Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Απελαύνει 100.000 Αρμένιους η Τουρκία

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:16 μ.μ.
Περίπου έναν αιώνα μετά τη γενοκτονία 1,5 εκατ. Αρμενίων το 1915, ο Ερντογάν εξαγγέλλει την... απέλαση «100.000 Αρμενίων λαθρομεταναστών» από τη χώρα του. Ως αντίποινο, μάλιστα, για τη συμβολή της Αρμενικής Διασποράς στα πρόσφατα ψηφίσματα της αμερικανικής και της σουηδικής Βουλής! Σαν να μην πέρασε μία ημέρα από τους διωγμούς των Ελλήνων της Πόλης το 1955, το 1964 και το 1974 με αφορμή το Κυπριακό...

Στο απίστευτα μισαλλόδοξο ξέσπασμά του σε συνέντευξη στο BBC, ο Ερντογάν κατήγγειλε τις αρμενικές οργανώσεις του εξωτερικού, λέγοντας απροκάλυπτα πως η Τουρκία «δεν έχει πάρει τίποτα σε αντάλλαγμα για την ειρηνική επίδειξη ανοχής στους Αρμένιους λαθρομετανάστες της». «Αυτήν τη στιγμή ζουν 170.000 Αρμένιοι στη χώρα μας. Μόνο 70.000 είναι Τούρκοι πολίτες, αλλά τους υπόλοιπους 100.000 τους ανεχόμαστε. Αν χρειαστεί, όμως, θα τους στείλω πίσω στη χώρα τους. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατάω...», είπε ο Ερντογάν.

Τα λόγια του προκάλεσαν σοκ ακόμη και στους βουλευτές του ΑΚΡ: «Ο πρωθυπουργός δεν μιλούσε για κάτι που θα γίνει σήμερα ή αύριο (!). Θέλησε απλώς να υπενθυμίσει στον τουρκικό λαό το πρόβλημα των Αρμενίων λαθρομεταναστών και της ανοχής (!) που τους δείχνουμε», προσπάθησε να τα μπαλώσει ο εκπρόσωπος του ισλαμικού κόμματος, Σ. Κινικλίογλου.

«Οταν ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτρέπει στον εαυτό του τέτοιες δηλώσεις, πώς να μην αναβιώσουν στη μνήμη μας τα γεγονότα του 1915», διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Αρμένιος πρωθυπουργός Τ. Σαρκισιάν. Φυσικά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν την αρμενο-τουρκική προσέγγιση που εγκαινιάστηκε στη Ζυρίχη.



Πάντως, αρμενικές οργανώσεις χαρακτήριζαν υπερβολικό το νούμερο των 100.000 Αρμενίων μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Τουρκία.

«Ο Ερντογάν πρέπει να ντρέπεται για τα λόγια του», τόνισε στην ιστοσελίδα Panarmenian.net o καθηγητής Ρούμπεν Σαφραστιάν, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών. «Με τέτοιες δηλώσεις», συμπλήρωσε ο Αρμένιος ακαδημαϊκός, «ο συνεχιστής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που διέπραξε την Αρμενική Γενοκτονία επιβεβαιώνει ότι δεν άλλαξε τίποτε τα 100 τελευταία χρόνια. Μολονότι η Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από επιστημονικά και ιστορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, η Τουρκία εμμένει στην πολιτική της άρνησης».







Πηγή : http://www.ethnos.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal