Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στα εθνικά μας θέματα!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 10:48 π.μ.
Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου έλαβε ο πρωθυπουργός. Η πρόσκληση ερμηνεύεται μεν ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία, αλλά όχι χωρίς… επώδυνα ανταλλάγματα.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου για το Mega, η Ουάσινγκτον είχε «παγώσει» την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς το Πεντάγωνο έκρινε πως η Ελλάδα είχε εξαπατήσει τις συμμαχικές δυνάμεις σχετικά με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Πάντως, στην ατζέντα που έχει ετοιμαστεί από αμερικανικής πλευράς κορυφαία θέση καταλαμβάνουν το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η άμεση έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο.

Για να δούμε τι θα πράξει ο Πρωθυπουργός που εβδομάδες τώρα προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την επαπειλούμενη εθνική μας κυριαρχίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αν δηλαδή οι διάφοροι διεθνείς οικονομικοί οίκοι – όλοι Αμερικανικών συμφερόντων - αρχίζουν να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο ανεβαίνει, πόσο θα… υποχωρήσουν οι εθνικές «κόκκινες γραμμές» σε Σκοπιανό, Κυπριακό και Αιγαίο;

elora

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal