Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS Ή ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;;;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 3:32 μ.μ.
posted by ΠΡΕΖΑ TV

Πολιτικοοικονομικό θρίλερ στο οποίο ενεπλάκησαν πολιτικοί, υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες (Ελληνες και ξένοι) και κυρίως ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός την περίοδο 1990 -93 Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συνοδεύει την παρουσία

της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας.

Στην όλη υπόθεση ξεχωρίζουν οι ιδιαίτερες σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με συγκεκριμένους πολιτικούς, οι παροχές και οι θεαματικές εκπτώσεις που τους παρείχε και κυρίως ο τρόπος πίεσης που ασκούσαν στους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτεται από το ύφος των επιστολών προς τον τότε πρωθυπουργό.

Με μια αποικιοκρατικού ύφους επιστολή που αποκαλύπτει εκτός των άλλων στενές και κυρίως συνεχείς σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με τον τότε πρωθυπουργό, η εταιρεία Siemens ουσιαστικά «καρφώνει» υπουργούς που αντιδρούν και ζητά από τον πρόεδρο της κυβέρνησης να «καθαρίσει» για άλλη μια φορά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Ειδικότερα, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις 30 Αυγούστου του 1993, λίγο πριν από την προκήρυξη τότε των εθνικών εκλογών, η εταιρεία Siemens που μετείχε στον διαγωνισμό για την προμήθεια 1.100.000 ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, κρατά ενήμερο τον κ. Μητσοτάκη για την εξέλιξη της υπόθεσης και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που έχει η εταιρεία με τους αρμόδιους υπουργούς.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν «μια απογοητευτική συζήτηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο και θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση»!

Οι εκπρόσωποι της Siemens προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, καθώς στη συνέχεια της επιστολής -που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής»- αποκαλύπτεται η ξεχωριστή σχέση της εταιρείας με τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται ότι έδινε ο ίδιος προσωπικά λύσεις σε αντίστοιχα ζητήματα που ανέκυπταν μεταξύ εταιρειών και ελληνικού Δημοσίου...

Και αυτό διότι η εταιρεία παρακαλεί τον τότε πρωθυπουργό «για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς», υπονοώντας ότι και άλλοτε ο κ. Μητσοτάκης είχε επιλύσει ανάλογες διαφορές με υπουργούς που είχαν «απογοητευτικές» συζητήσεις με εταιρείες...

Το ερώτημα είναι ποιες ήταν οι απογοητευτικές συζητήσεις που είχε η εταιρεία με τον υπουργό. Και αυτό γιατί η υπόθεση «σκάλωσε» για τις δύο εταιρείες ένα χρόνο πριν από τον Ιανουάριο του 1992, όταν τον ίδιο μήνα που προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του 1,1 εκατ. παροχών στον ΟΤΕ, ο 7ος τακτικός ανακριτής άσκησε ποινική δίωξη για παλιότερη προμήθεια των δύο εταιρειών.



Στη συνέχεια και ανεξάρτητα από τον μεγάλο διαγωνισμό, και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναθέτει απευθείας στις δύο εταιρείες την προμήθεια άλλων 150.000 παροχών στον ΟΤΕ, προκαλείται παρέμβαση της Κομισιόν διότι οι οικονομικές προσφορές των δύο εταιρειών απείχαν τρομακτικά από αυτές των άλλων εταιρειών που μετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να ζητήσει από τις δύο εταιρείες να κάνουν έκπτωση και αυτές ανταποκρίθηκαν μειώνοντας την τιμή στις 23.000 δρχ. ανά ψηφιακή παροχή, τιμή όμως που και πάλι ήταν υψηλότερη των άλλων εταιρειών και κατά συνέπεια θα έπρεπε να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στη μειοδότρια.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίμησε να αναβάλει τον διαγωνισμό για τις 15 Σεπτεμβρίου του 1993 και συνέχεια για τις 15 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ίσως γιατί η παράκληση της Siemens, όπως φαίνεται στην επιστολή που αποκαλύπτουμε, έφερε αποτέλεσμα.

Επιπλέον, όπως φαίνεται από την εξέλιξη που είχε στη συνέχεια η υπόθεση, οι παρακλήσεις της Siemens έπιασαν τόπο, αφού ένα μήνα μετά η επιτροπή προμηθειών αποκλείει με προσχήματα τις άλλες εταιρείες που έπαιρναν μέρος στον διαγωνισμό και αφήνει μόνο τη Siemens και την Intracom (οι οποίες από κοινού κέρδισαν όλους τους διαγωνισμούς) να... διαγωνίζονται μεταξύ τους και τελικά να πάρουν την τεράστια προμήθεια.



Γαλάζια ομοφωνία το ‘93 για τη Siemens...



Σχέσεις... στοργής με τη Siemens είχε η κυβέρνηση του Kωνσταντίνου Mητσοτάκη, ο οποίος με αφορμή την ανάκριση για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», δήλωνε ότι «οι σχέσεις της Nέας Δημοκρατίας με τη Siemens ήταν κακές» και ότι η κυβέρνησή του (΄90-΄93) «ανετράπη πρόωρα διότι αρνήθηκε να εγκρίνει σύμβαση του OTE, η οποία ενδιέφερε κατά το ήμισυ τη Siemens και την Intracom».

Aπό δικαστικά έγγραφα που έφερε στο φως το «Eθνος της Kυριακής» στις 14/6/2009, προκύπτει ότι πρόσωπα διορισμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ στη διοίκηση του OTE, μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από την αλλαγή της (Οκτώβριος 1993), «πίεζαν» για να υλοποιηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια 1.100.000 ψηφιακών κέντρων από τον OTE, ύψους 74 δισ. δραχμών από τη Siemens και την Intracom.

Ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο του 1993 υπήρχε κινητικότητα μέσω επιστολών για να προωθηθούν οι συμβάσεις με τη Siemens. Eίναι χαρακτηριστικό ότι για τον διαγωνισμό αυτό, που επρόκειτο να γίνει τον Σεπτέμβριο του 1993, η Eπιτροπή Προμηθειών του OTE (επιλεγμένη από τη διορισμένη επί κυβερνήσεως Mητσοτάκη διοίκηση του OTE), από τον Iούλιο του 1993 είχε καταλήξει ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι «μειοδότες (κατά περίπτωση) είναι οι εταιρείες Siemens και Intracom», αποκλείοντας τις άλλες τρεις μεγάλες εταιρείες που μετείχαν, οι οποίες ήταν η αμερικανική AT&T, η καναδέζικη NORTHERN TELECOM και η γαλλική ALCATEL.

Tα παραπάνω προέκυψαν από έγγραφα που κατέθεσε στους εφέτες-ανακριτές ο πρώην πρόεδρος του Eλεγκτικού Συνεδρίου Aναστάσιος Γκόνης, που υπήρξε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος του OTE, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Mητσοτάκη. O κ. Γκόνης είχε κληθεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο της ανάκρισης, που διενεργήθηκε από το Eφετείο της Aθήνας, για να διαπιστωθεί εάν είχε διαπραχθεί το κακούργημα της απιστίας από τα μέλη των διοικήσεων του OTE την περίοδο ΄94-΄96. Mετά την ανάκριση από τους εφέτες-ανακριτές, τα μέλη των διοικήσεων του OTE είχαν απαλλαγεί διά βουλεύματος του Συμβουλίου Eφετών.



ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ...

ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ....ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ..ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΩΤΆ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal