Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου περί αξιοποίησης των αρίστων και όχι των αρεστών

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 9:08 μ.μ.

Η ιστορία με τον διορισμό των προέδρων και των ειδικών επιστημόνων με τους αναπληρωτές τους, στους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών,αρχίζει πλέον να θυμίζει έντονα την υπόθεση Κουτούπη.Ο πρώην Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης,προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόθεση. Σε ανακοίνωση την οποία απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ,αναφέρει τα εξής: "Σε ένα ακόμη φιάσκο για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η διαδικασία τοποθέτησης Προέδρων στους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών μέσω της “ανοιχτής διακυβέρνησης”.Με τη διατήρηση, αρχικώς, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων που είχαμε ορίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο αποδεικνύεται εμπράκτως η ορθότητα των επιλογών μας. Ασφαλώς η Απόφαση της κας Υπουργού κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση.Τα μέλη του Δ.Σ που είχαμε ορίσει αξιοκρατικά στο Πάρκο Τζουμέρκων, ήταν άτομα που κατάγονται από την περιοχή, έμπειρα, καταξιωμένα στην Κοινωνία, με γνώσεις σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος.Είχαν όμως ένα μειονέκτημα: Δεν ήταν αρεστά στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και σε ορισμένους «οικολογούντες».Έτσι μόλις μια μέρα μετά την αρχική του ανακοίνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε αναιτιολόγητα μεν, κατόπιν ισχυρών κομματικών πιέσεων δε, στην αντικατάσταση του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης που το ίδιο είχε ανακοινώσει! Επισημαίνω ότι από την νομοθεσία δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του Προέδρου ενός Φορέα Διαχείρισης και της ιδιότητας του αιρετού μέλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναρωτιέται δε κανείς, πως είναι δυνατόν για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ένας πρώην Δήμαρχος, χωρίς πτυχίο Πανεπιστημίου, να είναι ικανός να αναλάβει θέση Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και ένας πετυχημένος Δήμαρχος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, να θεωρείται ότι δεν μπορεί να αναλάβει και μάλιστα αμισθί τη θέση του Προέδρου ενός Φορέα Διαχείρισης!Δυστυχώς άλλη μία προεκλογική δέσμευση του κ. Παπανδρέου, περί «αξιοποίησης των αρίστων», ξεχάστηκε την επομένη των εκλογών.Εύχομαι στα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων Διαχείρισης καλή επιτυχία στο σημαντικό τους έργο και διαβεβαιώνω ότι θα σταθώ αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια προς όφελος των προστατευμένων περιοχών της χώρας μας, όπως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έκανα μέχρι σήμερα".

Αναρτήθηκε από epirusgate

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal