Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

επιχείρηση κατά Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 5:41 μ.μ.
11-03-2010 12:34:27
Αναχαίτιση μέσω ασυρμάτου και εκφοβιστική πτήση έξι τουρκικών F-16 κατά Super Puma AS-332 της Π.Α. πριν από λίγες ώρες στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε βορείως των Οινουσσών στα 400 μέτρα ύψος, εντός Εθνικού Εναέριου Χώρου όταν δέχθηκε κλήση στην συχνότητα από τους ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ της Σμύρνης που του έλεγαν να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο διότι θα στέλνονταν εναντίο του μαχητικά αεροσκάφη(τακτική επιχείρηση). Οι κλήσεις έγιναν από τις 09:00 μέχρι τις 09:17. Το ελληνικό ελικόπτερο επικοινώνησε με την βάση του και διατάχθηκε να συνεχίσει την εκτέλεση της αποστολής του που ήταν ένα δρομολόγιο μεταξύ Χίου-Ψαρών-Οινουσών και προσγείωση πάλι στην Χίο.

Λίγα λεπτά αργότερα απογειώθηκαν έξι τουρκικά F-16 από το Μπαλίκεσιρ πλησίασαν την Χίο και μπήκαν στο Αιγαίο, ελάχιστα μίλια νότια της Χίου στις 09:44.



Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στην περιοχή για μισή ώρα παραβιάζοντας τον Ε.Ε.Χ. και φτάνοντας μέχρι το Πεδίο Βολής Άνδρου και έμειναν στην περιοχή μέχρι την προσγείωση του ελικοπτέρου χωρίς να πλησιάσουν περισσότερο.



Είναι η πρώτη φορά που αναχαιτίζεται με εκπομπή ασυρμάτου ημέρα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.



Ενωρίτερα, τα ξημερώματα, όπως γράφουμε σε άλλο σημείο, είχε προηγηθεί η ίδια διαδικασία από τους Τούρκους, με το πολωνικό αεροσκάφος της FRONTEX.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal