Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Θύελλα αντιδράσεων για το ψήφισμα της ρωμιοκυπριακής βουλής

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 10:10 π.μ.
Ως προκλητική, χαρακτηρίζει την απόφαση ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η έγκριση του ψηφίσματος που απορρίπτει τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο, από τη βουλή της Ρωμιοκυπριακής διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Mehmet Ali Talat αφού χαρακτήρισε το γεγονός ως προβακάτσια δήλωσε "οι εγγυήσεις της Τουρκίας έχουν ζωτική σημασία και συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό επιχείρημα στο τρπέζι των συνομιλιών".

Ο Πρόεδρος Talat επισήμανε ότι το ψήφισμα, περί άρσης των δικαιωμάτων εγγυήσεων, που εγκρίθηκε στην ρωμιοκυπριακή βουλή με την δικαιολογία ότι είναι χώρα μέλος της ΕΕ, είναι ντροπή όλων των ρωμέικων πολιτικών κομμάτων.



Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος αφού επέστισε τη προσοχή στο ότι το κεφάλαιο "Ασφάλειας και Εγγυήσεων" αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα των συνομιλιών δήλωσε "Η ρωμέικη βουλή λαμβάνει αυτή την απόφαση γνωρίζοντας ότι είναι θέμα των συνομιλιών. Λαμβάνουν μια τέτοια απόφαση γνωρίζοντας την ευαισθησία της Τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα της συνέχισης των εγγυήσεων. Είναι ένα θέμα που πρέπει να καταδικαστεί".



Ο Talat δήλωσε ότι υπάρχουν εργασίες και στη Βουλή της Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ για να απαντήσουν στο σχετικό ψήφισμα.



Ο πρόεδρος Ταλάτ κληθείς τέλος να σχολιάσει τους ισχυρισμούς περί διοργάνωσης τριμερής συνόδου με πρωτοβουλίες της Αγγλίας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη ρωμείκη πλευρά, ανάμεσα στις εγγυήτριες δυνάμεις χώρες Τουρκία, Ελλάδα και Αγγλία είπε "δεν πρόκειται να προβάλλουμε αντίρρηση. Είναι φυσικό να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εγγυήτριων χωρών".

trt

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal