Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Κατέπεσε στη Mεσόγειο αεροσκάφος των αιθιοπικών αερογραμμών

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:43 π.μ.

Θρίλερ με Boeing 737 των αιθιοπικών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε στη Mεσόγειο λίγο μετά την απογείωσή του από τη Βηρυτό.

Όπως ανακοίνωσαν πηγές από το Λίβανο, το αεροπλάνο μετέφερε 82 επιβάτες με 8μελές πλήρωμα, 50 από τους επιβάτες ήταν Λιβανέζοι τρεις είχαν διπλή υπηκοότητα: βρετανική, καναδική και ρωσική και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες.

Σύμφωνα με το Reuters, αμέσως μετά την απογείωση λίγο μετά τις 03:10 το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου.

Στην ιστοσελίδα των Αιθιοπιακών Αερογραμμών υπάρχει αυτήν την ώρα προγραμματισμένη πτήση από τη Βηρυτό στην Αντίς Αμπέμπα. Μέχρι τώρα κανένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας δεν έχει βρεθεί.





Σύμφωνα με μια πηγή, Λιβανέζοι που ζουν κοντά στις ακτές είδαν μια "μπάλα φωτιάς" να πέφτει στη θάλασσα έξω από το χωριό Νααμέχ, λίγα χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.



Συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στο αεροσκάφος για να ερευνήσουν αν υπάρχουν επιζώντες.



Ανώτατοι λιβανέζοι αξιωματούχοι και λόγοι συγγενείς επιβατών έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι.



Το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί εκεί νωρίτερα προερχόμενο από την Αντίς Αμπέμπα.



Οι κρατικές Αιθιοπιακές Αερογραμμές επιθυμούν να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο των διεθνών πτήσεων στην Αφρική και μάλιστα πρόσφατα διεύρυναν τα δρομολόγιά τους και προς την Ασία.



Την Παρασκευή ανακοίνωσαν πως παρήγγειλαν δέκα Βοεινγ 737-800 με συνολικό κόστος 767 εκατομμύρια δολάρια.



Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών που κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά στις ακτές του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γάζι αλ-Αρίντι.



"Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν τρεισήμισι χιλιόμετρα δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ", διευκρίνισε ο ίδιος σε δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.



Ο ίδιος είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ξεκινήσει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.



Ο λιβανέζος υπουργός τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους, αλλά επιβεβαίωσε πως το Boeing απογειώθηκε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.
madata

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal