Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:53 π.μ.
Συνδέστε τα κομμάτια που σχημάτισαν το εφιαλτικό παζλ που έχουμε μπροστά μας σήμερα.

Νόμος περί Τύπου (Ν. 2328/1995): "Το κατά την παρ. 2 του άρθρου του ν. 1178/81, όπως ισχύει, ελάχιστο ποσό χρηματικής ικανοποίησης προκειμένου για τηλεοπτικούς σταθμούς καθορίζεται σε εκατό εκατομμύρια (100.000.000) δραχμές προκειμένου για σταθμούς εθνικής εμβέλειας και τριάντα εκατομμύρια (30.000.000) δραχμές προκειμένου για σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

"Τα ποσά αυτά, προκειμένου για ραδιοφωνικούς σταθμούς με δικτύωση σε περισσότερους νομούς, καθορίζονται σε πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) δραχμές και προκειμένου για ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν διαθέτουν δικτύωση σε είκοσι εκατομμύρια (20.000.000) δραχμές".

Συγκρατήστε τα εξοντωτικά πρόστιμα που κραδαίνει το κράτος προς απειλή των "αθυρόστομων" δημοσιογράφων.

Νόμος περί "ευθύνης" υπουργών (Ν. 2509/1997). Προβλέπει ότι:

"Η παραγραφή των αξιόποινων πράξεων (πλημμελημάτων ή κακουργημάτων) που τελούνται από υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του παραγράφονται με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από την ημέρα που τελέστηκαν.[…]

"Το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει ασκήσει την αρμοδιότητά της για την ποινική δίωξη του υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτό (άρθρο 3 παρ. 2 Σ/Ν)".

Συγκρατήστε την ημερομηνία που πέρασε ο νόμος (δυο χρόνια πριν το χρηματιστηριακό πάρτι), τη λέξη "εξαλείφεται" για το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών και την προνομιακή μεταχείριση για την… εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων των υπουργών.

Νόμος περί Προσωπικών Δεδομένων (Ν. 2472/1997). Από αυτόν συγκρατήστε την αφαίρεση του θρησκεύματος από τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων και την αφαίρεση των ονομάτων των παρανομούντων από τα ΜΜΕ.

Ο επώνυμος δολοφόνος, βιαστής, έμπορος ναρκωτικών, φυγόστρατος, φοροφυγάς και απατεώνας έγινε "32χρονος φονιάς, 65χρονος αρχαιοκάπηλος και 50χρονη μαστρωπός".

Ζήσε την μούγκα σου στην Ελλάδα! Δούλευε, πλήρωνε και σιώπα…

posted by Adiavroxoi

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal