Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Προς «αρραβώνα» Aegean- Olympic

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 3:17 μ.μ.
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Επιβεβαιώνουν Aegean Airlines και Olympic Air το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κέρδος», σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις (ή έχουν συμφωνήσει) για συγχώνευση. Προς το παρόν, όπως λένε τουλάχιστον, συζητούν για το ενδεχόμενο συνεργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί.

Πάντως, σε περίπτωση συγχώνευσης, οι δύο εταιρείες πρέπει να λάβουν σχετικές εγκρίσεις από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνιστμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια εξωτερικού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί ο ανταγωνισμός είναι έντονος, ενώ για τα δρομολόγια εσωτερικού το πρόβλημα ανταγωνισμού προσπερνάται με το άνοιγμα των γραμμών στις μικρότερες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες.



Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Aegean, «σε απάντηση της από 11/02/2010 επιστολής του Χ.Α. αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κέρδος" με ημερομηνία 11/02/10 και στα πλαίσια της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Αεροπορία Αιγαίου δηλώνει τα εξής: Έχουν λάβει χώρα συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων των εταιριών Αεροπορία Αιγαίου Αεροπορία Αιγαίου A.E. και Olympic Air για μελλοντική συνεργασία χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί».

Κέρδος

Στο σημερινό φύλλο στη σελίδα 64 της εφημερίδας Κέρδος, στη στήλη Κερδοσκόπος αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Aegean-Ολυμπιακή: Εντονη η φημολογία ότι οι δύο πλευρές συζητούν (ή και συμφώνησαν) για συγχώνευση. Στη στήλη, μάλιστα, έφτασε και η πληροφορία για ποσοστά 75%-25% στην κοινή εταιρεία, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Ανεπισήμως, πάντως, από άτομα που γνωρίζουν την πραγματικότητα δεν επιβεβαιώθηκε οτιδήποτε, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο...»

kerdos.g

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal