Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κυνηγάτε τους κλεφτοκοτάδες και αφήνετε τους Αλ Καπόνε !

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 3:56 π.μ.
Κύριοι του οικονομικού επιτελείου, έχετε ξεκινήσει στραβά και ανάποδα.

Εφαρμόζοντας τις εντολές των Μεγάλων Αδελφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυνηγάτε τους απλούς πολίτες και αφήνετε ανέπαφους τους Λήσταρχους, τους Αλ Καπόνε και τους Μαφιόζους.

Τα βάζετε με τον απλό συνταξιούχο, τον υπάλληλο, τον μικροεπιχειρηματία.

Παγώνετε, μειώνετε τους μισθούς, τώρα θα τον πάρετε και τα δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε ακόμα.

Το σκεπτικό ότι στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη δεν υπάρχουν ο 13 και 14 μισθός, είναι απαράδεκτο, γιατί ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων αναλογικά και του 13, 14 μισθού, υπολείπεται κατά 30 % του αντίστοιχου μισθού του Ευρωπαίου.

Αυξάνετε τη μέση φορολογία, τα τέλη, τους φόρους μεταβίβασης ακινήτων κλπ.

Με αυτά που κάνετε η μέση τάξη ζει σε μία αβεβαιότητα, μειώνεται η αγοραστική του δύναμη και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούμε να συμβεί. Τα μέτρα αυτά θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την οικονομία. Θα υπάρξει στασιμότητα στην αγορά.

Καλά αυτοί οι μεγάλοι δικοί σας οικονομολόγοι της London School of Economics, δε σας ενημερώνουν ότι κινδυνεύει να παγώσει η αγορά και χρειάζονται τελείως διαφορετικά μέτρα; Μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και της παραγωγικής διαδικασίας. Το χρήμα πρέπει να παράγει χρήμα σε όλους και όχι μόνο στους λίγους και μάλιστα στους ίδιους και στους ίδιους.

Βάζετε πρόστιμα και πολλές φορές εξοντωτικά στο καφενεδάκι ή καφετερία του χωριού γιατί δεν έκοψε απόδειξη για μία πορτοκαλάδα και παγώνετε – στην Ελλάδα το πάγωμα σημαίνει διαγραφή- ή διαγράφετε πρόστιμα των μεγαλοκαρχαριών για αξιόποινες παραβάσεις. Και στα χωριά ακόμη , δε μιλώ για τις πόλεις, οργιάζει το εμπόριο λαθραίων ειδών και ναρκωτικών και δεν μπορείτε να πιάσετε την πηγή, τον έμπορο και όχι τον απλό πωλητή.

Δεν μπορείτε να βρείτε και να τιμωρηθούν αυτοί που έφαγαν τα λεφτά των πολιτών στο χρηματιστήριο; Αυτούς που ξεκοκάλισαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων; Αυτούς οι οποίοι με τις πράξεις και τις ενέργειές τους έφθασαν το Ελληνικό χρέος στα 300 δις ; Αυτούς που κατασπατάλησαν το μόχθο του πολίτη, γιατί αυτός θα πληρώσει στο τέλος, τις γιορτές και στα πανηγύρια των Ολυμπιακών αγώνων;

Αυτούς οι οποίοι έπαιρναν κρυφά δάνεια –αυτό είναι καινούργιο- και έδιναν προμήθειες στις τράπεζες 300 εκατ Ευρώ; Αυτούς που μοίρασαν ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, ίσως και με το αζημίωτο, σε τρίτους, μη εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου;

Μπορείτε να βρείτε πολλά, εάν φυσικά το θέλετε απ αυτούς, γιατί έχουν ονοματεπώνυμο, οι οποίοι έχουν τις Βίλλες τα κότερα και τα ιδιωτικά αεροπλάνα. Απ αυτούς οι οποίοι στέλνουν τις κλεμμένες "αποταμιεύσεις τους" στο εξωτερικό και ίσως να επανέρχονται υπό μορφή δανεισμού προς το Ελληνικό Κράτος !

Είναι πλέον γνωστά τα κυκλώματα ! Πάρετε απ αυτούς, βρε αδελφέ σύντροφε, που τους περισσεύουν και όχι απ' αυτούς οι οποίοι δουλεύουν σε 1-2 δουλειές για να τα φέρουν βόλτα.

Κύριοι του Οικονομικού επιτελείου, πολλά λέτε , αλλά τίποτα δεν φαίνεται να γίνεται! Περιορίστε τις μεγάλες σπατάλες. Θα αναφερθώ μόνο σε ένα τομέα.

Τι χρειάζονται τα 800 περίπου Διοικητικά Συμβούλια στους Οργανισμούς και στις Εταιρίες του Δημοσίου τομέα; Μειώστε, τροποποιείστε άμεσα την οργανωτική και λειτουργική δομή τους. Μπορείτε να μας πείτε πόσο είναι το ετήσιο κόστος της διοικητικής λειτουργίας π.χ. της ΕΤΑ Α.Ε. ( Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης) ; Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, 7 ακόμη μέλη του ΔΣ., 10-12 Διευθύνσεις, γραμματείς, Αναπληρωτές κλπ κλπ. Μπορεί να μειωθεί το κόστος κατά πολύ, με τη μείωση των μελών του Δ.Σ. Μπορεί να μας πουν οι αρμόδιοι, από τα πρακτικά, εάν τα μέλη έχουν διαφορετικές απόψεις απ αυτές που εισηγείται ο Πρόεδρος ή ο Διευθύνων Σύμβουλος; Διακοσμητικό ρόλο έχουν οι άνθρωποί, αλλά πληρώνονται σε κάθε συνεδρίαση . Επιβάλλεται η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου σε ένα πρόσωπο. Συνήθως ο Πρόεδρος στα ΔΣ είναι άνευ ουσίας. Συγχώνευση-μείωση των διευθύνσεων. Αν γίνουν αυτά στους 800 Οργανισμούς και Εταιρείες του Δημοσίου το ετήσιο όφελος θα είναι πολλά εκ. Ευρώ. Γιατί δεν το κάνετε; Μήπως γιατί θέλετε να βολευτούν ή και να πλουτίσουν ορισμένοι δικοί σας;

Χρήματα δεν υπάρχουν Κύριε Πρωθυπουργέ! Μπορούν όμως να βρεθούν όσα θέλετε, αρκεί να το θέλετε, χωρίς να σπάσει η μύτη του απλού πολίτη!

Κυνηγάτε τους κλεφτοκοτάδες και αφήνετε τους Λήσταρχους και τους Αλ Καπόνε !

kentri

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal