Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

"Δια τουφεκισμού" εκτελέστηκε

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 11:48 π.μ.
 λόγω οικονομικής αποτυχίας ο Βορειοκορεάτης ΥΠΟΙΚ!

18-03-2010 09:02:36
Κάποιοι κακεντρεχείς που δεν έχουν αντίληψη του "πολιτικού πολιτισμού" μας θα μπορούσαν να ανακράξουν "Άντε και στα δικά μας" αλλά δε νομίζουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι οι oπεύθυνοι της οικονομικής χρεωκοπίας ενός κράτους. Στην ολοκληρωτική Βόρειο Κορέα, όμως, σκέφτονται διαφορετικά:

Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε εξ αιτίας της αποτυχίας του στην νομισματική μεταρρύθμιση, σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η οργή των πολιτών και να περιοριστεί η αρνητική επίδραση της στην ενδεχόμενη διαδοχή της εξουσίας στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.



Ο Πακ Ναμ γκι, επικεφαλής του τμήματος του Εργατικού Κόμματος της ΛΔ της Κορέας που είναι αρμόδιο για τη σχεδιασμένη οικονομία, αντίστοιχος του δικού μας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τουφεκίστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο. Καταδικάστηκε για το ότι "ήταν γιος ενός αστού που συνωμοτούσε για να παρεισφρήσει στις τάξεις των επαναστατών και να καταστρέψει την εθνική οικονομία", κατά τις πηγές του Yonhap.



Ακόμα και Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δυσπιστούν για την επίσημη εξήγηση ότι ο Πακ ήταν "συνωμότης" και "αντεπαναστάτης", και επισημαίνουν ότι επιχειρείται να παρουσιαστεί ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος των συνεπειών της νομισματικής μεταρρύθμισης. "Η διάθεση της ηγεσίας κατέστησε τον Παμ Ναμ γκι αποδιοπομπαίο τράγο", φέρεται να είπε στο Yonhap Βορειοκορεάτης αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.



Οι ταραχές, τις οποίες προκάλεσαν οι ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές πολλών προϊόντων εν μέσω της σύγχυσης μετά την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος, γουόν, στα τέλη Νοεμβρίου, ανάγκασαν την Πιονγκγιάνγκ να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεταρρύθμισης.



Δυτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι η Πιονγκγιάνγκ πιέζεται να αντιμετωπίσει προβλήματα που ενδέχεται να υπονομεύσουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης.



Η Βόρεια Κορέα --που έχει γίνει ακόμα πιο φτωχή μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Γκιμ Γιονγκ ιλ το 1994, αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρά προβλήματα καθώς δεν της παρέχεται πλέον παρά ελάχιστη διεθνής βοήθεια και της επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις από τον ΟΗΕ μετά την πυρηνική δοκιμή στην οποία προέβη το 2009. Η Πιονγκγιάνγκ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στην εξαμερή διαπραγμάτευση για το πυρηνικό της πρόγραμμα.



Η υγεία του ηγέτη της χώρας πιστεύεται ότι δεν είναι καλή, και αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζεται κάποιος από τους γιους του --φέρεται να είναι ο νεαρότερος-- να τον διαδεχθεί, κατά ορισμένους πολιτικούς αναλυτές και στελέχη της κυβέρνησης στη Σεούλ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal