Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η Μπακογιάννη κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας .

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 9:09 μ.μ.
Με σημερινή της δήλωση η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κατά την θητεία της οποίας υπεγράφη η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για ολιγορία και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (το χαρακτηρίζει αδερφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ), Έντι Ράμα:



«Λυπούμαι ιδιαιτέρως για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας που έκρινε άκυρη την συμφωνία των δύο χωρών μας, την οποία υπογράψαμε στις 27 Απριλίου 2009, για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, λόγω δήθεν «λανθασμένων διαδικασιών» στην κατάρτισή της.

Η ακύρωση αυτή έγινε κατόπιν των αντιδράσεων εθνικιστικών οργανώσεων και της προσφυγής του Προέδρου του Αλβανικού Σοσιαλιστικού κόμματος κυρίου Ράμα, που την ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου. Ουδεμία διαδικασία έπασχε και τα πάντα έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, όπως τους προβλέπει ο ΟΗΕ.

Δεν γνωρίζω αν το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ενημερώσει το αδελφό του σοσιαλιστικό κόμμα για τα οφέλη της συμφωνίας όταν πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο πρόκειται να την υπονομεύσει.

nenanews

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal