Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΚΤΟΡ ΘΑΝΑΤΟΣ

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:45 π.μ.
Φεβρουαρίου 15, 2010 στο 11:50 μμ
Γράφει ο Κώστας Λάμπος  

http://www.americiglobalism.blogspot.com
http://www.epithesh.blogspot.com/

Το αμερικανόπληκτο Διευθυντήριο της Νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ζώνης του ΕΥΡΩ, αφού στήριξε τυφλά, για 15 ολόκληρα χρόνια, με το αζημίωτο φυσικά, τα προγράμματα των εκσυγχρονιστών και των μεταρρυθμιστών συνεργατών-υπηρετών τους, πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, τώρα την παραδίδει στον «Ντόκτορ Θάνατο των χωρών του Τρίτου Κόσμου», στο κατά κόσμον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να την αποτελειώσει.

Είναι προφανές πως ο καπιταλισμός της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που πάσχει από το σύνδρομο VABIR, νοσεί σοβαρά τελευταία και χρειάζεται περισσότερες ποσότητες αίματος εργαζομένων για να διατηρηθεί στη ζωή. Η Ελλάδα είναι ένα, όχι φυσικά το πρώτο αλλά ούτε και το τελευταίο θύμα από το οποίο επιχειρείται η μεγάλη ανατροπή και υποταγή της Ευρώπης. Είναι προφανές πως η αμερικανική ηγεμονία αντεπιτίθεται. Το πουλόβερ της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν είναι ούτε ευρωπαϊκή ούτε και ένωση, άρχισε να ξετυλίγεται. Η Ευρώπη συνολικά, σύμφωνα με το προφανές σχέδιο, θα αποΕΥΡΩποιηθεί, θα επαναΔΟΛΑΡΙΟποιηθεί για να τεθεί σταδιακά υπό την επίβλεψη του Ντόκτορ Θάνατος, δηλαδή του Ηγεμόνα, γιατί τα σχέδια για την παγκόσμια Ηγεμονία περνάνε μέσα από τον πλήρη έλεγχο των ευρωπαϊκών κρατών, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί ο σκληρός πυρήνας του παγκόσμιου κεφάλαιου να τσακίσει το Ιράν και την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία για να καθυποτάξει την Ευρασία που θα της εξασφαλίσει τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, δηλαδή τον έλεγχο του πλανήτη.

Προφανώς ο καπιταλισμός αποτρελάθηκε και ετοιμάζει νέες περιπέτειες για την ανθρωπότητα. Το ζητούμενο είναι τι μπορεί και τι θα κάνει η εργαζόμενη ανθρωπότητα για να αποφύγει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να απαλλαγεί από τον καπιταλισμό. Η γνώμη μας είναι πως οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού της Ελλάδας, της Ευρώπης και συνολικά του πλανήτη μπορούν να αποτρέψουν τα σχέδια του Ηγεμόνα, φτάνει να αυτονομηθούν πνευματικά, πολιτικά και οργανωτικά από όλα ανεξάρτητα τα καθεστωτικά κόμματα και να δράσουν ενωτικά και αυτόνομα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και οικουμενικό επίπεδο με κατεύθυνση την αντικαπιταλιστική πορεία της ανθρωπότητας και στρατηγικό στόχο τον οικουμενικό Ουμανισμό της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Οι συνταγές για «πράσινη, κόκκινη ή ροζ ανάπτυξη» χωρίς ανατροπή του καπιταλισμού και για «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», για «νέες σοσιαλδημοκρατίες και τριτοτεταρτοδιεθνιστικούς σοσιαλισμούς» είναι το ίδιο θανατηφόρες όσο και οι συνταγές για «ελεύθερο ανταγωνισμό», για «οικονομία της αγοράς», για παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και «παγκόσμια καπιταλιστική διακυβέρνηση» γιατί όλες κρύβουν την πραγματικότητα, πως ο μεγάλος ασθενής δεν είναι οι αχυράνθρωποι του κεφαλαίου, αλλά το ίδιο το κεφάλαιο, αποπροσανατολίζουν την εργαζόμενη ανθρωπότητα από την ιστορική ευθύνη της να βάλλει τέρμα στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και τελικά οδηγούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Γι’ αυτό οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού πρέπει να ξανακοιτάξουν την σημερινή πραγματικότητα με τα δικά τους τα μάτια, να την αξιολογήσουν με βάση τα δικά τους μακροπρόθεσμα συμφέροντα και άμεσα και αποφασιστικά να διαμορφώσουν το δικό τους όραμα, ένα Νέο Σχέδιο για το μέλλον της Ανθρωπότητας και να δράσουν ανάλογα.

Όλα τα άλλα είναι γιατροσόφια του πολιτικαντισμού.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal