Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΤΗΝ ΚΟΤΟΥΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΣΤΟ DER SPIEGEL

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:19 μ.μ.
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ...


Τις «εξαιρετικές ελληνογερμανικές σχέσεις» εξάρει, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων παραμένει ανοιχτό, αλλά αυτό, «σε καμία περίπτωση δεν το συνδέουμε με τις προσπάθειές μας για εξυγίανση των ελληνικών δημοσίων οικονομικών».

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου κατά πόσον είναι τεταμένες οι σχέσεις των Ελλάδος - Γερμανίας, ο Έλληνας υπουργός αποδίδει την ένταση των τελευταίων ημερών στην αίσθηση ότι μερικές φορές οι πιέσεις και οι κριτικές, που ασκούνται στους Έλληνες πολίτες, αγγίζουν τα όρια της λοιδορίας και της κακεντρέχειας. «Όλα αυτά προκάλεσαν εξάρσεις και παρεξηγήσεις», τονίζει.



Επικαλούμενος τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, περί κατοχικών δυνάμεων στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες «πήραν τα χρήματα και τον χρυσό των Ελλήνων, χωρίς ποτέ να τα επιστρέψουν», και αναφερόμενος στο ότι «ο Χίτλερ είχε επιβάλει στους Έλληνες αναγκαστικό δάνειο 3 δισ. δολαρίων και επιπλέον όταν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής αποχώρησαν από την Ελλάδα άφησαν χρέος άλλων περίπου 5 δισ. ευρώ», ο Γερμανός δημοσιογράφος ρωτά τον Έλληνα υπουργό αν «υπάρχουν ακόμη ανοικτοί λογαριασμοί».

Για τις δηλώσεις Πάγκαλου, ο κ. Δρούτσας δηλώνει πως «αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός πραγματικά αισθάνθηκε ενοχλημένος, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική σχέση των δύο εθνών». Σε ό,τι αφορά τους ανοικτούς λογαριασμούς και με αφορμή ερώτημα του δημοσιογράφου αν «η προσπάθεια επίκλησης της γερμανικής ιστορίας αποτελεί αποπροσανατολιστικό ελιγμό», ο υπουργός σημειώνει πως «αυτά τα ζητήματα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και προς συζήτηση. Και όταν μία συζήτηση φορτίζεται συγκινησιακά σε τέτοιο βαθμό, τότε αυτά χρησιμοποιούνται αντίστοιχα, ως εργαλείο. Αλλά και οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να επιτρέψουν να αποπροσανατολιστούν μέσα από αυτήν τη συζήτηση».



Ο Έλληνας υπουργός κάνει, τέλος, σαφές ότι «ουδέποτε η ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε χρηματοοικονομική βοήθεια από τους εταίρους της ΕΕ, και ούτε πρόκειται να ζητήσει» και πως αυτό που η Ελλάδα περιμένει από την ΕΕ είναι να σταλεί ομόφωνα μήνυμα ότι η χώρα, με τα μέτρα που έχει λάβει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο. «Πρόκειται εδώ για την αξιοπιστία μας. Χρειαζόμαστε την απόλυτη αλληλεγγύη των εταίρων μας, προκειμένου να ηρεμήσουν και πάλι οι χρηματαγορές», καταλήγει ο κ. Δρούτσας.



ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ...

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

ΠΙΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΓΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ...

prezatv

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal