Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:39 μ.μ.
Dr-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
Privatdozent an der RWTH Aachen D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 02102 32513
24.01.2010

Dimitris N. Adamopoulos
Eschersheimer Ldstr. 445
D-60431 Frankfurt Main


Κυριον
Γ. Παπακωνσταντινον
Υπουργον Οικονομικων
Υπουργειον Οικονομικων
Αθηναι


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΘΕΜΑ: Λαθοs Κατευθυνση στο επικαιροποιημενο Προγραμμα οικονομικηs

Σταθεροτηταs και Αναπτυξηs τηs Ελλαδοs απο την νυν Κυβερνηση.



Κυριε Υπουργε,

το δημοσιο χρεοs τηs χωραs μαs διαμορφωθηκε σημερα στα 254 δισ. ευρω κατατουs μεν και στα 325 δισ. ευρω κατα τουs δε, εναντι των 0,00 δυσ. ευρω το 1973.

Απο το 1974 εωs σημερα την χωρα μαs την κυβερνουν εναλλαξ τα δυο κομματαεξουσιαs, δηλαδη η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Για την σημερινη οικονομικη καταστασησυνεπωs ευθυνονται εξ ισου και τα δυο αυτα "ανικανα κομματα". Η ληστρικη εκμεταλλευση του ελληνικου λαου χαρακτηριζεται απο το οτι ο παραγωγικα ενεργοs πληθυσμοs τηs χωραs μειωνεται συνεχωs, προs οφελοs αυτων που ζουν στην χλιδη απο τον δημοσιον δανεισμο, απο τα εσοδα εκ φορων και υπερτιμησεων και εκπληρωνουν ολα τα σχεδια των ανθρωπων τηs πραγματικηs εξουσιαs και γι'αυτο αλλωστελαμπουν στην χωρα μαs ωs πυγολαμπιδεs, δηλαδη ωs "κολοφωτιεs", επειδη φωτιζονται απο εξω. Στην χλιδη αυτη ζει το παρακρατοs τηs ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιαs και οι επιγονοι των Τουρκοκοτζαμπασηδων, Καλλικαντζαρων, Τζορμπασηδων και Κεχαγιαδων. Οι σημερινοι ληστρικα φορολογουμενοι Ελληνεs ζουν συνεπωs μεσα σ' ενα κοσμο βιτρινα, βουτηγμενο μεσα στα ψεματα και την υποκρισια. Τα παντα γυρω απο καθε Ελληνα που ζει στην χωρα μαs στροβιλιζονται ασταματητα γυρω απο το χρημα, τον μοναδικο θεο του αφυσικου κοσμου του. Η διαπλοκη, η διαφθορα, η εκμεταλλευση, ο πλουτισμοs, η υποκρισια, το ψεμα, ο εξουσιασμοs και πολλα αλλα αχροντα παθη κρυβονται πισω σχεδον απο καθε "μη" κερδοσκοπικο οργανισμο, ειτε αυτοs ειναι "Ιδρυμα", ειτε "Φιλανθρωπικη Εταιρεια".

Η αφυπνιση των κοιμωμενων ακομη Ρωμιων, ειναι το μοναδικο ξεκινημα για επανορθωση τηs πατριδαs μαs.......

Καθε πρωτοετηs φοιτητηs των οικονομικων σπουδων γνωριζει οτι, εαν τα δανειζομενα χρηματα δεν επενδυθουν σε επιτυχειs παραγωγικεs διαδικασιεs, η χρεωκοπεια ειναι προγραμματισμενη και θεμα χρονου.

Που πηγαν τα χρηματα του δημοσιου χρεουs μεταξυ 1974 και 2010 και αυτα των επιδοτησεων απο την Ε.Ε. ; Μηπωs εξατμισθηκαν ;

Ποιεs διεθνειs Τραπεζεs και διεθνη Ασφαλιστικα Ταμεια κατεχουν στα χαρτοφυλακια τουs το μεγαλυτερο μεροs του δημοσιου αυτου χρεουs που απαιτει για την καλυψη των τοκοχρεωλυσιων, συμπληρωματικο ετησιο δανεισμο πανω απο 40 δισ. ευρω, με πολλαπλα υψηλοτερα επιτοκια ; Ετσι ξεπουλειται φθηνα το μελλοντικο κεφαλαιο τηs χωραs για να χρηματοδοτηθη η καταναλωση, το παρακρατοs τηs ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιαs και πασηs φυσεωs βδελεs του κρατικου προ'υ'πολογισμου !

Εαν ελεγχονται οι διεθνειs Τραπεζεs και τα διεθνη Ασφαλιστικα Ταμεια απο τουs ανθρωπουs του "περιουσιου λαου", ο στοχοs ειναι ξεκαθαροs. Αυτοι μεχρι σημερα δεν ξεχασαν τον Αντιοχο Δ' τον Επιφανη.....και ωs παρασιτικα παμπλουτοι χωριs να παραγουν τιποτε, ειναι πολυ επικινδυνοι.....

Αυτοι ακολουθουν πιστα τιs ρησειs του „αιγοβοσκου" τουs Μωυση (15.6 και 23.20) :

"ετσι θα δανειζηs πολλουs λαουs και δεν θα δανειζεσαι απο κανενα. Θα κυριαρχηs πανω απο πολλουs λαουs και ουδειs λαοs θα κυριαρχη πανω απο εσενα", "επιτρεπεται η αισχροκερδεια ειs βαροs ξενων, ποτε ομωs ειs βαροs των αδερφων σου. Ο κυριοs, ο Θεοs σου ευλογει οτι πραττειs στιs χωρεs, που καταληγειs και λαμβανειs απο αισχροκερδεια τα πλουτη τουs".

Στην περιπτωση αυτη, η δηλωση του νυν Προεδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργου τηs Ελλαδοs, οτι κυνδυνευει η εθνικη μαs ανεξαρτησια, ειναι σωστη !

Μηπωs προβλεπει ο νυν Πρωθυπουργοs την ιδρυση τηs "Δημοκρατιαs τηs Τσαμουργιαs", τηs "Μακεδονικηs Δημοκρατιαs του Αιγαιου", τηs "Μουσουλμανικηs Δημοκρατιαs τηs δυτικηs Θρακηs" και τηs "Δημοκρατιαs τηs Κρητηs" ;

Μεταξυ 1945 και 2010 ξεφυτρωσαν 131 νεα κρατη. Γιατι να μην συνεχισθη το ξεφυτρωμα και αλλων κρατων ;

Συνεπωs ολοι οι Υπουργοι Οικονομικων των ελληνικων Κυβερνησεων μεταξυ 1974 και 2009, κουβαλουν στην πλατη τουs μεγαλη "ευθυνη"..... Τα δημιουργηματα Χριστιανισμοs, Καπιταλισμοs, Κομμουνισμοs, Σοσιαλισμοs, Συνδικαλισμοs και σημερα "Τρομοκρατια" και οι παραποιησειs των οικονομικων συστηματων, κατασκευασθηκαν στα ιδια εργαστηρια, με κυριο στοχο την δεσποτεια πανω στουs ανθρωπουs του πλανητη μαs. Με τον εξαναγκασμο, με δολιεs μεθοδουs δανειοδοτησεων και την συνεχη αυξηση του εξωτερικου χρειουs, οδηγουν στην παραχωρηση απο τα κρατη δικαιωματων ασκησηs τηs εξουσιαs και δικαιωματων στιs αποφασειs των Κοινοβουλιων, προs τουs ανθρωπουs αυτουs, σε ολα τα περιουσιακα στοιχεια των κρατων του πλανητη μαs και στο εγχωριο προ'ι'ον αυτων, σε ολα τα οργανα των ιδιωτικων και δημοσιων επιχειρησεων, σε ολεs τιs πρωτεs υλεs και σε αλλα πολλα. Με την προσφατη παγκοσμια οικονομικη κριση-απατη, που μαs ηρθε τοσο ξαφνικα, οπωs εναs μετεωριτηs, λεηλατουνται οι Τραπεζεs και πασηs φυσηs χρηματοπιστοτικα ιδρυματα σε βαροs βεβαια των φορολογουμενων πολιτων, που πληρωνουν παντοτε τα σπασμενα. Οποιοs εχει νου αντιλαμβανεται, οτι κυριοs σκοποs τηs πολιτικηs των ΔΝΤ, Παγκοσμιαs Τραπεζαs για επενδυσειs και εξελιξη, του Οργανισμου Οικονομικηs Συνεργασιαs (ΟΟΣΑ), του Διεθνουs Οργανισμου Εμπορειου (ΔΟΕ) και μερικων αλλων ειναι να στερεοποιηθουν οι πραγματικεs ανισοτητεs των συναλλαγων και να κουκουλουθουν οι δουλειεs, αλλα και να μην αφισουν να ψωφισουν απο την αφαιμαξη του χρηματοs τα κρατη, για να συνεχιζουν αυτα να χρεωνονται με τον δημοσιο δανεισμο για εξοπλιστικα προγραμματα και μετα παλι μετα μια προσωρινη αναρρωση να πληρωνουν τα σπασμενα.....



Αs μην υποκρινονται ο Προεδροs τηs ευρωπα'ι'κηs κετρικηs Τραπεζαs κ. Ζαν Κλοντ Τρισε, ο επιτροποs Χοακιν Αλμουνια και ο Λουξεμβουργιοs Ζ. Κ. Γιουνκερ με την δηλωση του οτι "ο ελληνικοs λαοs πρεπει να φανη πολυ γενναιοs, οπωs και η κυβερνηση". Αυτοι ειναι πιστα εκτελεστικα οργανα και γνωριζουν ποιοι ειναι οι πραγματικοι ιδρυται τηs ευρωπα'ι'κηs ενωσεωs και τι πραγματι αυτοι επιδιωκουν ;

Θελουν να παρουν και την κατασταση τηs ελληνικηs οικονομιαs στα χερια τουs.....

Το αρθρο 107 τηs συνθηκηs του Μααστριχτ καθε αλλο παρα καταχυρωνει την ανεξαρτησια τηs Ευρωπα'ι'κηs Κεντρικηs Τραπεζαs (ΕΚΤ). Η εξαρτηση αυτηs απο τον τραπεζικο Οικο Rothschilds και οχι απο το Ευρωπα'ι'κο Δικαστηριο κρυβεται εντεχνα καλυμενη στο αρθρο 12 του καταστατικου τηs με τον απλοποιημενο τιτλο "εν γενει συναλλαγεs". Αs επαναφερουμεν στην μνημη μαs, οτι βασει του αρθρου 28 του καταστατικου τηs ΕΚΤ το αρχικο τηs κεφαλαιο που προηλθεν απο την συμπραξη την 15η Δεκεμβριου 1990 12 κεντρικων Τραπεζων υπηρξεν μονο 5 δισ. ΕCU (European Currenney Unid). Οτι ομωs αλλο χρειαζεται η ΕΚΤ μπορει να τυπωνη η ιδια..... Καθε μελοs κρατοs τηs Ε.Ε. διαθετει ωs γνωστο το 1,24 % του ακαθαριστου ετησιου εθνικου εισοδηματοs τηs οικονομιαs του στην Ε.Ε.



Κυριε Υπουργε !

Αντι να επιβαρυνεται συμπληρωματικα, απαραδεκτα και ληστρικα τον ελληνικο λαο, που κατα τον υποκριτην κ. Γιουνκερs "πρεπει να φανη γενναιοs" κατα το κοψοπετσιμα του, αλλαξατε κατευθυνση προs το παρακρατοs τηs ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιαs, δηλαδη προs το παρακρατοs τηs πλουσιοτερηs παρασιτικηs και αφορολογιτηs εντοs των τειχων μαs "κασταs" των ανδρων τηs θεοκρατιαs που φορουν μαυρεs φουστεs ! Η περιουσια και τα ετησια και αφορολογητα εσοδα τηs κασταs αυτηs δεν αποτελουν "Φορολογικο Αβατον". Και μονο η γνωση και δημοσιευση του μεγεθουs τηs περιουσιαs αυτηs και των ετησιων εσοδων θα προξενουσε στον ελληνικο λαο τετοια κατακραυγη, ωστε θα σαs αναγκαζε ανεπιστρεπτι τουλαχιστον την φορολογηση τηs περιουσιαs και των εσοδων τηs κασταs αυτηs...... αν οχι την απαλλοτριωση του μεγαλυτερου μερουs τηs περιουσιαs τηs, διοτι αυτη ειναι εγκληματικα κλεμενη, ανηκει στον ελληνικο λαο και θα ηταν ενα δικαιο εγχειρημα!



Πωs κυριε Υπουργε των Οικονoμικων δικαιολογουνται οι μεχρι σημερα ιερεs φοροαπαλλαγεs με..... κρατικεs ευλογιεs; Τοσο πολυ τρεμουν και αποφευγουν και τα δυο κομματα εξουσιαs αλλα και τα αλλα και ετσι ονομασθεντα κομματα τηs αντιπολιτευσηs μια οικονομικη πολιτικη "σοκ και δεουs" και για την κασταν των ανδρων τηs θεοκρατιαs που φορουν μαυρεs φουστεs; Γιατι φορολογειτε μονο εκτατα και μονο με 3 τοιs χιλιοιs τα ακινητητα τηs κασταs αυτηs; Μηπωs για αποπροσανατολισμο του βαρια φορολογουμενου και δυνοπαθουντοs ελληνικου λαου;

Το "φιλανθρωπικο" εργο τηs κασταs των ανδρων τηs θεοκρατιαs που φορουν μαυρεs φουστεs ειναι γνωστο εδω και δυο χιλιαδεs περιπου χρονια. Αμυθητη περιουσια, ατελειωτα σκανδαλα, αγυρτειεs, τραπεζικεs καταθεσειs, δημοσιεs καταπατησειs, χρηματισμοι, παγκαρια, ιερεs μιζεs, αποπερατωσειs ναων, ιεροι πλειστηριασμοι και αλλα παρομοια στο ονομα τηs αγαπηs και φιλανθρωπιαs!



Η Δ.Ι.Σ. (Διαρκηs Ιερα Συνοδοs) ωs Κυβερνηση του Παρακρατουs τηs ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιαs εντοs των τειχων μαs, με Πρωθυπουργο τον εκαστοτε προκαθημενο, εχει συστησει για τα οικονομικα θεματα του παρακρατουs την συνοδικη επιτροπη επι οικονομικων θεματων, δηλαδη το δικο τηs Υπουργειο Οικονομικων.

Η εκκλησιαστικη κεντρικη υπηρεσια οικονομικων (Ε.Κ.Υ.Ο.) διαθετει 10 διευθυνσειs και γραφεια στιs οποιεs εργαζεται μεγαλοs αριθμοs λα'ι'κων 'η κληρικων. Δια τηs απο 11 Δεκεμβριου 2001 αποφασεωs τηs Δ.Ι.Σ, συσταθηκε η ανωτατη ελεγκτικη επιτροπη τηs εκκλησιαs τηs Ελλαδοs με κυριο σκοπο τον ελεγχο των ανω των 300.000 ευρω συμβασεων. Δια τηs απο 12 Μα'ι'ου 2004 αποφασεωs τηs Δ.Ι.Σ. συσταθηκε η ανωτατη επιτροπη εμπειρογνωμονων με σκοπο την ερευνα, την μελετη και την διατυπωση εισηγησεων επι φορολογικων (φοροτεχνιτων) θεματων και ειδικων θεματων αφορωντων την αξιοποιηση τηs περιουσιαs τηs εκκλησιαs (αγροτικου, δασικου 'η τουριστικου χαρακτηρα) και τουs ενδεδειγμενουs τροπουs αξιοποιησηs τηs.

Η καταρτηση του λογιστικου των εκκλησιαστικων διαχειρησεων και η συνεχηs επικαιροποιηση αυτου ειναι εργο τηs ομωνυμηs επιτροπηs, που συσταθηκε την 13ην Ιανουαριου 2004.

Η Δ.Ι.Σ. συνεστησε μεταξυ 2002 και 2005 τρειs ανωνυμεs εταιρειεs και δη · διαχειρησηs, υποστηριξηs, επιχειρησεων και χρηματοδοτικων προγραμματων, μελετων και εργων Α.Ε.



· διαχειρησηs χωρων σταθμευσεωs αυτοκινητων Α.Ε.



· εκκλησιαστικη επικοινωνια Α.Ε.



Σε εκκλησιαστικουs οργανισμουs υπο την Δ.Ι.Σ. εξασκουνται πολλεs και διαφορεs ανυπαρκτηs οικονομικηs διαφανειαs οικονομικεs δραστηριοτητεs, ωs π.χ.

* το ταμειο προνοιαs ορθοδοξου εφημεριακου κληρου Ελλαδοs (Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε.).

* η ερανικη επιτροπη κατακομβων Μηλου.

* Αλληλεγυη-Solitarity.



Συμφωνα με τα στοιχεια που ειδαν μερικωs το 2005 το φωs τηs δημοσιοτηταs η καστα αυτη ειναι βασικοs μετοχοs τηs Εθνικηs Τραπεζαs τηs Ελλαδοs με 4 εκατοτομμυρια μετοχεs και διαθετει 855.730 στρεμματα αγροτικων και δασικων εκτασεων στιs οποιεs δεν περιλαμβανονται οι μικροτερεs των 50 στρεμματων εκτασειs. Μονο στην Αθηνα διαθετει η καστα αυτη 155 διαμερισματα, 146 γραφεια και 57 καταστηματα συνολικηs επιφανειαs 55.554 τ.μ. Συνολικα εκτιμαται, οτι τα 6.700 νομικα προσωπα τηs κασταs αυτηs κατεχουν συνολικα 1.300.000 στρεμματα γηs. Ο δολοs τηs κασταs κρυβεται μεταξυ αλλων και στην εννοια των ιδιοχρησιμοποιημενων ακινητων, δηλαδη σε καθε ειδουs εκκλησιεs (ενοριακεs, ιδρυματων, νεκροταφειων, παρεκκλησιων, εξωκκλησιων, ιδιοκτητων εκκλησιων), σε ιερεs μονεs και γενικα σε τοπουs λατρειαs, σε σωματεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα, που επιδιωκουν μονο θρησκευτικουs σκοπουs και δικαιοπρακτουν για λογαριασμο των αντιστοιχων εκκλησιων-ευκτηριων με τιs οποιεs συνδεονται αμεσα, επειδη αυτεs στερουνται νομικηs προσωπικοτηταs και δικαιουνται την απαλλαγη απο τουs φορουs. Τα σχετικα με την λατρεια τηs κασταs ακινητα, που παραχωρουνται χωριs ανταλλαγμα απο νομικο προσωπο σε νομικο προσωπο τηs ιδιαs κατηγοριαs για την επιτεληση του θρησκευτικο σκοπου, απαλλασονται του Ε.Τ.ΑΚ. Στην κατηγορια αυτη ανηκει π.χ. εναs ιεροs ναοs που εχει στην κυριοτητα του ακινητο, το οποιο παραχωρει χωριs ανταλλαγμα σε αλλο ιερον ναον, προκειμενω να το χρησιμοποιηση, για να στεγαση τα γραφεια τηs ενοριαs τουs. Το ιδιο ισχυει και για τα ημιτελη κτισματα που προοριζονται για την εξυπηρετηση λατρευτικων σκοπων. Το ακρον αοτον τηs σκοπιμηs ηλιθιοτηταs των εκαστοτε κυβερνητικων υπευθυνων ειναι, οτι σε ολα τα απαλλασομενα του Ε.Τ.ΑΚ ακινητα νομικων προσωπων τηs κασταs, δεν απαιτειται η αναγραφη τηs αξιαs των ακινητων!!! Συνεπωs το παρακρατοs τηs ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιαs εχει μονο τετοιου τυπου ακινητα και υποχρεουται στην υποβολη δηλωσηs την αναγραφη μονο τηs σχετικηs παρατηρησηs στιs σημειωσειs υποχρεου!!!



Κυριε Υπουργε !

Θα πρεπει επιπλεον να γνωριζεται, οτι

1. υπαρχουν πολλα ακινητα τηs κασταs των ανδρων τηs θεοκρατιαs που φορουν μαυρεs φουστεs εν υπνωσει, δηλαδη διαμερισματα, κτηρια και οικοπεδα, που αφηνουν διαφοροι ανθρωποι απο το ευσεβεs ποιμνιο στην καστα. Τι εμποδιζει την καστα να τα δηλωνη σαν γραφεια 'η σαν ωφελιμουs χωρουs, για να εντασσωνται στο ευεργετημα κοινηs ωφελειαs ; Ποιοs απο το Υπουργειο σαs θα πραγματοποιησει ελεγχο, ωστε να διαπιστωνεται η αληθεια αυτων, που εχουν δηλωθει, καθωs και η πραγματικη χρηση ;

2. ωs ιδιοχρησιμοποημενο ακινητο θεωρειται ενα Μοναστηρι μαζι με την περιμετρο του, η οποια μπορει να ειναι εκατονταδεs 'η και χιλιαδεs στρεμματα, που συνηθωs τα Μοναστηρια τα νοικιαζουν σε αγροτεs για εκμεταλλευση, με το αζημιωτο φυσικα. Το προκυπτον εισοδημα του Μοναστηριου παραμενει φυσικα αγνωστο και αφορολογητο!

3. τα εκκλησιαστικα σχολεια παραγουν ωs γνωστο ιερωμενουs που κατα παραλογο τροπο μετα πληρωνονται απο το δημοσιο καρβονα ωs δημοσιοι υπαλληλοι. Για το ετοs 2008 ωs παραδειγμα, πληρωσε το δημοσιο για τουs περιπου 11.000 ιερωμενουs και 82 επισκοπουs και 1 αρχιεπισκοπο, 200 εκατομμυρια ευρω. Με ποιο επιχειρημα πληρωνονται οι ιερειs ωs δημοσιοι υπαλληλοι και με ποιο επιχειρημα δεν φορολογουνται τα εκκλησιαστικα σχολεια και με ποιο επιχειρημα απαλλασονται ολοι οι ιερωμενοι απο το ΦΠΑ; Με ποιο επιχειρημα χρηματοδοτειται ετησια και με τεραστια χρηματικα ποσα το αρχαιοτερο τουρκικο ιδρυμα Κωνσταντινουπολεωs ;

4. με ποιο επιχειρημα δεν φορολογουνται τα εισοδηματα απο καταναλωσειs κεριων σε εκκλησιεs και μοναστηρια και απο τα παγκαρια ;

5. με ποιο επιχειρημα χρηματοδοτειται η μη κυβερνητικη οργανωση τηs κασταs τηs θεοκρατιαs των ανδρων που φορουν μαυρεs φουστεs "Αλληλεγγυη", αφου η οργανωση αυτη καταχραστηκε εκατομμυρια ευρω στο σκανδαλο των "σαπιων πουλερικων" και διαφορων αλλων "οικονομικων αλχημειων" ;

6. με ποιο επιχειρημα αναπαλαιωνονται απο τον δημοσιο καρβονα, εκκλησιεs, μοναστηρια και παραδιδονται δωρεαν στουs ανδρεs που φορουν μαυρεs φουστεs.

7. με ποιο επιχειρημα στηριζονται οικονομικα απο τον βαρια φορολογουμενο Ελληνα αυτοι, που υπηρξαν οι αμεσοι συνεργατεs και τοποτηρητεs των Οθωμανων, αυτοι που επι 400 χρονια πλουτιζαν ειs βαροs των Ελληνων και αυτοι που λυσσαλεα εναντιωθηκαν στην Επανασταση του 1821 και επεισαν μετα τον αναλφαβητο νεοαπελευθερωμενο λαο οτι... διαφυλαξαν τον Ελληνισμο ;

8. Τελοs με ποιο επιχειρημα δεν φορολογουνται τα τεραστια εσοδα απο βαπτισια, γαμουs, κηδειεs, μνημοσυνα, τρισαγια κ.α.

Μια αλλη κατευθυνση λυσηs των οικονομικων μαs προβληματων, αποτελει η λυση χρεοκοπιαs τηs Ρωσιαs το 1998 (χρεοs 57,2 δισ. ευρω) και τηs Αργεντινηs του 2001 (χρεοs 132 δισ. ευρω). Εαν η χωρα μαs πτωχευσει θα αποτελεσει η πτωχευση αυτη αμεσα προκληση για την Πορτογαλια και ταυτοχρονα για την Ισπανια και αμεσωs μετα και για την Ιταλια, χωριs να αποκλειονται και αλλεs χωρεs τηs Ευρωζωνηs, οσο παραμενει αυτη στην Ευρωζωνη. Εκτοs Ευρωζωνηs θα επαναφερει την δραχμην και απο αναγκη θα καταφυγει στην λυση του πληθωρισμου και τηs υποτιμησηs του νομισματοs, οπωs εκανε το 1989 η Ρωσια για να μειωση αισθητα 'η για να μηδενιση τα χρεη τηs.

Εαν η χωρα μαs πτωχευσει εκτοs Ευρωζωνηs, η πτωχευση μπορει να γινη και μια νεα ευκαιρια. Εκ των πραγματων πλεον οι μεταναστεs (πανω απο ενα εκατομμυριο) που ζουν σημερα σε αυτην, θα την εγκαταλειψουν. Η σημερινη συζητηση των διαστασεων τηs πολυεθνικοτηταs και οι συνακολουθεs αντιπαραθεσειs για την ελληνικη ταυτοτητα, τηs οποιαs οι ριζεs φθανουν ωs τον Ομηρο και παιρνουν στον Θουκυδιδη και στον Ισοκρατη πλεον ξεκαθαρη μορφη, θα τερματισθει.

Οταν η ελληνικη κοινωνια βρισκεται μεσα στο ματι του κυκλωνα αντιδρα δραστηρια και με μεγαλη αποδοση. Ναι μεν πολλεs κρατικεs επιδοτησειs θα μηδενισθουν και το κοινωνικο συστημα αναθεωρημενο θα προσαρμοσθει στα νεα δεδομενα, εντουτοιs η νεα αρχη θα ειναι ελπιδοφορα και δυναμικη. Η επομενη κριση θα ειναι ετσι και αλλωs αντιπληθωριστικη και μεγαλυτερηs διαρκειαs και θα οδηγησει και αλλεs χωρεs τηs Ε.Ε. ακομη και την Γερμανια, σε μια προγραμματισμενη πτωχευση....



Οι οικονομικεs κρισειs μετα την πετρελα'ι'κη κριση του 1979, που ηταν σχετικα με λιγεs εξαιρεσειs μικρηs διαρκειαs, ειχαν ωs εξηs :



· η κριση των χρημαστηριακων μετοχων του 1987



· η αντιπληθωριστικη κατασταση τηs ιαπωνικηs οικονομιαs μετα το 1990. Η αξια του χρηματιστηριακου Nikkei απο τον Δεκεμβριο του 1989 των 38806 σημειων επεσε εωs στα 7607 σημεια τον Απριλιο του 2003.



Προκειται για μια συνεχη πτωση τηs οικονομιαs επι 14 χρονια.

Ταυτοχρονα επεσαν κατακορυφα οι αξιεs ακινητων. Μεταξυ 1990 και 2004 μειωθηκε η αξια τηs λα'ι'κηs περιουσιαs κατα 20 %. Ολα τα μετρα αναθερμανσηs τηs οικονομιαs δεν απεδωσαν. Σημερα το δημοσιο χρεοs τηs Ιαπωνιαs βρισκεται γυρω στο 150 % του ακαθαριστου εθνικου προ'ι'οντοs. Με το σπασιμο τηs τεχνολογικηs φουσκαs μετα το 2000 κατεστραφησαν 12 με 15 τρισεκατομμυρια δολλαρια, επενδυτικα κεφαλαια σε παραγωγικεs εγκαταστασειs.



· η κριση χρεων του Μεξικου 1994/95



· η οικονομικη κριση τηs Ασιας του 1997



· η κριση χρεων τηs Ρωσιαs του του 1998



· η συγκοπη των LTCM-Hedgefonds του 1998



· η κριση χρεων τηs Βραζιλιαs



· η εκρηξη τηs New Economy και τηs χρημαστηριακηs κρισηs στιs αξιεs τεχνoλογιαs μετα το ετοs 2000



· η κριση χρεων τηs Τουρκιαs και τηs Αργεντινηs του 2001



· η κριση των αμερικανικων ενυποθηκων δανειων απο το 2006



Τον κωδωνα του κινδυνου για το ενδεχομενο μιαs νεαs διολισθησηs των ανεπτυγμενων οικονομιων του κοσμου σε υφεση, αν οι κυβερνησειs τουs σφιξουν προωρα τα λουρια τουs, κρουει το ΔΝΤ.

Οι σκοποι του ωs ανω ιδρυματοs διατυπωθηκαν στο αρθρο 1 τηs συμφωνιαs που υπογραφθηκε μετα την νομισματικη και δημοσιονομικη διασκεψη του ΟΗΕ μεταξυ 01 και 22 Ιουλιου 1944 στο Bretton Woods στο New Hamphhire των ΗΠΑ και ειναι :



* να προωθη την διεθνη νομισματικη συνεργασια.



* να διευκολυνη την επεκταση και ισορροπη αναπτυξη του διεθνουs εμποριου και δια μεσου αυτου να συμβαλλη στην προωθηση και διατηρηση υψηλων επιπεδων απασχολησηs και πραγματικου εισοδηματοs.



* να προωθη την συναλλαγματικη σταθεροτητα και να διατηρη σε ταξη τουs συναλλαγματικουs κανονεs μεταξυ των μελων του.



* να υποβοηθη την δημιουργια ενοs πολυμερουs συστηματοs πληρωμων για τιs τρεχουσεs συναλλαγεs και να συμβαλλη στην καταρτιση των συναλλαγματικων περιορισμων που εμποδιζουν την αναπτυξη του διεθνουs εμποριου.



* να εδραιωνη την εμπιστοσυνη στα μελη με την προσωρινη διαθεση σε αυτα γενικων πορων του, και



* να περιοριζη την διαρκεια και τον βαθμο τηs ανισορροπιαs στα ισοζυγια πληρωμων των μελων του.



Τα ωs ανω αποτελουν μια παραπλανητικη θεωρια. Σκοποs τηs πολιτικηs του ΔΝΤ ειναι να μην αφιση τα περισσοτερα κρατη του πλανητη μαs να ψωφησουν απο την αφαιμαξη των πορων τουs, για να συνεχιζουν αυτα να χρεωνονται μετα απο καθε και προσωρινη αναρρωση. Θα πρεπει εδω να σημειωθη, οτι το ολο "παιχνιδι" αφορα κατα κυριο λογο, σε στοχουs μειζονοs οικονομικου ενδιαφεροντοs, ασαφουs εικοναs, επενδυμενουs σε αναλογηs βαρυτηταs πολιτικεs, μακρια απο τα "βεβηλα" ματια των λαων, που οφειλουν να βλεπουν τα πραγματα αναποδα. Τα περισσοτερα απο τα ΜΜΕ που εμπλεκονται στο ωs ανω "παιχνιδι" φροντιζουν για την αναποδη παρασταση των δρωμενων. Η αποκρυψη και η παραπληροφορηση αποτελουν μια παθητικου τυπου εμπειρια για τον καθε λαο, που εκδηλωνεται ωs γενικη απαξιωση ολων οσων εκφραζει το συστημα, ωs αξιεs του, πανω στο οποιο ομωs λειτουργει το "παιχνιδι".



Κυριε Υπουργε !

Σ' ενα διεθνεs περιβαλλον ραγδαιων ανακαταταξεων και ωξυμενων προβληματων ειναι προφανεs, οτι η ελληνικη οικονομια και κοινωνια χρηζουν δραστικηs θεραπειαs και φωτισμενων πολιτικων ηγεσιων.

Οι σατανικοι εγκεφαλοι των ανδρων τηs θεοκρατικηs κασταs που φορουν μαυρεs φουστεs και οι επιγονοι των Τουρκοκοτζαμπασηδων, Καλλικαντσαρων, Τζορμπασηδων και Κεχαγιαδων, καταφερνουν εωs σημερα με "συνεχεια" και "συνεπεια" να βρισκωνται συνεχωs στιs χρυσοφορεs πηγεs, δηλαδη εκει που μπορει η λεηλασια του δημοσιου χρηματοs να αποφερη τεραστια κερδη σε βαροs του βαρια φορολογουμενου ελληνικου λαου. Αυτουs πρεπει να χτυπησεται πρωτα φορολογικα...... Η ηθελημενη αποφυγη, λογω του πολιτικου κοστουs, προσδιορισμου των πηγων τηs διαφθοραs στην πατριδα μαs αποτελει ειδεχθεs εγκλημα σε βαροs των ελληνικων γενεων, που ερχονται. Η αναιδεια και η θρασυτητα των συμπραξεων και των συμμετοχων μεταξυ τηs κασταs των ανδρων τηs θεοκρατιαs που φορουν μαυρεs φουστεs, των πολιτικων και τηs δικαιοσυνηs των "αχτιναμεδων" εκ των πραγματων πλεον θα οδηγησει σε καθολικη συσπειρωση του λαου για αντιδραση.....



Η Νεμεσιs (= απονομη του οφειλομενου, εκ του νεμω) στην αρχαια ελληνικη αξιολογια αποτελει την τιμωρο τηs ανθρωπινηs οιησηs, τηs αλαζονειαs και των μεγαλων εγκληματων (Πινδαρου "Πυθιονικοι", 10.69, Αισχυλου Αποσπασμα 244, Σοφοκλεουs "Ηλεκτρα", 792 κ.α.). Στον Ησιοδο η Νεμεσιs αναφερεται ωs κορη τηs Νυχτοs ("Θεογονια", 233) και ειναι ασυμβιβαστη με την Αιδω ("Εργα και Ημεραι", 200). Η Αιδωs (=εντροπη, συστολη), θεοτητα συσχετιζεται με τιs τρειs Ωρεs, θυγατερεs τηs Θεμιδοs και του Διοs, Ευνομια, Δικη και Ειρηνη ("Θεογονια, 902).



Με εκτιμηση



Γεωργιοs Θ. Χατζηθεοδωρου

24.01.2010

Δημητρης Ν. Αδαμοπουλος





Πηγή Schizas

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal