Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Αθήνα-Επίσκεψη νέων ομογενών στη Βουλή

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:02 π.μ.



Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο. συναντήθηκαν οι 150 νέοι και νέες της Ελληνικής Διασποράς από χώρες της Λατινικής/Κεντρικής Αμερικής, Ωκεανίας και Νοτίου Αφρικής που πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τις νέες και τους νέους εξ ονόματος όλων των βουλευτών, όλων των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ανάγκη ενδυνάμωσης της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας των νέων της Ελληνικής Διασποράς αλλά και γνωριμίας τους με την σύγχρονη Ελλάδα. Κατέληξε τονίζοντας «πρέπει να είστε περήφανοι για την καταγωγή σας».

Η επίσκεψη των νέων της Ελληνικής Διασποράς γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των συμμετεχόντων στην ελληνική γλώσσα και στην επαφή τους με τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από εξειδικευμένο πρόγραμμα μαθημάτων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

omogeneia

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal