Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αγγίζει την πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης ο νέος νόμος για την ιθαγένεια;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:03 μ.μ.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σύναμμα επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα διάσταση του νέου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, παρουσιάζει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΦΗΝΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Συμβουλευτική Επιτροπή της Δ. Θράκης μαζί με τον ψευδομουφτή της Θράκης, τον Πρόεδρο του ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων της Δ. Θράκης και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης της Ευρώπης, επισκέφτηκαν πρόσφατα το Τούρκο Πρωθυπουργό στην Άγκυρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους οι Πρόεδροι των παραπάνω συλλόγων εξέφρασαν το κύριο αίτημα τους, που είναι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους 64.000 μουσουλμάνους που κατάγονται από τη Δ. Θράκη και οι οποίοι ζουν σήμερα στην Τουρκία και την έχουν χάσει.



Το ζήτημα αυτό λαμβάνει πραγματικά τεράστιες διαστάσεις, δεδομένου ότι ο συνολικός πληθυσμός της Θράκης φτάνει τις 370.000 κατοίκους, εκ των οποίων τα 2/3 είναι ορθόδοξοι και το 1/3 μουσουλμάνοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις μουσουλμανικές μειονότητες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Συνθήκη της Λοζάνης.



Αν τελικά οι 64.000 μουσουλμάνοι, που κατάγονται από τη Δ. Θράκη και ζουν στην Τουρκιά σήμερα, καταφέρουν και αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αξιοποιώντας το υπό συζήτηση νόμο για την ιθαγένεια, θα ανατρέψουν τον πληθυσμιακό συσχετισμό στην περιοχή και θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο ζήτημα για την ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής.



Το πρόβλημα που θα προκύψει δεν θα είναι μόνο μεταξύ των χριστιανικών και των μουσουλμανικών πληθυσμών της περιοχής, αλλά και μεταξύ της μειονότητας, αφού στην πραγματικότητα η μειονότητα αποτελείται από τρεις συστατικές ομάδες. Η πληθυσμιακή ισχυροποίηση μίας εξ αυτών, προφανώς θα δημιουργήσει νέες τριβές στις ήδη καταπιεσμένες από το τουρκικό Προξενείο κοινότητες των Πομάκων και των Ρομά.



Επιπρόσθετα το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό, αλλά σχετίζεται και με την προσφάτως αναβαθμισμένη διεκδικητική πολιτική της Τουρκίας για την περιοχή. Η Τουρκία με απλά λόγια, εμμέσως επιδιώκει την συνδιοίκηση τουλάχιστον των δύο Νομών της Θράκης, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός έχει σημαντική παρουσία.



Ίσως τελικά τα οφέλη που εκτιμούν τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα φέρει ο νέος νόμος να μην είναι και τόσο σημαντικά. Όταν μετά από κάποια χρόνια αντιληφθούμε ότι με τον νόμο αυτό δημιουργήσαμε πληθώρα φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων στη χώρα μας ίσως τότε να είναι αργά. Πόσο δε μάλλον όταν καταλάβουμε ότι με αυτό τον Νόμο ανοίξαμε την πόρτα στην συνδιοίκηση της Θράκης μαζί με την Τουρκία.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal