Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Αθήνα - Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Σπ.Κουβέλη με τον πρόεδρο του ΣΑΕ Στ. Ταμβάκη

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:50 μ.μ.

Θέματα που αφορούν το ΣΑΕ, την ανάγκη αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), την ψήφο των αποδήμων, όπως και της ιθαγένειας των Ελλήνων της πρώην ΕΣΣΔ, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Στέφανος Ταμβάκης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Σπύρο Κουβέλη, στο ΥΠΕΞ.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τις προσπάθειες που καταβάλλει η οργάνωση για τη διεύρυνση της βάσης και της μεγαλύτερης αντιπροσωπευτικότητας της ομογένειας, μέσω των «Φίλων του ΣΑΕ» και της δημιουργίας ενός Παγκοσμίου Δικτύου Διακεκριμένων Ελλήνων και Φιλελλήνων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινείται και η πρόταση του ΣΑΕ για τη διοργάνωση ενός Παγκόσμιου Φόρουμ Ελλήνων Ομογενών Επιχειρηματιών μέσα στο 2010, που θα στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Κουβέλης αντιμετώπισε θετικά την πρόταση αυτή και συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης του φόρουμ, κατ΄αρχήν, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.





Ο κ. Ταμβάκης παρέδωσε στον Υφυπουργό Εξωτερικών και τις προτάσεις των ομογενών από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας, οι οποίες επεξεργάστηκαν σε συνεργασία με τον Συντονιστή της 5ης Περιφέρειας ΣΑΕ, κ. Ιβάν Σαββίδη.





Σε ότι αφορά τη ΓΓΑΕ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε για άλλη μια φορά τη θέση της Κυβέρνησης για αναβάθμισή της και ότι σύντομα θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.





Σε συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων ο κ. Ταμβάκης επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΑΕ, εκφράζοντας ετοιμότητα να συμμετάσχει η οργάνωση στη διαβούλευση που πρόκειται να αρχίσει για το θέμα αυτό, προκειμένου να συμβάλει στην διαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.





Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το θέμα προωθείται άμεσα, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας.
omogeneia

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal