Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Πόλεμος Ραγκούση - Κακλαμάνη με θύμα τον «Καλλικράτη»

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:43 μ.μ.
Αφορμή για προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη αποτέλεσε η απουσία του πρώτου από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης την Τετάρτη. Αποτέλεσμα, η όξυνση των πνευμάτων σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πορεία του «Καλλικράτη», καθώς τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη) ο υπουργός πρόκειται να παρουσιάσει στην ΚΕΔΚΕ το σχέδιο με τις αρμοδιότητες των νέων δήμων, ενώ πριν το Πάσχα θα δώσει στη δημοσιότητα και το χωροταξικό.

Μετά την κόντρα μεταξύ των δημάρχων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (βλ. σχετικό ρεπορτάζ κάνοντας κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5977) η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και του υπουργού Εσωτερικών.

Την αρχή έκανε ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος σε ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ χαρακτήριζε προσχηματική την απουσία του υπουργού για να λάβει απάντηση τόσο από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» όσο και από τον ίδιο τον κ. Ραγκούση, ο οποίος έκανε λόγο για «ανακρίβειες» και «πρωτοφανές ολίσθημα» των συντακτών της ανακοίνωσης (βλ, επίσης στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5977).



Κακλαμάνης: αν θέλει ας διακόψει το διάλογο



Αυτό ήταν. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ δεν έχασε ευκαιρία και με προσωπική δήλωσή του με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο επιμένει στα όσα περί προσχηματικής απουσίας είχε αναφέρει στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών «αν δεν επιθυμεί για τους δικούς του λόγους τη συνέχιση του διαλόγου με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, να το πει ευθέως αναλαμβάνοντας όμως ο ίδιος τις ευθύνες της διακοπής αυτού του διαλόγου».



Στην ίδια δήλωση προηγουμένως επιχειρεί να απαντήσει στο επιχείρημα του Γιάννη Ραγκούση ότι την ίδια ώρα με τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ υπήρχε συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τη μη παρουσία του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Πρώτον, γιατί θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τους υφυπουργούς του στη Διαρκή Επιτροπή, δεύτερον γιατί μπορούσε να έχει ζητήσει εγκαίρως από τον πρόεδρο της Επιτροπής, η συνεδρίασή της να γίνει σε διαφορετική ώρα, και βεβαίως στην επιστολή της ΚΕΔΚΕ που έχει στα χέρια του από τις 22/2/2010 του προτεινόταν ως εναλλακτική ημερομηνία της συνάντησης η 2/3/2010», προσθέτει ο κ. Κακλαμάνης.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ δέχονται «μαθήματα πολιτικού και αυτοδιοικητικού ήθους» από τον υπουργό

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal