεταβολής της κυβέρνησης και της αλλαγής της από στρατιωτικούς.

Μία νέα τακτική εκφοβισμού και αναχαιτίσεων των εναέριων μέσων της FRONTEX έχει αρχίσει και εφαρμόζει η Άγκυρα: Προειδοποιούν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης να απομακρυνθούν πριν καν αυτά φτάσουν στην όριο γραμμή! Κατ’αυτό τον τρόπο «επεκτείνουν» ψυχολογικά τον εναέριο χώρο τους κατά 500-2000 μέτρα εντός του ελληνικού εναέριου χώρου!

Σήμερα π.χ. με μπαράζ εκπομπών (συνολικά 79 εκπομπές) από τον σταθμό ραντάρ του Τσανάκαλε προειδοποίησαν λιθουανικό ελικόπτερο που πετούσε εντός του ΕΕΧ στον άξονα Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου ότι πρέπει να απομακρυνθεί γιατί πλησιάζει στον τουρκικό εναέριο χώρο!

Πρόκειται για εντελώς παράνομη ενέργεια ή για την ακρίβεια άλλη μία παράνομη ενέργεια της ΄Αγκυρας στο Αιγαίο. Απαγορεύεται να απευθύνονται τέτοιου είδους μηνύματα από ένα κράτος προς εναέρια μέσα που κινούνται στον εναέριο χώρο ενός άλλου κράτους.

Εδώ δεν έχουμε ούτε καν FIR, έχουμε ΕΕΧ και μάλιστα με την πιο στενή του έννοια: Επάνω από χερσαία σύνορα!

Η σημερινή προειδοποίηση δεν ήταν πρώτη: Είχε συμβεί άλλη μία την προηγούμενη εβδομάδα. Το αεροσκάφος είχε παρενοχλήθηκε από τις 23:52 μέχρι τις 00:19 και επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη στις 01:12.
kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal