Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πρέσβης Ε.Ε. στα Σκόπια: Η επί...

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:49 μ.μ.
«Οι συνομιλίες που γίνονται υπό της ηγεσίας των Ηνωμένων Εθνών, αφορούν μόνο το ζήτημα της ονομασίας της χώρας και δεν υπάρχουν άλλες που γίνονται στο παρασκήνιο. Η ταυτότητα σε κάθε έθνος είναι κάτι το ιερό και δεν πρέπει να επηρεάζεται.

»Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η λανθασμένη αντίληψη είναι να εντείνουν οι δύο πλευρές τις διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί τελικά μια συμβιβαστική λύση που δεν θα επηρεάζει την ταυτότητα», δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια Erwan Fouéré.

Επανέλαβε ακόμη τις θέσεις που είχε διατυπώσει ο Στέφαν Φίλε, πριν από μερικές εβδομάδες όταν επισκέφθηκε τα Σκόπια, ότι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο πλευρές να εντείνουν τις συναντήσεις για να διασφαλιστεί το ζητούμενο, ότι δεν θα υπάρξουν, δηλαδή, παρεξηγήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ο πρέσβης της ευρωπαϊκής ένωσης στα Σκόπια, αναφέρθηκε και στις παρατηρήσεις της Βουλγαρίας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κηρυγμάτων μίσους, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως η πΓΔΜ θα συνεχίσει να έχει συζητήσεις με τη Βουλγαρία και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκκρεμότητες θα επιλυθούν.

Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης και υπουργός επί των Ευρωπαϊκών υποθέσεων Vasko Naumovski, επανέλαβε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να έχει καλές σχέσεις με όλους του γείτονες.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι, τόνισε, στη συνέχιση και την εμβάθυνση των καλών σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους οι δύο χώρες και οι δύο λαοί θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να αλληλοβοηθηθούν», είπε ο Naumovski.

Αναφερόμενος στην επικείμενη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Brdo Kranj της Σλοβενίας, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ, τόνισε πως η χώρα του θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το φόρουμ για περαιτέρω προώθηση της ισχυρής βούλησης της, προς τον στόχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα πως όλα τα κράτη το 2014 θα μπορέσουν συνεργαζόμενα με πλήρη ειλικρίνεια και αφοσίωση να ενταχθούν στην ΕΕ.





Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal