Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

«Παγοδρόμιο» η Εγνατία από το χαλάζι

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:54 μ.μ.
Δεκάδες τροχαία ατυχήματα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας κοντά στη σήραγγα Παραμυθιάς



Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η πρωτοφανής χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Κρυσταλλοπηγής στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και καραμπόλες αυτοκινήτων.

Δέκα αυτοκίνητα που κινούνταν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη σήραγγα της Παραμυθιάς, η τελευταία από τις σήραγγες στην περιοχή προς τα Ιωάννινα, συγκρούστηκαν μεταξύ τους ή κατέληξαν στις διαχωριστικές μπαριέρες.

Το ευτύχημα ήταν πως δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, όμως για περισσότερες από δύο ώρες η περιοχή θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Η αιτία των τροχαίων ατυχημάτων, που έγιναν την ίδια ακριβώς στιγμή στο ίδιο σημείο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ήταν πως οι οδηγοί των οχημάτων εξερχόμενοι από τη σήραγγα και το στεγνό οδόστρωμα έμπαιναν κατευθείαν σε ένα ολισθηρό οδόστρωμα, που θύμιζε παγοδρόμιο.

Το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο έβγαινε εκτός πορείας και άλλα κατέληγαν στα προηγούμενα και άλλα έβγαιναν εκτός δρόμου σταματώντας στα διαχωριστικά διαζώματα.

Επιτόπου έσπευσαν αμέσως δεκάδες υπάλληλοι του τμήματος συντήρησης της Εγνατίας Οδού, αλλά και άνδρες της τροχαίας από την Ηγουμενίτσα.

Στις σήραγγες ένθεν και ένθεν του σημείου όπου έγινε το ατύχημα, οι φωτεινές πινακίδες προειδοποιούσαν τους οδηγούς, για την επικινδυνότητα της οδήγησης στα επόμενα χιλιόμετρα. Όπως επισήμαναν κάποιοι από τους οδηγούς – θύματα της χαλαζόπτωσης, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που η οδήγηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Αυτό φυσικά αποδείχθηκε και στην πράξη…

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal