Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ρ. Ντενκτάς: "Επέμβαση της Αγκυρας θα μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη"

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:00 μ.μ.
Πηγή: ΑΠΕ 22/02/10-15:30

«Επέμβαση της Αγκυρας θα μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη», προειδοποιεί ο τέως «πρόεδρος» της τουρκοκυπριακής διοίκησης, Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Ντενκτάς διαβλέπει ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα λήξουν χωρίς αποτέλεσμα.

«Αρκεί η Τουρκία να μην επέμβει στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση στην Κύπρο, διότι σε περίπτωση ανάμειξης, η Κύπρος θα γίνει σαν την Κρήτη», δήλωσε μιλώντας σε συνάντηση της υπερσυντηρητικής οργάνωσης «Σύνδεσμος Σκέψης του Ατατούρκ», που συστάθηκε από σκληροπυρηνικούς φιλοπραξικοπηματίες απόστρατους αξιωματικούς.



«Ο διακοινοτικός διάλογος στην Κύπρο έχει στόχο την απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί, την κατάργηση των Συμφωνιών Εγγύησης, την κατάργηση των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο νησί και τη διάρρηξη των δεσμών μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας», υποστήριξε ο Ντενκτάς και δήλωσε ανακουφισμένος από το αδιέξοδο, στο οποίο ο ίδιος διαβλέπει ότι οδηγούν οι συνομιλίες.



«Οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να εξοπλίσουν, μέσα σε 24 ώρες, 80.000 άτομα», τόνισε ο Ντενκτάς στο ακροατήριο του για να υπογραμμίσει τους «κινδύνους» από μια ενδεχόμενη επιτυχία του διακοινοτικού διαλόγου και λύση του Κυπριακού.

express.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal