Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αποκλειστικό....Πυρηνικές δοκιμές των Γάλλων πάνω σε στρατιώτες "πειραματόζωα"

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:32 μ.μ.
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/ στις 5:38 μ.μ.


Η Γαλλία είναι στο επίκεντρο της συζητήσεων έπειτα από δημοσίευσή της εφημερίδας Le Parisien.

Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα μυστικό εμπιστευτικό στρατιωτικό έγγραφο που ρίχνει φως τις γαλλικές πυρηνικές δοκιμές στην έρημο Σαχάρα το 1960 1966.

Το έγγραφο αποκάλυψε ότι ο γαλλικός στρατός οργάνωσε πυρηνικές εκρήξεις στην Αλγερία να μελετήσει πώς ακριβώς οι ακτινοβολίες βλάπτουν τον άνθρωπο. Ο Γαλλικός στρατός και η Λεγεώνα των Ξένων είχαν χρησιμοποιηθεί ως "ινδικά χοιρίδια".

Οι Γάλλοι είχαν πάρει μια απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους πυρηνικό πρόγραμμα το 1954,αλλά έπειτα από την ήττα στο Βιετνάμ σταμάτησαν προσωρινά το εν λόγω πρόγραμμα.

Οι πρώτες γαλλικές πυρηνικές δοκιμές ήταν ενεργοποιηθούν στις 13 Φεβρουαρίου 1960 στο Reggane στην Αλγερία (ήταν προγραμματισμένο να ενεργοποιηθούν συνολικά 17 δοκιμές).

Τον Απρίλιο του 1961, κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών υπό τον κωδικό όνομα "gerboise verte," ή πράσινος gerboa, οι στρατιώτες είχαν καταδικαστεί χωρίς να το ξέρουν σε ένα πυρηνικό πολεμικό σενάριο.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Le parisien, σκοπός των δοκιμών ήταν η "Μελέτη της φυσιολογίας των ατομικών όπλων αλλά και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.Με σκοπό να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που απαιτούνται,για την προετοιμασία τους σωματικά και ηθικά για ένα σύγχρονο πόλεμο."

Περίπου 300 στρατιώτες έλαβαν μέρος στο έδαφος όπου είχε γίνει η έκρηξη. Οι στρατιώτες είχαν καταδικαστεί να προχωρήσουν προς το επίκεντρο της έκρηξης και να διαμένουν εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι στρατιώτες "πειραματόζωα" δεν φορούσαν καθόλου προστατευτικές στολές και ήταν εκτεθειμένοι στην ραδιοακτινοβολία σαν ινδικά χοιρίδια.





Ένας από τους συμμετέχοντες βετεράνους στρατιώτες δήλωσε Le parisien στην αρχή δεν ξέραμε τι ακριβώς τι ακριβώς θα κάναμε αλλά μόλις αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει είχαμε τρομάξει και νιώθαμε ανήμποροι να αντιδράσουμε, όπως τα ινδικά χοιρίδια (πειραματόζωα) . Οι υπεύθυνοι των δοκιμών γνώριζαν τον κίνδυνο αλλά ουδέποτε μας ενημέρωσαν.Απλά μας χρησιμοποίησαν,αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές μας.

O Patrice Bouveret από το Eθνικό Παρατηρητήριο Eξοπλισμών,προσέθεσε ότι τα νέα στοιχεία από την έκθεση έδειξαν ότι οι στρατιώτες είχαν σταλεί εκ προθέσεως για να εκτίθενται στην ραδιενέργεια και στις ακτινοβολίες,ενώ στη συνέχεια μόλις τελείωναν την επιχείρηση να φεύγουν από την άσκηση,χωρίς περαιτέρω ιατρικούς ελέγχους.







Ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας - Hervé Morin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το επίπεδο ακτινοβολίας που είχαν εκτεθεί οι στρατιώτες ήταν χαμηλό.

Η εφημερίδα Le parisien έφερε στο φως της δημοσιότητας τις εκθέσεις,που αναφέρουν ότι αυτές οι "χαμηλές δόσεις" έχουν προκαλέσει ανίατες ασθένειες και θανάτους σε όσους βρέθηκαν σε αυτές τις ασκήσεις.

Μια άλλη εφημερίδα η Mond,σε άρθρο της αναφέρει ότι έχει αναφορές από βετεράνους που ισχυρίζονται ότι δεν είναι μόνο 300 αλλά χιλιάδες οι Γάλλοι στρατιώτες που είχαν πληγεί σοβαρά από πειράματα με ακτινοβολίες από πυρηνικές εκρήξεις.

Πρώην βετεράνοι που είναι τώρα βουλευτές έκαναν επίσημες αναφορές και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα,αναφέρουν ότι ήταν περίπου 150.000 οι στρατιώτες που συμμετείχαν στη δοκιμή.

Ακόμα,δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής εξαναγκάστηκαν να μετακινηθούν για να σωθούν από πιθανές παρενέργειες από την ακτινοβολία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal