Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Στόχος η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 11:23 π.μ.
Στόχος η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων
Η ανάγκη για εξασφάλιση της διαχειριστικής επάρκειας
του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Β. Πίνδου,συζητήθηκε στην πρώτη
επίσημη συνεδρίαση του νέου ΔΣ


Επίσημη πρώτη χθες για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Βόρειας Πίνδου κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου, που έλαβε αποφάσεις για ζητήματα λειτουργίας του Πάρκου το επόμενο διάστημα.

Η πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου είχε στην ημερήσια διάταξή της θέματα που αφορούν στο μέλλον του προσωπικού του Φορέα, στην γνωμοδότηση έργων και στην υλοποίηση δράσεων που θα εξασφαλίσουν διαχειριστική επάρκεια στον Φορέα.

Ειδικότερα το νέο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την παράταση των συμβάσεων εργασίας των 18 υπαλλήλων που απασχολούνται στον Φορέα τουλάχιστον μέχρι το 2013, την προώθηση διαδικασιών για την απασχόληση εξωτερικών συνεργατών, όπως λογιστή, νομικού συμβούλου και ορκωτού ελεγκτή, και την κίνηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση διαχειριστής επάρκειας που θα επιτρέπει στον Φορέα την διαχείριση των προμηθειών και των λειτουργικών εξόδων του.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Κωνσταντίνο Κασιούμη, το Εθνικό Πάρκο έχει σημαντικές και ιδιαίτερες αξίες και στόχος όλων θα πρέπει να είναι η διατήρησή τους και η συνέχισή τους στο μέλλον. Υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όπως είναι το φυσικό περιβάλλον, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ζητούμενο σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο ρόλος που θα πρέπει να έχει ο Φορέας αλλά και το ίδιο το Πάρκο, μέσα στο πλαίσιο βέβαια που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Κασιούμης αναγνώρισε πως ο Φορέας δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται, κυρίως ως προς το προσωπικό που θα έπρεπε να απασχολείται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, κάτι που όμως δεν γίνεται. Και στην προσπάθεια ανάληψης πρωτοβουλιών για την στήριξη του Φορέα και για τη συνέχιση του έργου του θα πρέπει να συμβάλλουν και να συνεργαστούν όλοι, ανεξάρτητα από το πως έχει η κατάσταση, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο νέο διοικητικό συμβούλιο αλλά και στο νέο πρόεδρο του Φορέα. Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα του προσωπικού, τονίζοντας πως κάποια στιγμή το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τις σχέσεις εργασίας του προσωπικού στους φορείς των προστατευόμενων περιοχών και να μην στηρίζεται αποκλειστικά σε προγράμματα.

Μήνυμα συνεργασίας έστειλε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Κεντρικού Ζαγορίου που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ως κοινός εκπρόσωπος των ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων Γαβριήλ Παπαναστασίου. Θα πρέπει το Εθνικό Πάρκο και οι ευρύτεροι δρυμοί να βγάλουν προς τα έξω την δυναμική τους, ώστε να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal