Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η κατάρα του επίτιμου έπεσε στο ΠΑΣΟΚ:

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:07 π.μ.
03 Μαρτίου 2010

Έδωσε συγχαρητήρια στον Παπανδρέου

Να στηρίξουν όλοι τα μέτρα Παπανδρέου ζήτησε ο επίτιμος της Νέας Δημοκρατίας και για "ξεκάρφωμα" δυσαρεστήθηκε με την εξεταστική επιτροπή

Αντιμέτωπο με την "ευλογία" Μητσοτάκη είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου



Έκκληση στο ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει την εθνική ομοψυχία που διαταράσσει η εξεταστική επιτροπή έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με συνέντευξη του στο Μέγκα. Eπίσης πρόσθεσε ότι στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου για τα μέτρα που παίρνει, έστω όπως τόνισε και με καθυστέρηση πέντε μηνών.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα μέτρα αυτά τα χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία και πως ο πρωθυπουργός καθυστέρησε πέντε μήνες να τα ανακοινώσει.

Όπως ανέφερε, στην κατάσταση εθνικής ανάγκης που βρίσκεται η οικονομία, η επίθεση που κάνει ο πρωθυπουργός στη Ν.Δ., τορπιλίζει την πολιτική ισορροπία που είναι απαραίτητο συστατικό για την έξοδο από την κρίση. Έδωσε ως παράδειγμα την περίοδο του 1990 όπου η χώρα αντιμετώπιζε παρόμοια κατάσταση με σήμερα και ο ίδιος είχε συστήσει οικουμενική κυβέρνηση. Από τη μεριά της, τόνισε, η Ν.Δ., θα πρέπει να δείξει ανωτερότητα και να μην ακολουθήσει τον κατήφορο.

Πρόσθεσε πως ο Γ. Παπανδρέου είναι πειστικός προς τους ξένους εταίρους όμως οι αγορές φοβούνται τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα φέρουν τα μέτρα. Κατά συνέπεια πρόσθεσε πως χρειάζεται εθνική ομοφωνία για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική αναταραχή. Ανέφερε ότι στην παρούσα φάση πρακτικές όπως το να διαφωνούν τα μέλη της κυβέρνησης δεν είναι αποδεκτές και πως η οικονομία έχει ανάγκη ένα πρόσωπο που να μπορεί να επωμιστεί το βάρος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανίδεα. Επανέλαβε την πρόταση του να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά την Αριστερά, τόνισε ότι τα κόμματα της παρουσιάζουν ακραίες απόψεις και ζήτησε νομιμοφροσύνη. Πρόσθεσε πως τα παλιά στελέχη, φέρνοντας για παράδειγμα τον Χαρίλαο Φλωράκη, γνώριζαν πως δεν πρέπει να παίζει κανείς με τη φωτιά. Η σημερινή γενιά, συνέχισε, δεν έχει την υπευθυνότητα αυτή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, κατέληξε ότι είναι ανάξιο από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ να μειώνει τον χρόνο της εξεταστικής στα 5,5 χρόνια της κυβέρνησης Ν.Δ. και πρόσθεσε πως η διεύρυνση των ελλειμμάτων ξεκίνησε το 1981 επί ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε την άποψη ότι η δημιουργική λογιστική ήταν περίπου συμφωνημένη με την Ε.Ε. και πως μόνο η δική του κυβέρνηση δεν συντήρησε την κατάσταση αυτή, λόγω της περιοριστικής πολιτικής που άσκησε.

Όταν ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το δράμα και το κλάμα για να μας πείσει να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον.

Όταν δεν έχει ούτε έναν ενδοιασμό μήπως όλα αυτά που θα ανακοινώσει αύριο θα διαλύσουν τη χώρα, την κοινωνική συνοχή, θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.

Όταν δεν βρήκε ούτε ένα μέτρο που να θίγει τους έχοντες και κατέχοντες αλλά βρήκε την εύκολη λύση της υφαρπαγής του ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Όταν τα γιουσουφάκια της εξουσίας, τα ντελίβερι μπόις της δημοσιογραφίας που υπηρέτησαν τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη ξεσπάθωσαν και έδωσαν συγχαρητήρια στον Γ. Παπανδρέου διότι “επιτέλους” πήρε μέτρα.

Όταν δημοσιογράφοι τύπου Πρετεντέρη χαίρονται από το Mega διότι ο Γ. Παπανδρέου κατάλαβε λέει την ιστορική στιγμή που βρίσκεται η χώρα και ήταν ένας “άλλος πρωθυπουργός”.

Όταν τέλος επιστρατεύτηκε ο βασικός εκπρόσωπος του πιο στυγνού νεοσυντηρητισμού και της διαπλοκής, Κ. Μητσοτάκης, για να δώσει συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό.

Όταν ο Κ. Μητσοτάκης μόνο που δεν χόρεψε πεντοζάλη γιατί η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα επώδυνα για τον λαό.

Ε τότε, έχουμε πιάσει πάτο. Δεν υπάρχει ελπίδα καμιά, το παιχνίδι είναι στημένο.
kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal