Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη της Ντόρας;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:12 μ.μ.
ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Με πολύ κακό μάτι είδαν στη Νέα Δημοκρατία την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά. Ο λόγος είναι γιατί αρκετοί θεωρούν ότι η πρώην ανθυποψήφια του Αντώνη Σαμαρά λειτουργεί υπονομευτικά εντός της ΝΔ και το γεγονός πως δεν είχε εκ των προτέρων ενημερώσει το κόμμα για την επίσκεψή της, έδωσε νέα τροφή στους ψιθύρους αυτούς. Το ρεύμα που υποστηρίζει την κ. Μπακογιάννη υπεραμυνόταν της απόφασης αυτής, λέγοντας ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να ενημερώσει τον οποιονδήποτε για τις δραστηριότητές της εκτός Ελλάδος. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι άνθρωποι που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά τόνιζαν ότι η φύση της συνεργασίας της με τον πρόεδρο του κόμματος καθορίζεται από τις πράξεις της ιδίας.

Όπως αναφέρεται στον αθηναϊκό Τύπο, η μια πλευρά μέσα στο κόμμα κατηγορεί την άλλη ότι οδηγεί την αντιπαράθεση στα άκρα και πλέον η συνύπαρξη του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη. «Το μόνο που ενδιαφέρει τον Πρόεδρο της ΝΔ είναι να έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη», τονίζουν κύκλοι του κόμματος. «Είναι στο χέρι της τι θα επιλέξει», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κάτι που οι συνεργάτες της πρώην ΥΠΕΞ χαρακτήρισαν «ακατανόητη στάση της ηγεσίας».

Πάντως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του ιδίου στην έλευση της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο, όπως είχε ακουστεί, διαψεύδοντας τις φήμες που έκαναν λόγο για πρόσκληση στη σκιά της ταύτισης απόψεων των δύο πολιτικών στο Σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πινδάρου, ο κ. Αναστασιάδης προσπάθησε αρχικά να τηλεφωνήσει στον κ. Σαμαρά, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει και έτσι του έστειλε επιστολή. Σε αυτήν εξηγεί ότι δεν προσκάλεσε ο ίδιος την κ. Μπακογιάννη αλλά επικοινώνησε η ίδια μαζί του μέσω της ελληνικής πρεσβείας. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στη «Σ» και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, Γιώργος Αγγελοτόπουλος, εξηγώντας ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις και εξυπηρετήσεις για οποιονδήποτε αξιωματούχο του κράτους, εμπίπτουν μέσα στον θεσμικό ρόλο της πρεσβείας.

Όπως έγινε γνωστό, η κ. Μπακογιάννη είναι προσκεκλημένη της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος στη Λεμεσό, ενώ το αντίστοιχο παράρτημα στη Λευκωσία προσκάλεσε τη βουλευτή της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ, για ένα κύκλο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας. Την Ελληνίδα βουλευτή δέχθηκαν, εκτός του κ. Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

simerini

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal