Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Με έδιωξαν γιατί περιέκοψα το πρόγραμμα κατά το ήμισυ.

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:36 π.μ.
Με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΟΤΕ Νίκου Μανασή (2000 – Μάρτιο 2002) συνεχίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διερεύνηση του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως βρήκε έτοιμη την αμαρτωλή σύμβαση ψηφιοποίησης του Οργανισμού με τη Siemens από τον προκάτοχο του Π. Λάμπρου ( πρώην ταμίας του ΠαΣοΚ , αποκαλούμενος και «ιππικό» κατά την …κούρσα του χρηματιστηρίου) και ότι ο ίδιος κλήθηκε να την διεκπεραιώσει.

Κατά τον κ. Μανασή η σύμβαση …. «ήταν μία σύμβαση δούναι και λαβείν» ! Σημείωσε μάλιστα ότι ενόψει νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 25Ο δισ. δρχ για το 2002, στα τέλη του 2001 ο ίδιος περιέκοψε το πρόγραμμα στο ήμισυ διαπιστώνοντας …ανεκτέλεστα έργα και …αχρησιμοποίητα υλικά στις αποθήκες του οργανισμού.



Η περικοπή αυτή , σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, σηματοδότησε την αντίστροφη πορεία για τον ίδιο αφού οι χειρισμοί του φαίνεται ότι…. δεν άρεσαν σε κάποιους.



«Κατόπιν τούτων δεν ήμουν αρεστός στην πολιτική ηγεσία»,τόνισε ο κ. Μανεσής, ( αφήνοντας αιχμές για τον τότε υπουργό Χρήστο Βερελή),ενώ παραδέχθηκε ότι ζήτησε και μίλησε με συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να πληροφορηθεί αν υπήρχε βούληση να παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ.



Αντί απάντησης στις 13 Μαρτίου 2002 ...τον απέπεμψαν και στην θέση του τοποθέτησαν τον -εκλεχτό του υπουργού- κ. Αντωνακόπουλο , με αντιπρόεδρο το στέλεχος του ΠαΣοΚ και περιβόητο σήμερα κατηγορούμενο κ. Σκαρπέλη ( σ` αυτό το ΔΣ , όπως είχα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ από τις 2 Ιούνιου 2009 , είχε τοποθετηθεί και ο …σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου!! Για γέλια ή για κλάματα; Ο ιστορικός του μέλλοντος σίγουρα θα βρεθεί σε μεγάλο δίλημμα για το πως…. θα μας χαρακτηρίσει!).



ΥΓ. Στο μεταξύ ζητήθηκε να κληθεί για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Γιώργος Τσουγκράνης. Πρόκειται για τον κουμπάρο του πρώην υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ ( και εξαφανισμένο κάπου στα βάθη της Ανατολίας σήμερα) κ.Τάσο Μαντέλη.

Ο κ. Τσουγκράνης «ταυτοποιείται» με τον κωδικό «Ρόκκος»… Πρόκειται για τον λογαριασμό στη Γενεύη στον οποίο ο κ. Τσουγκράνης είχε δώσει πληρεξούσιο διαχείρισης στα 2 παιδιά του κ. Μαντέλη.



Bookmark It

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal