Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 3:08 μ.μ.


Ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας σε ιδιώτες;


Έχει γραφεί στο φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ πλήθος στοιχείων δια τη "νεοταξική επέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος" (δεν είναι της Αρχιεπισκοπής)μέσα από τη νέα διεθυντική ομάδα.

Παρακολούθησα τη λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο και άκουσα σε ορισμένα πηγαδάκια να αναφέρονται πολλά από όσα εγράφηκαν σε τούτο το φόρουμ. Άκουσα ότι υπεβλήθησαν παραιτήσεις δημοσιογράφων (ενός ή άλλων δεν θυμούμαι).

Άκουσα όμως και κάτι που εμένα ως Κύπριο μου θυμίζει την περίπτωσιν του εκκλησιαστικού Σταθμού "Ο ΛΟΓΟΣ" τον οποίον η καμαρίλα του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου μας εκατόρθωσεν να φέρει εις τις αγκάλες του MEGA Channel του Λαμπράκη.

Παραχωρήθηκε το management στους "πατριωτάρες" του MEGA Channel σε μία κρίσιμη στιγμήν δια τη νήσον μας. Αυτό που άκουσα σήμερα να αναφέρεται ως πορεία πλεύσης είναι να γίνει το ίδιον και δια τον Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να δωθεί το management σε καναλάρχη της Ελλάδας.

Η απαξίωση του Σταθμού και υπονόμευση του ορθοδόξου συστατικού του αποσκοπεί να οδηγήσει στην αντίληψη ότι η Εκκλησία δεν μπορεί από μόνη της να διαχειριστεί ένα Σταθμό και είτε αυτός να κλείσει, είτε να παραχωρηθεί η συχνότητα, είτε να δωθεί το management σε ιδιώτη καναλάρχη.

Σήμερα εγώ έμαθα ότι ετοιμάζεται να παραχωρηθεί το managemnet σε ιδιώτη καναλάρχη.

Δεν γνωρίζω ποιός μπορεί να είναι, αλλά αυτό ερμηνεύει πολλά.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπός μας δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμον και δεν γνώριζε τί έκαναν οι γύρω του. Πραγματικά ελπίζω ο δικός σας ο Ιερώνυμος να μην γνωρίζει επίσης και όλα να γίνονται "πίσω από την πλάτη του" και χωρίς την έγκρισίν του. Πρέπει όμως να σταματήσει το σημερινό κατάντημα του Σταθμού και να αποκαταστήσει τις πνευματικές ποιότητες που καταστρέφουν οι καινούριοι εκσυγχρονιστές.

Κάτι άσχετο που άκουσα σήμερα και με προβλημάτισε. Μπορεί κάποιος ιερωμένος να είναι κομματικό μέλος;

Αν κάποιοι αισθάνονται άβολα με την κυπριάζουσα γραφή μου, λυπούμαι αλλά ταξιδεύω για διακοπές στο εξωτερικό και τώρα βρήκα λίγο χρόνο να γράψω κάτι όπως ήθελα άμεσα να κάνω για να το απελευθερώσω από μέσα μου. Τα έγραψα γρήγορα και κάτι θα μου ξέφυγε στον λίγο χρόνο που διαθέτω για στάση.

Αν δείτε από ποιόν Όμιλο προέρχεται το δεξί χέρι του διευθυντή (βλέπε Φάληρο μεριά) καταλαβαίνουμε σε ποιον καναλάρχη προσανατολίζεται το μάνατζμεντ. Εκτός αν έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Δεν μπορεί επίσης να είναι τυχαίο το πλήρως γλυψιματικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=97298

Θα έγραφε αυτή η εφημερίδα κάτι καλό για την Εκκλησία; Φυσικά όχι. Τότε προς τί η προβολή του διευθυντή;

Βέβαια, χρειάζεται επιβεβαίωση, αλλά αυτά είναι σοβαρές πιθανότητες που ερμηνεύουν την κατάσταση πολύ καλά.
πηγή:

Ρεσάλτο
Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal