Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ποιος θέλει να βάλει λουκέτο στον ΟΣΚ;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:56 μ.μ.
Από Factorx

Ποιος και γιατί θέλει να βάλει λουκέτο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων; Που στοχεύει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί η εκ νέου δημοσίευση του πορίσματος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης; Γιατί είναι απορίας άξιον ότι παρά την προ εξαμήνου δημοσιοποίηση του στην «Ελευθεροτυπία» και την αποστομωτική απάντηση-δήλωση του Σωματείου των Εργαζομένων, το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα και με περίεργες αναφορές.

Οι αναληθείς και αφηρημένες αναφορές σε ύπαρξη διπλών βιβλίων, σε διπλασιασμό του προσωπικού και την ίδια ώρα μείωση του έργου του ΟΣΚ και σε αστρονομικές απολαβές εργαζομένων, αποτελούν μέρος της γνωστής συνταγής λένε για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Σωματείου των εργαζομένων η συνταγή της συκοφάντησης ακολουθείται προκειμένου να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του κοινωφελούς έργου που παράγει ο Οργανισμός.



Και πως αλλιώς να ερμηνευτεί η εμμονή της δημοσιοποίησης σε μια περίοδο που και οι εντυπώσεις παίζουν το ρόλο τους;



Επί της ουσίας όμως, το έργο της ΟΣΚ Α.Ε. είναι και απτό και μετρήσιμο και σημαντικό. Όσο για τις αμοιβές των εργαζομένων η σύγκριση με τις μισθολογικές καταστάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για παράδειγμα, του υπουργείου Οικονομικών, των Δήμων αλλά και μιας σειράς άλλων Δημόσιων υπηρεσιών φτάνει για να αποκαλύψει την πραγματική κατάσταση.



Μπορεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης να κάνει λόγο για παρανομίες και εισαγγελείς, ωστόσο το δικό μας ρεπορτάζ αποκάλυψε ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο που γίνεται πράξη από τους εργαζόμενους του ΟΣΚ. Όσο για τις «αξιόποινες πράξεις» που διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες, εάν υπήρχαν δεν θα είχε ήδη επέμβει εισαγγελέας; Αντιθέτως οι έλεγχοι που έγιναν μετά την προ 6 μήνες κατάθεση του πορίσματος δεν εντόπισαν αξιόποινες πράξεις.



Τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης τους ελέγχει άραγε κανείς; Ο χαρακτήρας, το αντικείμενο και το έργο του ΟΣΚ είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωφελή, τα υπόλοιπα μόνο εκ του πονηρού πηγάζουν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal