Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Με τι ποσοστό συνέβαλαν τα κόμματα στην ανάπτυξη της διαπλοκής;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 11:39 μ.μ.
Από Factorx
Η καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περ. Κοροβέση ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά ξύνει παλιές πληγές του ελληνικού πολιτιστικού συστήματος που συνδέονται άμεσα με το σκάνδαλο της Ζήμενς.
Για όσους έσπευσαν να τον διαψεύσουν υπενθυμίζουμε μια παλαιότερη αποκάλυψη της έγκυρης «Ντόιτσε Βέλε» βασισμένη σε ένα από τα έγγραφα της Στάζι με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1987. Αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο αυτό, όπως το μετέφρασε η «Καθημερινή» στις 24/2/2002 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_24/02/2002_17124)

Xρηματοδότηση κομμάτων με αναλογία 10:5:1

1. Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούνται μαζικές επιθέσεις στην Eλλάδα εις βάρος των δικαιωμάτων, που απορρέουν από τη συνεργασία της ανατολικογερμανικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών και της Intracom. Mε τη βοήθεια της εν λόγω εταιρείας, η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) κατέχει τμήμα της σχετικής αγοράς αξίας άνω του 50%. O λόγος των επιθέσεων οφείλεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο γεγονός ότι η εταιρεία Siemens προσπαθεί, επιστρατεύοντας παν διαθέσιμον μέσον, να «εκτοπίσει» την ΛΔΓ.

2. O διευθυντής της εταιρείας Intracom…., στήριξε κατά την προεκλογική περίοδο 1986, τόσο το κυβερνών ΠAΣOK όσο και τη Nέα Δημοκρατία. Δωρεά μικρότερης αξίας έλαβε και το KKE (η αναλογία της οικονομικής βοήθειας προς τα κόμματα είναι 10:5:1). Από εσωτερική πληροφόρηση προκύπτει ότι ο …. παρέχει διαρκή οικονομική στήριξη στο ΠAΣOK. ….

Για λόγους ευνόητους έχουμε σβήσει αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα. Διαβάστε επίσης τι έγραφε για την αποκάλυψη της «Ντόιτσε Βέλε» και η «Ελευθεροτυπία»http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=23.02.2002,id=48765964, έτσι για να θυμηθούμε – και να θυμηθούν ορισμένοι – τι έγραφαν τότε. Τα σχετικά δημοσιεύματα του «Αντί» δεν υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά υπάρχουν στο αρχείο.

Φυσικά και το έγγραφο αυτό μπήκε στο αρχείο μαζί με τα υπόλοιπα της περίφημης δικογραφίας «Ιντρακόμ – Στάζι» που άνοιξε το 2002 ο τότε εισαγγελέας εφετών Φ. Παπαγγελόπουλος για να τεθεί αργότερα πανηγυρικά στο αρχείο δια βουλεύματος – όπως και τόσες άλλες. Και τα αρχεία της Στάζι εξοβελίστηκαν, κατ΄ απαίτηση της διαπλοκής, στον πυρ το εξώτερον.

Επειδή λοιπόν οι δικαστικές αποφάσεις δεν κρίνονται θα θεωρήσουμε κι εμείς – μαζί με τους άλλους υπερασπιστές της διαφάνειας – ότι το έγγραφο της Στάζι – που δημοσιεύεται αν δεν κάνουμε λάθος για πρώτη φορά – αποτελεί κατασκεύασμα μυστικών υπηρεσιών και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Μένει φυσικά να απαντηθεί το πως ο συντάκτης του τα φαντάστηκε όλα αυτά – επειδή η γνησιότητα του εγγράφου δεν αμφισβητείται. Τα κατέβασε από το μυαλό του; Του τα έλεγε κάποιος – που όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι – για να πείσει την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας ότι έκανε τη δουλειά που του είχε ανατεθεί; Πήρε τηλέφωνο τον Τζων Λε Καρρέ για να γράψουν μαζί κάποιο μυθιστόρημα;



Δεν μπορούμε επίσης να μην επισημάνουμε ότι η αδίστακτη σύγκρουση που μαινόταν εκείνη την εποχή μεταξύ της Ζήμενς και της Ιντρακόμ επιβεβαιώνεται από πληθώρα σχετικών δημοσιευμάτων – και δικών μας, όπως πχ το Όταν ο Αβέρωφ κρατούσε το κλειδί της διαπλοκής.



Το πως αντέδρασε η Ζήμενς στη σύγκρουση εκείνη το ξέρουμε όλοι πλέον μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των στελεχών της και των άλλων αποδεικτικών στοιχείων που βγαίνουν καθημερινά στην φόρα. Λάδωσε τους πάντες και τα πάντα.



Μπορεί όμως να συνέβη το ένα και να μην συνέβη το άλλο; Ιδού το μεγάλο ερώτημα.



Έχουν τα κότσια οι Αντιπρόσωποι του Έθνους να ζητήσουν από την γερμανική Βουλή τα σχετικά αρχεία της Στάζι; Όχι για να κινηθούν δικαστικές διαδικασίες και να πάνε κάποιοι μέσα να κοιτάνε απ΄ έξω. Προς Θεού δεν είμαστε βάρβαροι…Αλλά μόνο να διασκεδάσουμε πολύ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal