Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τα κυριότερα σημεία ομιλίας του Μιχάλη Χρυχοχοίδη στο Συνέδριο του ΥΠΕΞ...Αν αυτά τα λέει ο Υπουργός τότε εμείς που τα φωνάζουμε γιατί είμαστε φασίστες?

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:41 π.μ.

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blog/


Προς Άδωνι,Βελόπουλο,Βορίδη,Πλεύρη κλπ που ξέρω πως με τιμούν και διαβάζουν το μπλοκ μου,αφιερώνω αυτά τα μαθήματα προοδευτικής πολιτικής.

Διαβάστε να δείτε πως περιγράφει την κατάσταση ο Μ.Χρυσοχοίδης.

Πιστεύω ότι αν τα έλεγε άλλος αυτά θα τον έβγαζαν τα ΜΜΕ λαϊκιστή και κινδυνολόγο.

Φασίστα και ρατσιστή..

Θα τον είχε περιλάβει και ο Λάκης ο γελωτοποιός και θα τον έκανε "νούμερο" τηλεθέασης.



Δείτε τώρα πως μπορείς να κάνεις επιστημονικά "προοδευτική" ρατσιστικοφασιστική κριτική χωρίς να σου βάλουν την ταμπελίτσα τα γνωστά ΜΜΕ



Κρατήστε τα αποσπάσματα θα σας χρειαστούν σε μελλοντικές τηλεοπτικές σας κόντρες με τους θολοκουτουριάρηδες δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς μαϊντανούς.







«Εδώ και χρόνια η εγκληματικότητα έχει αλλάξει ριζικά πρόσωπο. Όλα ανεξαιρέτως τα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα ριζικά διαφορετικό, σε σχέση με το παρελθόν, περιβάλλον Ασφάλειας. Η διεθνοποίηση των συναλλαγών και το άνοιγμα των συνόρων, η τεχνολογική ανάπτυξη και η ανάπτυξη του καταναλωτισμού, οι περιφερειακές διενέξεις και τα ευρύτερα μεταναστευτικά ρεύματα, οι δημογραφικές αλλαγές, η κλιματική αλλαγή και πλέον η διεθνής οικονομική κρίση.





? Το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο για τη διεθνή κοινότητα αφού δεν περιορίζεται από τα εθνικά σύνορα, έχει την ικανότητα να αναδιπλώνεται και να αναπροσαρμόζεται γρήγορα σε πολιτικοοικονομικές αλλαγές και νομοθετικά μέτρα, προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που του δίνονται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του και προστατεύοντας τις ενέργειές του, χρησιμοποιεί σύγχρονες-εξελιγμένες μεθόδους και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, εκμεταλλεύεται τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των κρατών σε ποινικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.



? Ναρκωτικά, Εμπορία Ανθρώπων, Όπλα, Λαθρεμπόριο, Ηλεκτρονικό και Οικονομικό Έγκλημα, περιβαλλοντικό έγκλημα, είναι μερικές από τις κύριες και συνήθεις δραστηριότητες των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων ανά τον πλανήτη.





? Εδώ και δεκαετίες στη λίστα αυτή των οργανωμένων εγκληματικών δραστηριοτήτων έχει προστεθεί και η διακίνηση παράνομων μεταναστών. Οι δρόμοι της ηρωίνης και των όπλων έχουν μετατραπεί πλέον και σε περάσματα παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη. Φυσικά, πάντα με το αζημίωτο.





? Τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εκμεταλλεύονται το καθεστώς πολιτικής αστάθειας ή οικονομικής ανέχειας που επικρατεί στα κράτη εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ασία και την Αφρική, καθώς και τη διαφθορά, και κερδίζουν αμύθητα ποσά από το δουλεμπόριο και τη διακίνηση ανθρώπινων ψυχών. Κερδοσκοπούν πάνω σε ανθρώπους που όνειρό τους είναι να περάσουν με νύχια και με δόντια στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.



? Εμείς οι Έλληνες, ζούμε καθημερινά στο πετσί μας αυτή την πραγματικότητα. Γιατί; Διότι είμαστε ακρίτες. Φυλάμε σύνορα. Φυλάμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Ως αποτέλεσμα η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της οργανωμένης διακίνησης παράνομων μεταναστών. Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων εισέρχονται καθημερινά στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων, ιδιαίτερα μέσα από την Αλβανία και την Τουρκία, καθώς και μέσω των θαλάσσιων συνόρων που εκτείνονται σε 18,400 χιλιόμετρα, δημιουργώντας έναν χώρο εύκολα προσβάσιμο από πολλές κατευθύνσεις.



? Το 30% των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, μπαίνουν από την Ελλάδα. Το 2009 συλλάβαμε 126 χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αριθμός που αναλογεί στο 70% περίπου των συλλήψεων πανευρωπαϊκά. Διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2005.





? Οι κυριότερες χερσαίες διαδρομές των παράνομων μεταναστευτικών ροών είναι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα σύνορα με τα Σκόπια, τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τα ελληνοτουρκικά σύνορα.





? Θέλω να επισημάνω μια άλλη ροή που εμάς σαν Ελλάδα μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Το πρόβλημα της διέλευσης από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη. Αρκετοί παράνομοι μετανάστες, με τη βοήθεια κυκλωμάτων προσπαθούν να μεταβούν από τη χώρα μας στην ΕΕ. Είτε από τα Λιμάνια. Από την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, και την Κόρυνθο επιχειρούν να περάσουν στο Μπάρι, το Πρίντεζι και την Ανκόνα της Ιταλίας. Είτε από τα Αεροδρόμια με Intra-Schengen πτήσεις, επιχειρούν να φύγουν προς της Δυτική Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Σουηδία κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων.





? Η Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες έχει αλλάξει ριζικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Από τη μία πλευρά έχουμε σφραγίσει τις εξόδους προς την Ευρώπη καθιστώντας τη χώρα μη ελκυστικό διαμετακομιστκό κέντρο στα κυκλώματα διακινητών.





? Υπήρχε στο παρελθόν μια πονηρή σκέψη. Αφήστε τους να περάσουν έλεγαν ορισμένοι. Αφήστε τους να πάνε στην Ευρώπη, αρκεί να μην είναι εδώ. Αυτή η σκέψη είναι λάθος. Κατέστησε την Ελλάδα ελκυστικό τόπο transit για τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπινων ψυχών. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίξει το ρόλο της χώρας διέλευσης. Σφράγισμα εξόδου σημαίνει υψηλότερο κόστος και μεγαλύτερο χρόνο διακίνησης για τους δουλεμπόρους.





? Ήδη, τα πρώτα δείγματα γραφής από το σφράγισμα της εξόδου είναι εξαιρετικά θετικά. Οι επιστροφές από την Ιταλία και τη Γερμανία που σε κάποια φάση είχαν τριπλασιαστεί πλέον βρίσκονται κοντά στο μηδέν. Ας το λάβουν λοιπόν όλοι καλά υπόψη. Απ’ την Ελλάδα δε φεύγει κανείς.



? Μάλιστα, με την επιδότηση που μας προσφέρει το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ προμηθευόμαστε όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες, παλμογράφους κοκ) για τον εντοπισμό κρυπτών μέσα στις οποίες κρύβονται παράνομοι μετανάστες και τον τοποθετούμε στα Λιμάνια της χώρας και τους τόπους διέλευσης στα χερσαία σύνορα.



? Παράλληλα, υπό τη σκέπη του νέου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουμε ενισχύσει τη διακλαδική συνεργασία ΕΛΑΣ και Λιμενικού Σώματος τόσο σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο όσο κυρίως στο σκέλος της ανταλλαγής πληροφοριών με στόχο την αποτροπή της εισόδου και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης και πλαστογράφων.



? Δημιουργήσαμε καταρχάς ένα ενιαίο στρατηγικό όργανο με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και τους Αρχηγούς της ΕΛΑΣ, του ΛΣ και της ΕΥΠ. Δημιουργήσαμε επίσης μικτές ομάδες επιχειρήσεων ΕΛΑΣ - ΛΣ. Συνεργαζόμαστε άψογα με τον FRONTEX κι ευελπιστούμε ο Περιφερειακός Βραχίωνας του Οργανισμού σύντομα να αποφασιστεί να δημιουργηθεί στον Πειραιά.



? Δημιουργούμε Ειδικό Τμήμα Δίωξης των διακινητών παράνομων μεταναστών στη νέα Υπηρεσία Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και αντίστοιχα στο ΛΣ. Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και κυρίως ανταλλάσουμε πληροφορίες αξιοποιώντας πλήρως και συστηματικά τον πλούτο που υπάρχει στα γραφεία ασφάλειας και πληροφοριών τόσο στο ΛΣ όσο και την ΕΛΑΣ.



? Όμως, η εθνική προσπάθεια για αντιμετώπιση της οργανωμένης διακίνησης παράνομων μεταναστών θα πέσει στο κενό αν τα κράτη δε συνεργαστούμε μεταξύ μας. Η παράνομη μετανάστευση και οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που τη διευκολύνουν, φτιάχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αμύθητες περιουσίες, αποτελούν μείζον ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.



? Αν δεν υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών για κυκλώματα και διαδρομές ανάμεσα στα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών από τα οποία ξεκινάνε, αν δεν υπάρξουν κοινές επιχειρήσεις, αν δεν υπάρξει πολιτική και διπλωματική στήριξη των κρατών που υποδέχονται τον μεγάλο όγκο του μεταναστευτικού κύματος, αν δεν υπάρξει εφαρμογή των διεθνών κανόνων και τήρηση των συμφωνηθέντων, τότε δεν μπορεί να υπάρξει εύκολα ούτε αναχαίτιση του φαινομένου, ούτε εξάρθρωση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών.



? Θα σας δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Ποιο το αποτέλεσμα ενός εθνικού σχεδίου δράσης, όταν οι γείτονές μας δεν εφαρμόζουν το Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, δεν ανοίγουν το Λιμάνι στη Σμύρνη και δεν αποδέχονται τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων επανεισδοχής; Ας αναλογιστούμε ότι η Τουρκία αποδέχεται πίσω μόλις 7% των παράνομων μεταναστών.



? Παράλληλα τι σημασία έχει να μιλάμε για εξάρθρωση κυκλωμάτων, όταν οι γείτονες μας όχι απλά κάνουν τα στραβά μάτια στη διέλευση παράνομων μεταναστών και των διακινητών τους προς τη νησιωτική περιοχή του Αιγαίου, αλλά έχουν πιαστεί on camera ακόμη και να τους διευκολύνουν. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Το 98% των συλλήψεων που έκανε φέτος το Λιμενικό Σώμα, έχει προέλευση από Τουρκία.



? Ευθύνες φέρει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εθελοτυφλεί αν θεωρεί ότι ο ευρωπαϊκός Νότος είναι σε θέση από μόνος του να διαχειριστεί επιχειρησιακά και πολιτικά το παγκόσμιο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη.



? Η λέξη κλειδί είναι η «συνεργασία». Πολιτική συνεργασία, οικονομική συνεργασία, επιχειρησιακή συνεργασία που θα οδηγήσει και σε δίκαιη κατανομή των βαρών.



? Χρειαζόμαστε προωθημένη συνεργασία ειδικά στην πολιτική ανταλλαγής πληροφοριών, που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των αρχών. Υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες διαθέσιμες στις αρχές κάθε κράτους οι οποίες χρειάζεται να συστηματοποιηθούν. Χρειαζόμαστε επίσης ενίσχυση του μηχανισμού των επιστροφών. Χρειαζόμαστε και κοινές επιχειρησιακές δράσεις για την εξάρθρωση κυκλωμάτων. Χρειάζεται επίσης να καταλάβουμε ότι τα συστήματα ασφάλειας πολλών κρατών είναι διάτρητα. Κυρίως χρειάζεται να κατανοήσουμε σε βάθος αυτό το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Εχθρός μας δεν είναι ο άνθρωπος που παράνομα επιχειρεί να εισέλθει σε έναν άλλο τόπο. Αν το πιστεύουμε αυτό κινδυνεύουμε να καταστήσουμε τους ανθρώπους θύματα ενός διπλού εγκλήματος. Της εκμετάλλευσης των οργανωμένων συμμοριών και της αυθαιρεσίας των αρχών των κρατών.



? Το οργανωμένο έγκλημα, με όποια μορφή ή δραστηριότητα κι αν εμφανίζεται, είναι τορπίλη στα θεμέλια της κοινωνίας, του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας. Ο σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη, του πιο αδύναμου ή φτωχότερου πολίτη που πλήττεται από την ανομία, κρίνεται από την αποτελεσματικότητα της πολιτικής ασφάλειας. Και αυτό, γιατί πρέπει επιτέλους να εξηγήσουμε στους πολίτες, ότι σε λίγο δεν θα μπορούμε να συμβιώνουμε ειρηνικά, καθώς η ανασφάλεια θα καλλιεργεί το μίσος και το φόβο και αυτά με τη σειρά τους θα πυροδοτούν εντάσεις, τριβές και συγκρούσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας μας.



? Αυτήν την αλυσίδα κοινωνικής παρακμής οφείλουμε να την κόψουμε τώρα που μπορούμε. Για αυτό και εμείς θέλουμε να κριθούμε από τα αποτελέσματα. Η αρχή έγινε, η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και ξέρει να συνεργάζεται εντός και εκτός των συνόρων.»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal