Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ελλάδα, έχεις πακέτο... ευρωπαϊκό

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:33 π.μ.
Σχεδόν έτοιμο το πακέτο για την Ελλάδα" παρά τις διαψεύσεις..     

Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαψεύδουν πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν καταλήξει σε συμφωνία για οικονομική στήριξη της Ελλάδας, ωστόσο γερμανικά και άλλα ΜΜΕ επιμένουν

Spiegel online, Süddeutsche Zeitung, αλλά και το Reuters επιμένουν ότι το... πακέτο βοήθειας είναι σχεδόν έτοιμο. Μάλιστα το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ, αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα αποφασίσουν πιθανότατα σήμερα Δευτέρα τα βασικά σημεία του πακέτου στήριξης.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία ενός πακέτου στήριξης», φέρεται να δηλώνει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τεχνικής φύσης προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο για το ύψος του ποσού δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση. Το AP αναφέρει ότι η ΕΕ έχει αναπτύξει μια σειρά επιλογών και σχεδίων που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τους FT οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, αλλά το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Χλιαρή η διάψευση της Κομισιόν

«Η Κομισιόν είναι έτοιμη να ενεργήσει εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Τεχνικού χαρακτήρα μέτρα βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζόναθαν Τοντ, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα εικασίες.

Προηγουμένως η βρετανική εφημερίδα Guardian, αλλά και η γαλλική Le Monde επικαλούμενες αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστήριξαν ότι τα μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν σε συντονισμένη οικονομική στήριξη με τη μορφή διμερών συμφωνιών προς την Ελλάδα. Η βοήθεια θα χορηγηθεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπό την μορφή δανείων ή εγγυήσεων συνολικού ύψους 20 με 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Βερολίνο: Δεν γνωρίζουμε τίποτε

Αυτά στην περίπτωση που η Αθήνα δεν μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη της και αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ. Λίγο πριν από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε επίσης διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα. «Δεν γνωρίζουμε τίποτε. Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μίχαελ Όφερ.

kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal