Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εδώ και τώρα τολμήστε και διεκδικείστε τις γερμανικές επανορθώσεις, που υπερβαίνουν τα 70 δισ!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 3:06 μ.μ.
Γράφει ο Μαγια

Στην Άνγκελα Μέρκελ, χρεώνεται η φράση “Δεν μπορεί να ξοδέψεις για να λύσεις το πρόβλημα των φαύλων”, που αναφερόταν στους έλληνες. Η έγκυρη ισπανική εφημερίδα “El Pais”, στην κυριακάτικη έκδοσή της παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες της σύσκεψης των Βρυξελλών, που προηγήθηκε έκτακτης συνόδου κορυφής και βεβαιώνει ότι ειπώθηκε από έναν από τους 6 ηγέτες, που συμμετείχαν στη σύσκεψη: (Ρομπάι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπανδρέου, Τρισέ και Μπαρόσο).

Ο έλληνας πρωθυπουργός αιφνιδιάσθηκε, αλλά αντέδρασε. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς είπε στην κυρα-Αγγελική, αλλά της απάντησε. Όχι, βέβαια, με τη φράση που απηύθυνε η Ντόρα στον Καραμανλή. Αλλωστε, μια τέτοια …προτροπή θα ήταν αντικειμενικά ανέφικτη.



H λογική της Μέρκελ είναι απίστευτα ωμή και το .......

γεγονός ότι τολμάει να εκστομίζει τέτοιες φράσεις υποδηλώνει πόσο επιθετικό έχει γίνει το γερμανικό κατεστημένο και πόσο αλαζονικά ισχυρό αισθάνεται, αδιαφορώντας για την οργή και τις αντιδράσεις που αντικειμενικά προκαλούν παρόμοιες θέσεις.Yποτίθεται ότι η EE αποτελεί χώρο συνεργασίας ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών και λαών, όχι στρατόπεδο με Γερμανούς αξιωματικούς που δίνουν εντολές και με Eυρωπαίους φαντάρους που τις εκτελούν.



Κανείς από μας δεν υποστηρίζει ότι, είμαστε άγγελοι. Εχοντας το γνώθι σαυτόν δεν αποποιούμεθα τα λάθη και τις αδυναμίες μας, ούτε μπορούμε πλέον να κρύβουμε τις όποιες μπαγαμποντιές μας κάτω από το χαλί. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε. Όπως γνωρίζουμε και πού μπορούμε να πάμε. Αλλά, έχουμε την απαίτηση ειδικά από τους γερμανούς, όταν απευθύνονται στην Ελλάδα να είναι πολύ προσεκτικοί, λόγω του Χιτλερικού παρελθόντος τους. Μακριά από εμάς η ναζιστική θεωρία περί συλλογικής ευθύνης. Αλλά οι αιματοβαμμένες μνήμες εξακολουθούν να παραμένουν ζωντανές (στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας).



Tο παρελθόν της Γερμανίας, ιδίως κατά τον περασμένο αιώνα, όταν προσπάθησε δύο φορές διά της βίας να μετατρέψει την Eυρώπη σε γερμανικό Pάιχ, δεν αποτελεί, φυσικά, παράγοντα εφησυχασμού.



Τώρα είναι η ώρα να πουμε το μεγάλο «ΟΧΙ» σ΄ αυτούς που επιχειρούν να μας αιματοκυλίσουν, αυτή τη φορά οικονομικά.



Τώρα, που η Ελλάδα γονατίζει οικονομικά, έχει κάθε νομικό και ηθικό δικαίωμα να ζητήσει από την Γερμανία τις αποζημιώσεις, τις οποίες δικαιούται από την καταστροφή που υπέστη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.





Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπό τον Μαν. Γλέζο απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει:

-Την επιστροφή του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την χώρα μας να της παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

-Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.

-Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

-Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων περίπου εκατό ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.





Όπως είναι γνωστό η Γερμανία μας οφείλει:



1. 7,160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.

2. 3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Επιπλέον μας οφείλουν:



α) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και

β) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Με διάφορους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεών της μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν 20 χρόνια και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους.

Οι οφειλές αυτές έχουν υπολογιστεί σε ονομαστικές τιμές του 1938 (!), που σημαίνει ότι το πραγματικό μέγεθος των οφειλών ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 70 δισ. ευρώ!





Όταν, ως χώρα, θα αναγκασθούμε φέτος να δανεισθούμε από τους διεθνείς μαυραγορίτες, περίπου 50 δισεκ. για να μην έχουμε την κατάληξη του «Τιτανικού» (αυτός ο Παπακωνσταντίνου, πολύ εύστοχες συγκρίσεις κάνει…), το ποσό των 70 δισεκ. φθάνει και περισσεύει, ενώ μπορεί να επανακινήσει και την οικονομίας μας, που είναι το μέγα ζητούμενο.





Απορία αφελούς:



Οι πολιτικές δυνάμεις, όλων των αποχρώσεων, γιατί αποφεύγουν, όχι μόνο να κάνουν σημαία τους την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του μεγαλύτερου οφειλέτη της Ελλάδας, αλλά ούτε καν να θέσουν το ζήτημα;



Γιατί;



Αναρτήθηκε από kafeneio

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal