Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο Γιόχαν, ο Φίσερ, ο Γιάννης και ο Μπάμπης

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:21 μ.μ.
ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Υπάρχουν περισσότερα άτομα στην τραγωδία, αλλά για λόγους συντομίας ας τα κάνουμε 5. Ο Γιόχαν είναι Γερμανός βιομήχανος όπλων και ο Φίσερ κάποιος υπουργός στην κυβέρνηση του Βερολίνου που υποστηρίζει τα συμφέροντα του προηγούμενου. Ο Γιάννης είναι ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος που μόλις έχασε τον14ο μισθό του από τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης.



Ο φουκαράς ο Μπάμπης είναι ιδιωτικός υπάλληλος που, όπως όλοι οι Έλληνες συνάδελφοι του, είναι υποχρεωμένος να δουλεύει περισσότερες ώρες από κάθε άλλον Ευρωπαίο εργαζόμενο ,σύμφωνα με τις επίσημες ευρω-στατιστικές. Παρότι αμείβεται πολύ χαμηλότερα από τους συμπολίτες του Ευρωπαίους, ο Μπάμπης θα ακολουθήσει αναπόφευκτα την μοίρα του Γιάννη, χάνοντας και αυτός τον 14ο μισθό του.



Και τέλος, ο Φρανς είναι εργάτης στη φάμπρικα του Γιόχαν, σαν κι αυτούς τους εργάτες που κατασκευάζουν όπλα και τανκς στη γνωστή μπαλάντα του Γιάννη Νεγρεπόντη και του Μάνου Λοΐζου. Είναι από αυτούς που διαβάζουν το «Focus», το γερμανικό περιοδικό που την προηγούμενη εβδομάδα κόντεψε να προκαλέσει ελληνογερμανικό πόλεμο με ένα εξώφυλλο που παρουσίαζε όλους τους Έλληνες ως απατεώνες και την Bild που εξαπέλυσε παράμοιες κατηγορίες.



Επιρεασμένος από τις φυλλάδες, ο εργάτης Φρανς πράγματι πιστεύει ότι το πρόβλημα που απειλεί την σταθερότητα του ευρώ και τη δική του περιορισμένη ευημερία έγκειται στην τεμπελιά των διεφθαρμένων Γιάννη και Μπάμπη, την ίδια στιγμή που οι δύο τελευταίοι τα έχουν πάρει με τον Φρανς που θίγει το εθνικό τους φιλότιμο. Τότε είναι που ο Γιόχαν κι ο Φίσερ τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, καθώς έχουν καταφέρει να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα.



Γιατί μπορεί οι κυβερνήσεις του Γιάννη και του Μπάμπη να τα έκαναν θάλασσα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά μια σημαντική αιτία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας είναι ότι κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας είναι οι υψηλότερες της Ε.Ε., ενώ κατέχουν τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των νατοϊκών χωρών, μετά τις ΗΠΑ, που στο κάτω κάτω έχουν από βάσεις μέχρι διαστημόπλοια και διεξάγουν διάφορους πολέμους ανά τον πλανήτη. Το 2008 η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εισαγωγέων εξοπλισμών στον κόσμο μαζί με τη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα, την Ινδία και την Τουρκία.



Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο πολιτικός Φίσερ πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα, ο βιομήχανος Γιόχαν τής πουλάει όπλα. Να τι έγραφε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μια σπάνια ανταπόκριση της εφημερίδας «Neue Rheinische Zeitung» από την Αθήνα, που αντιμετώπιζε με καχυποψία τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας: «Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπαινοβγαίνουν καθημερινά κύριοι με ριγέ κοστούμια και χαρτοφύλακες - οι εκπρόσωποι π.χ. της εταιρείας Krauss-Maffei- Wegmann, οι οποίοι πάσαραν προσφάτως στους Έλληνες 170 Leopard 2, δηλαδή ό,τι καλύτερο και ακριβότερο προσφέρει η εταιρεία...



..Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, θύμισε στους Έλληνες την εξόφληση μιας παλιάς υπόσχεσης, δηλαδή την αγορά 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter από το κονσόρτσιουμ EADS», συνέχιζε το άρθρο, υπενθυμίζοντας ότι «την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος διαπραγματεύθηκαν την αντικατάσταση του στόλου των ελληνικών Mirage από μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, και ότι σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα "Το Έθνος" συζητήθηκε και η αγορά γαλλικών ελικοπτέρων Super Puma NH-90».



Ετσι εξηγείται η συμπεριφορά του Σαρκοζί που αγκάλιαζε και φιλούσε τον Παπανδρέου λες και ήταν η ..Κάρλα Μπρούνι αλλά και η επαμφοτερίζουσα στάση της Μέρκελ που θέλει να τιμωρήσει την σπάταλη Ελλάδα χωρίς όμως να την χάσει από πελάτη για τις πολεμικές της βιομηχανίες.Αγοράσαμε ευρωπαική αλληλεγγύη αγοράζοντας όπλα. Ο 14ος μισθός έπεσε σαν ήρωας κάτω απ’ τα τανκς.



Αντί να φλερτάρει με την πολιτική αυτοκτονία κόβοντας τον 14 μισθό και επιβάλλοντας αδιέξοδα μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση της οικονομίας και θα διογκώσουν τα προβλήματα της αντί να τα λύσουν, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτό που μόλις προχθές έγραφε ένα σχετικό άρθρο-παρέμβαση στην τουρκική «Hürriyet»: «Τα δικά μου αδέλφια του Αιγαίου... Τώρα κλυδωνίζονται... Βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση... Ξέρετε γιατί; Διότι για χρόνια ολόκληρα κάποιοι μετέτρεψαν σε εχθρό τις δύο ακτές του Αιγαίου», με το άρθρο να καταλήγει: «Φίλε μου, εάν οι δύο πλευρές του Αιγαίου δεν συμφιλιωθούν, ούτε κι εμείς πρόκειται να δούμε μια άσπρη μέρα...».



Ο κ.Παπανδρέου θα έπρεπε να πάει τώρα στον Ερντογάν (που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον στρατό του και επίσης θέλει να τον περιορίσει) προτείνοντας ένα μορατόριουμ στους εξοπλισμούς των δύο χωρών. Θα εκνευρίζονταν φυσικά ο Γιόχαν κι ο Φίσερ και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αλλά αφού ζητούσαν οικονομιες θα μπορούσαν να τις έχουν. Χώρια τα γερμανικά τανκς και αεροπλάνα, μόνο οι 6 φρεγάτες από τη Γαλλία, θα κοστίσουν περίπου 2,5 δις ευρώ.. Τα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα έχει το ελληνικο ταμείο από την περικοπή του 14ου μισθού φθάνουν στο 1,5 με 1.8 δις..

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal