Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μέρκελ: Αφού σώσαμε τις τράπεζες, τώρα αυτές κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:04 μ.μ.
Οι ίδιες τράπεζες που σώθηκαν με κρατικό χρήμα είναι αυτές που κερδοσκοπούν με το ευρώ και τα προβλήματα της Ελλάδας, δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ

Μιλώντας στο Αμβούργο, σε εκδήλωση που οργάνωσε η εφημερίδα «Financial Times Deutschland», η Γερμανίδα καγκελάριος επιτέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες κατά των τραπεζών, που κερδοσκοπούν, όπως είπε, εκμεταλλευόμενες τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και άλλων χωρών.

«Το χρέος που συσσωρεύτηκε γίνεται τώρα αντικείμενο κερδοσκοπίας από εκείνα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διασώσαμε ενάμιση χρόνο πριν», τόνισε η Μέρκελ στην ομιλία της. Μία εβδομάδα πριν, η Αγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στη βόρεια Γερμανία, με αφορμή τις αποκαλύψεις για συμμετοχή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στην απόκρυψη μέρους του ελληνικού χρέους, είχε δηλώσει: «Θα ήταν ντροπή αν αποδεικνυόταν ότι είναι αλήθεια πως τράπεζες που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της αβύσσου, μετείχαν εν μέρει στην παραποίηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων».

Στην ίδια ομιλία, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε τη στήριξη της στο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, επιμένοντας στην ανάγκη επιστροφής στους αυστηρούς κανόνες για περιορισμό του ελλείμματος στο 3%. «Τα λάθη πρέπει να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ασφαλώς έχει πάρει αυτό τον δρόμο στη σύνταξη ενός πραγματικού Προγράμματος Σταθερότητας», ανέφερε η Μέρκελ.

kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal