Από τον Philip Giraldi...
Όσον αφορά την πολιτική έναντι του Ιράν, το συμφέρον του Αμερικανικού Έθνους θα εξυπηρετηθή καλύτερα με την αποφυγή οποιασδήποτε συμμετοχής, λόγω του ότι τα σχόλια που προέρχονται από το Λευκό Οίκο, πιθανόν να θεωρηθούν ως εξωτερική παρέμβαση, ενισχύοντας έτσι τις θέσεις των συντηρητικών.
Υπάρχουν όμως πολλοί στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι προσποιούνται να βλέπουν την κατάσταση με το "δικό τους μάτι" ελπίζοντας έτσι να πείσουν τον Λευκό Οίκο να πιέση την κυβέρνηση της Τεχεράνης.
Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την λήξη της λεγόμενης προθεσμίας με το τέλος του έτους (2009) για το Ιράν, ώστε οι ΗΠΑ να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Στην κυριολεξία όμως πολλοί από εκείνους που ασκούν πιέσεις για περισσότερες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για πόλεμο και αλλαγή του καθεστώτος (του Ιράν), προβάλλοντας το εμπάργκο ως ένα πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας αμετάκλητης πορείας δράσης, που βασίζεται σε πόλεμο και όχι σε διπλωματία.
Παράλληλα με τις πολιτικές αυτές εξελίξεις σχετικά με το Ιράν , επιχειρείται μια εκτεταμένη δαιμονοποίηση του Ιράν από τα ΜΜΕ που ένα έμπειρο μάτι θα διέκρινε ότι αναπτύσσεται μια καινούργια βιομηχανία δυσφήμησης (του Ιράν).
Ψευδή άρθρα, με δηλητήριο εναντίον του Ιράν, για κάποια πολιτική διευθέτηση , δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, προκαλώντας έτσι ανεπανόρθωτη ζημιά για την Τεχεράνη υπονοώντας ότι οι κυβέρνηση της αποτελείται από τελείως ...διαβολικούς ανθρώπους και εντελώς απρόθυμους να συμβιβαστούν.
Στις μυστικές υπηρεσίες αυτό ονομάζεται παραπληροφόρηση.
Πουθενά αλλού αυτή η καταμέτωπη επίθεση για παραπληροφόρηση δεν είναι τόσο εμφανής όσο στην αυτοκρατορία των ΜΜΕ που ελέγχονται από τον Rupert Murdoch (δεξιά φωτο) η οποία περιλαμβάνει την Wall Street Journal, τις εφημερίδες Times στη Βρετανία, και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Ο Μέρντοχ και η αυτοκρατορία του υπήρξαν το προπύργιο των σκευωριών και προπαγάνδας που οδήγησε (τις ΗΠΑ) στον πόλεμο στο Ιράκ.
Ο ίδιος ο Rupert Murdoch είναι πολύ αγαπητός στο Ισραήλ και στις εβραϊκές οργανώσεις καθώς υποστηρίζει λυσσαλέα κάθε ισραηλινή πολιτική, συμπεριλαμβανομένου και του γενοκτονικού πολέμου στην Γάζα πριν από ένα χρόνο.
Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την υποστήριξή του στο Ισραήλ, πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο, του δόθηκε το βραβείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας του κέντρου Simon Wiesenthal.
Το Μάρτιο του 2009 έλαβε το εθνικό βραβείο ανθρωπίνων σχέσεων από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.
Ο Rupert Murdoch πιστεύεται από πολλούς ότι έχει στενές σχέσεις με την υπηρεσία πληροφοριών του Τελ Αβίβ, Μοσσάντ, και ορισμένα από τα δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει φαίνεται να είναι παραπληροφόρηση, υποστηρίζοντας τις θέσεις της κυβερνητικής πολιτικής του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών υπήρξε ένα κύμα δημοσιευμάτων εκδαιμονίζοντας το Ιράν, συχνά βασιζόμενα σε στοιχεία που πολύς κόσμος τα θεωρεί ύποπτης προελεύσεως.
Στις 14 Δεκεμβρίου άρθρο στους Times του Λονδίνου που ονομαζόταν "Απόρρητο έγγραφο" αποκαλύπτει την πυρηνική ...σκανδάλη του Ιράν, μας εξηγούσαν λεπτομερώς πως εμπιστευτικά έγγραφα πληροφοριών που έπεσαν στα χέρια της εφημερίδας The Times δείχνουν ότι το Ιράν εργάζεται δοκιμάζοντας ένα βασικό στοιχείο για τελειοποίηση μιας πυρηνικής βόμβας.
Το άρθρο δέχθηκε επίθεση από τον Gareth Porter και εμένα με βάση πληροφορημένες πηγές που απεδείκνυαν ότι το έγγραφο που η εφημερίδα επικαλείτο ήταν πλαστό. Το ύποπτο έγγραφο, φερόμενο να προέρχεται "από το πιο ευαίσθητο στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν", ήταν "άγνωστης προέλευσης" και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, δεν πίστεψαν ότι ήταν αυθεντικό.
Ο επικεφαλής συνεργάτης των Times και αρθρογράφος Oliver Kamm στη συνέχεια κατηγόρησε [ εκφορτώνονται ] τον Porter και εμένα ως ..."Lindberghians," μια ποταπή και ύπουλη ενέργεια, στην δε περίπτωσή μου με κατηγόρησε ότι ήμουν ένας ...αντισημίτης, ενώ αδιαφόρησε παντελώς να αντιμετωπίση τις νουθετημένες καταγγελίες μας και υποψίες μας για το έγγραφο.
Στην συνέχεια κατηγόρησε την ιστοσελίδα Antiwar.com, χαρακτηρίζοντάς την σαν απομονωτική, (σημ. μετ. προσφιλής έκφραση των αμερικανό-εβραίων εναντίον εκείνων των αμερικανών που δεν θέλουν η Αμερική να ασχολείται με τις υποθέσεις άλλων κρατών) και κατηγορώντας τον Ron Paul (πρώην υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) ως "Ρεπουμπλικάνο προεδρικό υποψήφιο" μιας πολιτικά ανθυγιεινής καταγωγής έχοντας επίσης μια εξαιρετικά ευφάνταστη υποψία για τη νομισματική πολιτική (των ΗΠΑ).
Ο Kamm βέβαια είναι πρώην έμπορο-τραπεζίτης ο οποίος αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική υπό το πρίσμα της ικανότητάς του να κερδίζει χρήματα στον περίεργο κόσμο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που επικρατούσε πριν από την κατάρρευση τους το 2008. Τα νέο-συντηρητικά (μια άλλη ονομασία για τους υποστηρικτές του Ισραήλ στις ΗΠΑ) διαπιστευτήρια του και η κάπως περίεργη κοσμοθεωρία του έχουν εξεταστεί από τον αμερικανό δημοσιογράφο Justin Raimondo.
Άλλες ιστορίες σχετικά με την υποτιθέμενη απειλή από το Ιράν έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στους Times.
Στις 21 Δεκέμβρη εμφανίστηκε η είδηση ότι "Βόρειο Κορεάτικο αεροσκάφος με όπλα" πετούσε για το Ιράν. Οι Times παραδέχθηκαν ότι ο προορισμός της πτήσης ήταν ένα μυστήριο, αλλά επικαλέστηκαν την "αδελφή" εφημερίδα Wall Street Journal ως πηγή για την είδηση.
Οι Times, στη συνέχεια προσέθεσαν τη δική τους ανάλυση, "Από το Ιράν τα όπλα θα μπορούσαν να είχαν περάσει στους μαχητές στο Λίβανο και τη Γάζα." Έτσι, η ιστορία για ένα αεροπλάνο που κατέληξε να είναι καταχωρημένης Γεωργιανής ιδιοκτησίας και μεταφέροντας Βόρειο-Κορεάτικα όπλα αναμειγνύεται σε ένα δημοσίευμα σχετικά με το Ιράν, χωρίς να προβάλλει καμία απόδειξη συμμετοχής της Τεχεράνης.
Δεδομένου ότι "είδηση" αυτή της υποτιθέμενης μεταφοράς όπλων εξαφανίσθηκε γρήγορα χωρίς να αφήσει ουδέν ίχνος, υποδηλώνει το γεγονός ότι πολλά άλλα ΜΜΕ δεν την θεώρησαν αξιόπιστη. Αλλά ορισμένοι αναγνώστες που διάβασαν την είδηση "επείσθηκαν" γι' αυτό.
Η "είδηση" προσέλκυσε ένα σχόλιο κάποιου Daniel Evans, ο οποίος έγραψε: "...Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν στοχεύουν σε εγκλήματα κατά ισραηλινών αμάχων που θα προκληθούν από την Χαμάς και την Χεζμπολάχ. Όλα οδηγούν στην διευκόλυνση κατασκευής των πυρηνικών του Ιράν με μόνο σκοπό την εξόντωση του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Πλήρης πολεμική κλίμακα (εναντίον του Ιράν) είναι η κατάλληλη απάντηση...".
Στις 31 Δεκέμβρη, οι Times πάλι δημοσίευσαν ένα άρθρο ότι ο "Peter Moore απελευθερώθηκε μετά από ανταλλαγή ιρακινού αντάρτη με τις ΗΠΑ". Η είδηση ήταν για έναν βρετανό μισθοφόρο ο οποίος ήταν όμηρος μιας ιρακινής αντιστασιακής ομάδας για 31 μήνες.
Αλλά τι είχε να κάνη με το Ιράν;
Σύμφωνα με τους Times η ακραία Σιιτηκή αντιστασιακή ομάδα που είχε όμηρο τον Μουρ είναι "σύμμαχος στο Ιράν" προσθέτοντας ότι ...υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ήταν μπλεγμένη στη απαγωγή και ότι οι όμηροι μεταφέρθηκαν στο Ιράν ...και εκρατούντο σε δύο φυλακές διοικούμενες από την al-Quds, η οποία ειδικεύεται σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.
Αλλά τόσο το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο Διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, δήλωσαν ότι η υποτιθέμενη συμμετοχή του Ιράν, είναι μόνο εικασίες.
Δυστυχώς, αλήθεια ή ψέματα η "είδηση" έχει απήχηση, πειστική για μερικούς ότι το Ιράν το "παρακάνει".
Σε ένα σχόλιο για το εν λόγω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα των Times , κάποιος Daniel Case έγραψε:
"Νομίζω ότι είναι ώρα να μπούμε στο Ιράν και να αλλάξουμε το καθεστώς. Θα χαρώ πολύ για να δω τους Θρησκευτικούς τρελούς στη Χάγη κατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ας τους αφήσουμε να σαπίσουν όλοι στη φυλακή".
Επίσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μια άλλη εφημερίδα του Rupert Murdoch η New York Post, δημοσίευσε άρθρο του έκδοτη Ralph Peters, με τίτλο "Η ημέρα απολογισμού του «Ο»", και «απαιτώντας από τον Πρόεδρο Ομπάμα να αναλάβει δράση κατά του Ιράν μετά τη λήξη της προθεσμίας των διαπραγματεύσεων στο τέλος του χρόνου.
Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο Ιράν "... προσπαθούν να εισάγουν περισσότερο από 1.300 τόνους (για κατασκευή ατομικών όπλων) μεταλλεύματος ουρανίου από το Καζακστάν..." και αναφέρεται στην κυβέρνηση της Τεχεράνης ως "τύραννοι με τα τουρμπάνια" και αυθεντικά φανατικούς.
Η ιστορία με το ουράνιο βγήκε στην επιφάνεια την προηγούμενη ημέρα με βάση την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που συντάχθηκε από «μια χώρα» η οποία «"δεν ήταν δυνατόν να αποκαλυφθή λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα των πληροφοριών".
Τόσο το Ιράν όσο και το Καζακστάν αρνήθηκαν από κοινού ότι υφίσταται μια τέτοια συμφωνία πώλησης, η οργή όμως των ΜΜΕ πηγάζει πάλι από μια ανώνυμο αναφορά άγνωστης προέλευσης και ύποπτης αξιοπιστίας.
Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι τέτοιες ιστορίες βγαίνουν στην επιφάνεια σε μια στιγμή που υπάρχουν αυξανόμενες απαιτήσεις προς τον Ομπάμα να κάνη κάτι για το Ιράν;
Ψεύτικες ιστορίες σχετικά με το Ιράν έχουν μακρύ παρελθόν στην αυτοκρατορία των ΜΜΕ του Rupert Murdoch , και ιδιαιτέρως στους Times.
Τον Απρίλιο του 2009, η εφημερίδα ανέφερε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε μια μαζική επίθεση εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν "εντός των ημερών θα εδίδετο το πράσινο φως από την νέα κυβέρνηση." Το άρθρο αυτό, φτωχό σε περιεχόμενο και πλούσιο σε υπονοούμενα, αναμφίβολα, σκόπευε την αφύπνιση του νέου πρόεδρου Ομπάμα ευχόμενοι (σημ. μετ. οι των Times και οι φίλοι τους) να πανικοβληθή και να λάβη μέτρα κατά του Ιράν και να αποτρέψη την ισραηλινή επίθεση.
Ένα μήνα νωρίτερα, οι Times ανέφεραν ότι το Ιράν προμηθεύει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πυραύλους εδαφους-αερος που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ελικόπτερα.
Η ιστορία διαψεύστηκε από τις αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες άμυνας και αποδείχθηκε ότι ήταν αναληθής, αλλά άφησε πίσω την εντύπωση ότι το Ιράν είχε βοηθήσει επιθέσεις εναντίον συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Τέτοιες ειδήσεις, ιδιαίτερα συναισθηματικού τύπου θα μπορούσε να μεταφραστούν περιληπτικά στο ότι "οι (Ιρανοί) που σκοτώνουν τους στρατιώτες μας", χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένως από τον αμερικανό-εβραίο γερουσιαστή Τζόζεφ Λίμπερμαν και άλλους στο αμερικανικό Κογκρέσο για να δικαιολογήσουν σκληρές κυρώσεις κατά του Ιράν.
Τον Ιούλιο του 2008, οι Times πάλι, δημοσίευσαν ότι το Ιράν πιθανόν να παράγει χημικά όπλα, λόγω της αγοράς 215 άγριων πιθήκων από έναν έμπορο της Τανζανίας για δοκιμές ιατρικών εμβολίων και ορών στο Ινστιτούτο Ραζή στην Τεχεράνη.
Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι πολλές χώρες εξακολουθούν να κάνουν ιατρικές έρευνες πάνω σε πρωτεύοντα θηλαστικά, αλλά οι έρευνες αυτές δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι παράγουν χημικά ή μικροβιολογικά όπλα. Η ιστορία ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.
Ένα δημοσίευμα τον Σεπτέμβριο του 2007 σχετικά με τους ισχυρισμούς για πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία συμπεριλάμβανε μια κάπως ύποπτη εκδοχή του τρόπου που ισραηλινοί κομάντος επέδραμαν και έκλεψαν πυρηνικά υλικά από τις εγκαταστάσεις πριν από τον βομβαρδισμό. Η ιστορία ήταν μοναδική για τους Times και φαίνεται να είναι ψευδής , και σχεδόν σίγουρα να προέρχεται από κάποια Ισραηλινή κυβερνητική πηγή.
Αν το Ισραήλ είχε πραγματικά αρπάξει πυρηνικό υλικό, θα το παρουσίαζε αμέσως στον υπόλοιπο κόσμο για να δικαιολογήση τις ανησυχίες του εναντίον της Δαμασκού. Η όλη ιστορία παρείχε επίσης την ευκαιρία να κατηγορήσουν το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν, η Συρία, και η Βόρεια Κορέα αποτελούν ένα νέο "άξονα του κακού" και παπαγαλίζοντας μια πηγή από το νέο-συντηρητικό Ινστιτούτο πολιτικής της Εγγύς Ανατολής στην Ουάσιγκτον κατέγραψε την Συρία ως "πελάτη" του Ιράν.
Τον Απρίλιο του 2007, οι Times ξανά έγραψαν ένα συγκλονιστικό άρθρο, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν είχε βοηθήσει την Αλ-Κάιντα στο Ιράκ για να μπορέσει να κανη μία μεγάλη επίθεση του μεγέθους της "Χιροσίμα ή του Ναγκασάκι" εναντίον δυτικών στόχων, χρησιμοποιώντας, ενδεχομένως, μια βρώμικη (ραδιενεργή) βόμβα.
Οι περισσότερες υπηρεσίες πληροφοριών που ερεύνησαν την ιστορία απεφάνθησαν ότι το δημοσίευμα είναι από εντελώς αβάσιμο, μέχρι γελοίο.
Ένα μήνα νωρίτερα, οι Times δημοσίευσαν τα περί αποστασίας του γενικού αρχηγού της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς στρατηγού Ali Reza Asgari. Σύμφωνα με τους Times, ο Azgari ήταν ο ..."πατέρας της Χεζμπολάχ" και είχε στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν σχέσεις του Ιράν με τρομοκράτες. Στην πραγματικότητα, ο Azgari ήταν ένας 43αχρονος επιχειρηματίας που τον απήγαγαν από έναν δρόμο της Κωνσταντινούπολης με μια κοινή επιχείρηση της CIA και των Τούρκων. Δεν υπηρετούσε την Ιρανική κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια, ούτε είχε τα έγγραφα, και είχε να πάη στον Λίβανο από το 1989.
Δύο άρθρα των Times τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2006 αναφέρουν πώς το Ιράν προσπάθησε να αγοράσει ουράνιο από το Κονγκό και επίσης πως προσπαθούν να αποκτήσουν βαλλιστικούς πυραύλους από το γκάγκστερς των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας που θα ήταν ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.
Ούτε αυτά τα άρθρα, ποτέ επαληθεύτηκαν.
Η αρχική πηγή της υπόθεσης του ουρανίου φαίνεται να διέρρευσε με ένα σημείωμα από το γραφείο του Υφυπουργού Άμυνας για Πολιτική στο Πεντάγωνο, αμερικανό-εβραίο Eric Edelman, ο οποίος διαδέχθηκε τον επίσης αμερικανό-εβραίο Douglas Feith. Δεν λεω ότι οι Times και άλλες εφημερίδες που ανήκουν στον Rupert Murdoch δεν κάνουν μερικές καλές δημοσιεύσεις , και θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα υποδειγματικά την κάλυψη της ιστορίας της Sibel Edmonds.
Θα ήθελα όμως να προειδοποιήσω ότι τα δημοσιεύματα για θέματα της Μέσης Ανατολής, ιδιαιτέρως η "ιρανική απειλή" και ο προσανατολισμός και παρεμβατισμός του έκδοτη της εφημερίδας υπέρ του Ισραήλ επιστά την προσοχή μας.
Αν μια είδηση αφορά το Ιράν και εμφανίζεται για πρώτη φορά στους Times, είναι πιθανότατον να μην είναι απόλυτα ακριβής και μπορεί να είναι εντελώς εσφαλμένη...
Σαθρά θεμέλια για την οικοδόμηση μιας κατάστασης για πόλεμο.
Pat.St.
Αναρτήθηκε από gianniotis
Παύλος Πολακης σε Κωστα Βαξεβανη: Συμφωνω Κωστα….
Πριν από 39 δευτερόλεπτα
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις