Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Γιος πρώην ανώτατου αξιωματικού της Π.Α.

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 10:19 μ.μ.
 ο-φερόμενος ως τρομοκράτης-Λάμπρος Φούντας


Γιος ανώτατου πρώην αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο μικροβιολόγος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός πριν τρεις μέρες στην συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Δάφνη! Εντυπωσιασμένοι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση από το κοινωνικό status του νεκρού, αφού θεωρείτο από τους κορυφαίους μικροβιολόγους της διαγνωστικής κλινικής στην οποία εργαζόταν. Στην συγκεκριμένη συμπλοκή η ΔΑΕΕΒ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας) θεωρεί ότι η αστυνομία ήρθε σε «θερμή» επαφή με τον σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Βάσει τον ερευνών που ακολούθησαν στην οικία, στο πατρικό του, στο χώρο της δουλειάς του και σε μία οικία στην Κόρινθο, εντόπισαν τουλάχιστον δέκα άτομα που θεωρείται ότι σχετίζονται με τον ένα ή το άλλο τρόπο με την «δεύτερη ζωή» του Λάμπρου Φούντα, αυτή των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί 22 άτομα, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες.



Η ΔΑΕΕΒ θεωρεί ότι ο Λάμπρος Φούντας ήταν ένα από τα πιο σκληρά και ενεργά στελέχη είτε του Επαναστατικού Αγώνα είτε της Σέχτας Επαναστατών. Στην εξέταση του πτώματος βρέθηκε να φοράει διπλά γάντια και λάστιχα στα μανίκια του πουκαμίσου του και τα μπατζάκια του παντελονιού του προκειμένου να μην αφήσει ίχνη όπως τρίχες, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις αρχές σε μία εξέταση DNA.







Ενδεικτικό των προφυλάξεων και του επαγγελματισμού τους είναι πως ούτε στις σφαίρες, ούτε στους κάλυκες βρέθηκαν αποτυπώματα αφού οι δράστες οι οπλοφόροι τις είχαν τοποθετήσει στα όπλα με γάντια! Από το σημείο και τα ευρήματα που βρήκαν οι αστυνομικοί εικάζουν πως δεν τραυματίστηκε ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα.



Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σίγουρα υπήρχε και τρίτο άτομο στην επεισόδιο και για τον λόγο αυτό πυροβόλησαν ο Φούντας και ο συνεργός του για να καλύψουν την αποχώρησή του, αλλά δεν διαθέτουν στοιχεία για την ταυτότητά του.







Eπίσης οι αστυνομικοί θεωρούν ότι με την συμπλοκή και τον θάνατο του Φούντα, αποτράπηκε τρομοκρατική ενέργεια που θα γινόταν κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες και για τον λόγο αυτό οι τρομοκράτες επιδίωκαν να "απαλλοτριώσουν" το SEAT, προφανώς για να το χρησιμοποιήσουν είτε ως μεταφορικό μέσο, είτε για να το χρησιμοποιήσουν ως φορέα εκρηκτικών υλών.


defencenet

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal