Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Με φασιστικούς νόμους επιβάλεται σιγά σιγά σε ολόκληρη την Ευρώπη η κατάργηση της ελευθερίας του λόγου. Φυλακή όποιος αρνείται το "ολοκαύτωμα"!!!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:00 π.μ.
Επικυρώθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου το νομοσχέδιο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπάιναϊ, που είχε ψηφίσει στις 22 Φεβρουαρίου η ουγγρική Βουλή και το οποίο αφορά την ποινική δίωξη της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας Λάσλο Ζόλιομ, παρά τις επιφυλάξεις τις οποίες είχε διατυπώσει και σε αντίθεση με εικασίες των τελευταίων ημερών, ότι ο ίδιος, προβάλλοντας διάφορους λόγους θα επέστρεφε το νόμο, τελικά την Τετάρτη επικύρωσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του Ούγγρου προέδρου, Φέρεντς Κουμίν, η νομική ρύθμιση δεν αντιβαίνει στο νόμο, όμως ο πρόεδρος Ζόλιομ θεωρεί πως "δεν ήταν σωστό να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα", καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, "ο χρόνος είναι ακατάλληλος για να υπάρξει νηφάλια συζήτηση τόσο σημαντικών ζητημάτων".

Στην Ουγγαρία πρόκειται να διεξαχθούν σε ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου, βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναμένεται μία εντυπωσιακή επικράτηση του δεξιού κόμματος Ένωση Νεαρών Δημοκρατών του πρώην πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, το οποίο προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με μεγάλη απόσταση, των Σοσιαλιστών, που βρίσκονται στην κυβέρνηση τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο νόμος για την άρνηση του Ολοκαυτώματος είχε ψηφιστεί πρόσφατα στην ουγγρική Βουλή με 197 ψήφους των Σοσιαλιστών βουλευτών και των περισσοτέρων βουλευτών του μικρού κόμματος Ένωση Ελεύθερων Δημοκρατών, που συμμετείχε παλιότερα στον κυβερνητικό συνασπισμό και τώρα στηρίζει σιωπηρά τη σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας. Απείχαν 142 βουλευτές της δεξιάς αντιπολίτευσης και ένας καταψήφισε το νομοσχέδιο. Με την έναρξη ισχύος του νόμου, πρόσωπα που αρνούνται δημόσια το Ολοκαύτωμα, το αμφισβητούν ή υποβαθμίζουν τη σημασία του, μπορούν να καταδικαστούν σε φυλάκιση μέχρι και τριών ετών.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal