Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Έκκληση για «σεβασμό των δικαι...

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:29 μ.μ.
Την έντονη θλίψη του για τις συνεχείς δολοφονίες χριστιανών στην περιοχή της Μοσούλης εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ιράκ να προστατεύσει τους χριστιανούς του Ιράκ και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους.Επιστολή για το θέμα αυτό είχε στείλει πρόσφατα στον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι ο Γραμματέας Επικρατείας του Βατικανού καρδινάλιος Tarcisio Bertone.

Και ενώ έγινε στη Μοσούλη η κηδεία των τριών χριστιανών που σκοτώθηκαν από ενόπλους, ο εκπρόσωπός της Ιρακινής κυβέρνησης, Άλι Αλ Ντάμπαγκ, καταδίκασε τις επιθέσεις σε χριστιανούς «μία από συνιστώσες του λαού μας», και ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής έρευνας»

Η κυβέρνηση του Ιράκ προσπαθούσε να αποδόσει την βία στις επικείμενες εκλογές που θα γινόντουσαν στις 7 Μαρτίου αλλά τα θύματα δεν σκοτώθηκαν για πολιτικούς λόγους. Δολοφονήθηκαν επειδή ήταν χριστιανοί. Και αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει αποτύχει στο να προστατέψει τα μέλη της μειονότητας που αριθμεί στη Μοσούλη είκοσι χιλιάδες ανθρώπους.

Ένας ακόμη Χριστιανός σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στη Μοσούλη, του βορείου Ιράκ που ονομαζόταν Σαμπάχ Μαχμούντ Αντίμα ήταν 55 ετών και η δολοφονία έγινε κοντά σε εκκλησία στο δυτικό τμήμα της πόλης. Από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν δολοφονηθεί στη Μοσούλη εννέα χριστιανοί.

Περισσότερες από 10.000 οικογένειες ιρακινών χριστιανών έχουν καταφύγει από το 2008 που άρχισε ο διωγμός σε άλλες πόλεις του Ιράκ ή ακόμη και στο εξωτερικό. 4.000 Ιρακινοί χριστιανοί έχουν καταφύγει στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες και οι περισσότεροι ζουν στην Αθήνα. Θα πρέπει να προβληματίσει ότι αυξάνονται οι επιθέσεις βίας κατά των χριστιανών, στη Σομαλία, στη Νιγηρία το Πακιστάν την Αίγυπτο, δηλαδή σε ολόκληρη τη ζώνη της τζιχάντ.





Πηγή : http://antipolon.blogspot.com/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal