Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Σαμαράς προς ΠΑΣΟΚ:

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 4:17 π.μ.
 θα έχετε ακέραια την ευθύνη για όσα συμβούν αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο


"Οδηγείτε την Ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα, αν κάνετε νόμο του κράτους το μεταναστευτικό Νομοσχέδιο..."

Κατά την διάρκεια της σημερινής παρέμβασής του στην Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, ως μέσο για να επισπεύσει την πολιτογράφηση των νόμιμων και τη νομιμοποίηση των παράνομων.

Η Νέα Δημοκρατία αυτό το νόμο θα τον καταργήσει:

Πρώτον, γιατί δεν προάγει την ομαλή ενσωμάτωση, αλλά την μαζική πολιτογράφηση.

Δεύτερον, γιατί πυροδοτεί μέσα στην Ελλάδα τη ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Τρίτον, γιατί μας φέρνει σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας που δεν θα δουν με καλό μάτι την παράκαμψη της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ».

Τέταρτον, διότι στη θέση του θα βάλει το πολύ πιο ισορροπημένο και ευρωπαϊκό σχέδιό της, για απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, στην ενηλικίωσή τους και εφ’ όσον έχουν τελειώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει, όπως έχει δεσμευτεί, τον εθνικό χαρακτήρα στον τίτλο του υπουργείου Παιδείας. Αυτό που «ανακάλυψαν» ήδη οι περισσότεροι εταίροι μας. Και που μόλις κατάργησε το ΠΑΣΟΚ…

Το Νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή. Αλλά και το κάνει στο χειρότερο δυνατό χρόνο.

Ενώ ζούμε την πιο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που πέρασε η μεταπολεμική Ελλάδα, βρήκατε τη στιγμή, να ανοίξετε το δρόμο για μαζικές πολιτογραφήσεις δεκάδων χιλιάδων στην αρχή, εκατοντάδων χιλιάδων στο μέλλον, νομιμοποιημένων μεταναστών. Σας προειδοποιήσαμε να μη το κάνετε. Σας δώσαμε διέξοδο για να το αποφύγετε. Εσείς επιμείνατε. Έχετε ακεραία την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Σε περίοδο έντονων κλυδωνισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπετε την Ελλάδα σε πανίσχυρο «πόλο έλξης» παράνομης μετανάστευσης και «προθάλαμο» για τη διοχέτευσή τους στην Ευρώπη. Σας προειδοποιήσαμε να μη το κάνετε. Εσείς επιμείνατε. Θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Σε φάση έντονων κλυδωνισμών μέσα στην Ελλάδα, δίνετε την εντύπωση ότι προσπαθείτε να αλλάξετε το ελληνικό εκλογικό σώμα. Έστω και μόνο για τις δημοτικές εκλογές. Σας προειδοποιήσαμε να μη κάνετε. Εσείς επιμένετε. Θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής.

Δεν ξέρω πόσους νομίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα κερδίσει. Το πιθανότερο είναι να χάσει πολύ περισσότερους. Έτσι κι αλλιώς, πιστεύω ότι, μόλις αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τι πάει να γίνει, και πως όσοι εδώ πολιτογραφηθούν αθρόα θα καταλήξουν στις δικές τους χώρες, θα αντιδράσουν. Το θέλουμε κι αυτό;

Η προσπάθεια, πάντως, του ΠΑΣΟΚ να παίξει με την αγωνία των μεταναστών θα γυρίσει «μπούμερανγκ» εναντίον του. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι μετανάστες. Το πρόβλημα είναι όσοι τους φέρνουν εδώ για να τους εκμεταλλευτούν κι όσοι, αφότου τους φέρουν, κερδοσκοπούν πάνω στην ανασφάλειά τους. Και προσπαθούν να τους «αιχμαλωτίσουν» πολιτικά.

Ζητάμε από τον Ελληνικό λαό να μην πέσει στην παγίδα της πόλωσης. Να μη στραφεί κατά των μεταναστών. Αλλά κατά όσων κερδοσκοπούν σε βάρος τους.

Αυτό το επικίνδυνο Νομοσχέδιο ζητήσαμε να μη το φέρετε για ψήφιση. Ζητήσαμε να το αλλάξετε. Ζητήσαμε να το αναστείλετε. Δεν μας ακούσατε

Η ΝΔ σας προειδοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: Οδηγείτε την Ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα, αν κάνετε νόμο του κράτους το μεταναστευτικό Νομοσχέδιο.

Μην το κάνετε!

Θα έχετε ακέραιη την ευθύνη για ό,τι θα συμβεί.
kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal