Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μαρτυρία-φωτιά «καίει» τον Π. Βουρλούμη!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:42 μ.μ.
Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010
Υποθαλάσσιες δονήσεις πολλών… ρίχτερ προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η αποκαλυπτική κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, του πρώην διευθυντή του ΟΤΕ, κ. Νικήτα Μπαριτάκη, που έφερε σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμη, με αποτέλεσμα στη χθεσινή του κατάθεση ενώπιον των βουλευτών να απαντήσει με… καταιγισμό υπεκφυγών.



Ο κ. Βουρλούμης προκάλεσε χθες την οργή αρκετών βουλευτών της Εξεταστικής, προερχόμενων τόσο από το κυβερνών κόμμα, όσο και από την αντιπολίτευση, καθώς σε όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις που δέχθηκε αρνήθηκε να απαντήσει, είτε δηλώνοντας άγνοια, είτε παραπέμποντας στο νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ! Μάλιστα, η δυσφορία των βουλευτών για τις ελάχιστα διαφωτιστικές απαντήσεις Βουρλούμη ήταν τέτοια, που τους υποχρέωσε να τον καλέσουν σε νέα κατάθεση την επόμενη εβδομάδα, παρότι αρχικά προβλεπόταν να εξετασθεί μόνο χθες.



Ο κ. Μπαριτάκης αποκάλυψε στην Εξεταστική σημαντικές παραμέτρους του σκανδάλου Siemens, που σχετίζονται με τον ΟΤΕ. Μάλιστα, οι αποκαλύψεις του έχουν ήδη υπερβεί τα όρια μιας κλειστής κοινοβουλευτικής επιτροπής, καθώς χθες βράδυ δεν δίστασε να εκθέσει τα ίδια στοιχεία και στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, προκαλώντας έτσι ανοικτά τη διοίκηση του ΟΤΕ είτε να απαντήσει, ενδεχομένως και με δικαστικά μέσα, είτε να σιωπήσει, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις αποκαλύψεις.



Πάντως, ως τώρα ο ΟΤΕ είχε κακό προηγούμενο με τον κ. Μπαριτάκη ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μετά την αποπομπή του, με πρόσχημα δήθεν σφάλματα της διεύθυνσης Συντήρησης Δικτύων κατά τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Μπαριτάκης έχει κερδίσει ήδη σε τρεις βαθμούς τις δίκες κατά του ΟΤΕ και έχει κριθεί με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι κακώς απομακρύνθηκε, επειδή αρνήθηκε να προσυπογράψει «φουσκωμένες» συμβάσεις με τους εθνικούς προμηθευτές του Οργανισμού. Μάλιστα, η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Α. Πάγου και να επαναφέρει, όπως υποχρεούται, τον κ. Μπαριτάκη στη θέση του.



Τρία είναι τα στοιχεία της κατάθεσης Μπαριτάκη στην Εξεταστική που σοκάρουν:



- Ο πρώην διευθυντής του Οργανισμού αποκάλυψε και στους βουλευτές, όσα ήδη είναι γνωστά στις εισαγγελικές αρχές και έχουν οδηγήσει στη δίωξη Βουρλούμη σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τις διαβόητες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης των ετών 2002-2004, που υπερτιμολογήθηκαν από τη διοίκηση Βουρλούμη, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των υπηρεσιών. Οι συμφωνίες αυτές με την Siemens και την Ιντρακόμ, που ήταν προέκταση των προγραμματικών, έκλεισαν μάλιστα ύστερα από προσωπική διαπραγμάτευση του κ. Βουρλούμη με τον Πρ. Μαυρίδη, στέλεχος της ελληνικής θυγατρικής της Siemens, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων».



- Με τη σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη που υπογράφηκε το 2005, μετά την απομάκρυνση Μπαριτάκη και αφού είχαν υπερτιμολογηθεί τα κόστη της προηγούμενης τριετίας, άνοιξε «κερκόπορτα» ακόμη και για παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων στα δίκτυα του ΟΤΕ! Και αυτό, διότι επιτράπηκε για πρώτη φορά στους προμηθευτές να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα δίκτυα του Οργανισμού για να αποκαθιστούν εξ αποστάσεως βλάβες στο λογισμικό. Σύμφωνα με έκθεση αρμόδιων ελεγκτών του ΟΤΕ, αυτή η απομακρυσμένη πρόσβαση αφήνει περιθώρια για «κακόβουλες ενέργειες», ενώ ο κ. Μπαριτάκης τονίζει, ότι η British Telecom, σύμφωνα με έγγραφο που ο ίδιος κατέχει, είχε αρνηθεί ανάλογη υπηρεσία από προμηθευτές της, ακριβώς για λόγους ασφάλειας του δικτύου! Σημειώνεται, ότι ο ΟΤΕ έχει ασκήσει αγωγή κατά της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και της δημοσιογράφου Αρ. Μπουγάτσου για την αποκάλυψη αυτής της παραμέτρου των συμφωνιών τεχνικής υποστήριξης, ενώ δεν έχει πράξει το ίδιο και με την εφημερίδα «Παρόν», που επίσης έχει αποκαλύψει το θέμα.



- Ο κ. Μπαριτάκης αποκάλυψε, επιπλέον, ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν μετά την απομάκρυνσή του σε άλλα στελέχη της διεύθυνσής του, για να νομιμοποιήσουν τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης ήταν τόσο ισχυρές, που κατέληξαν στο θάνατο από καρδιακό επεισόδιο του Γ. Στυλογιάννη, κορυφαίου στελέχους της διεύθυνσης, ο οποίος είχε επίσης αρνηθεί να θέσει την υπογραφή του κάτω από τις εισηγήσεις του κ. Βουρλούμη και του γενικού διευθυντή τεχνικών θεμάτων, κ. Γ. Ιωαννίδη.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «βομβαρδισμός» του κ. Βουρλούμη με επιβαρυντικές καταθέσεις αναμένεται να συνεχισθεί και σήμερα, καθώς καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Απ. Μπαράτσης, πρώην στέλεχος της διοίκησης του ΟΤΕ, ο οποίος απομακρύνθηκε το 2004, επειδή διαφώνησε με τις υπερτιμολογήσεις και υιοθέτησε τις εισηγήσεις των υπηρεσιών. Ο κ. Μπαράτσης, σήμερα πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, έχει καταθέσει και στη Δικαιοσύνη για το θέμα των συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης και η μαρτυρία του ήταν μία από αυτές που οδήγησαν στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Βουρλούμη και όλων των άλλων μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal