Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δύο Ελληνες στη λίστα του «Forbes»

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:24 π.μ.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010


Δύο Έλληνες «κροίσοι» συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση, που κατάφερε να βελτιώσει την κατάταξή του, «σκαρφαλώνοντας» στην 114η θέση, έναντι της 149ης στη λίστα του 2009. Η περιουσία του κ. Λάτση και της οικογένειάς του αυξήθηκε φέτος στα 5,3 δισ. δολάρια, έναντι περιουσίας 3,8 δισ. δολαρίων της περσινής χρονιάς. Στη φετινή λίστα υπάρχει και μία νέα είσοδος, του εφοπλιστή Φίλιπου Νιάρχου, που καταλαμβάνει την 488η θέση, με περιουσία δύο δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά τη γενικότερη κατάταξη, ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ Χελού κατάφερε φέτος να «εκθρονίσει» τους Αμερικανούς Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ και να βρεθεί στη πρώτη θέση της κατάταξης του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του κ. Σλιμ ανήλθε στα 53,5 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 18,5 δισ. δολάρια μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών. Οι μετοχές της εταιρείας τηλεπικοινωνιών America Movil -στην οποία ο κ. Σλιμ ελέγχει μερίδιο αξίας 23 δισ. δολαρίων- σημείωσαν άνοδο 35% μέσα σε διάστημα ενός έτους.



Χάρη στην εντυπωσιακή αύξηση της περιουσίας του, ο κ. Σλιμ κατάφερε να ξεπεράσει τον Μπιλ Γκέιτς -ιδρυτή της Microsoft- που κατείχε τον τίτλο του πλουσιοτέρου ανθρώπου στον κόσμο επί 14 χρόνια την τελευταία 15ετία. Η περιουσία του κ. Γκέιτς ανέρχεται στα 53 δισ. δολάρια και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.



Ακολουθεί ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, που κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά δέκα δισ. δολάρια, στα 47 δισ. χάρη στην άνοδο των μετοχών της Bershire Hathaway. Την τέταρτη και πέμπτη θέση καταλαμβάνουν οι Ινδοί Μουκές Αμπανί και Λάκσμι Μιτάλ, ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται ο Λάρι Έλισον της Oracle και στην έβδομη θέση ο πλουσιότερος Γάλλος, ο Μπερνάρ Αρνό του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH



Oι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου κατάφεραν πέρυσι να αυξήσουν τις περιουσίες τους. Η μέση αξία της περιουσίας των πλουσιοτέρων ανθρώπων στον κόσμο ανέρχεται φέτος στα 3,5 δισ. δολάρια, 500 εκατ. υψηλότερα έναντι των επιπέδων του 2009. Παράλληλα, αυξημένος ήταν και ο αριθμός των πλουσίων, στους 1.011, έναντι 793 πέρυσι. Παρ' όλα αυτά, υπολείπονται του ρεκόρ 1.125 δισεκατομμυριούχων που είχε καταγραφεί το 2008.



Οι Αμερικανοί μεγιστάνες συνεχίζουν και κυριαρχούν στη λίστα του «Forbes», αντιστοιχώντας στο 40% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων, αν και με μειωμένο ποσοστό έναντι του 45% πέρυσι. Για πρώτη φορά, η Κίνα είχε τους δεύτερους περισσότερους δισεκατομμυριούχους -89 συνολικά-, ενώ η Ρωσία έχει 62 δισεκατομμυριούχους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal