Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Νοσοκομείο Κομοτηνής :

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:51 μ.μ.
 Το τραπέζι «στρώθηκε» και ετοιμάζεται «γεύμα»
2 March 2010


Έξι χρόνια αγώνων χωρίς αποτέλεσμα δεν απογοητεύουν τους θεσμικούς παράγοντες και με μεγαλύτερη μανία επιχειρούν σήμερα να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, πιστεύουν ότι με την παρουσία του Γιώργου Πεταλωτή στα ύψιστα κυβερνητικά κλιμάκια θα πετύχουν ώστε να υλοποιήσουν καταρχήν τα σχέδια τους που δεν είναι άλλα από την δημοπράτηση εκπόνησης της προμελέτης για την ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Όλες οι φιέστες, οι ατέρμονες συζητήσεις, οι μαξιμαλιστικές εξαγγελίες και ανακοινώσεις δεν κατόρθωσαν να πετύχουν την πολυπόθητη απαίτηση που ήταν η πληρωμή κάποιου μελετητικού γραφείου.

Επί πέντε χρόνια ο λαός της Ροδόπης άκουγε τις κυβερνητικές δηλώσεις των παραγόντων της ΝΔ που δήλωναν μπροστά στις κάμερες την επικείμενη ανέγερση του νοσοκομείου Κομοτηνής. Ο ίδιος ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ηταν εκείνος που κατήγγειλε την φιέστα κατά την τελευταία συνάντηση στο γραφείο του υπουργού Υγείας, των Αβραμόπουλου – Στυλιανίδη – Γιαννακίδη – Καβαρατζή – Χριστοφορίδη και στελεχών της ΔΕΠΑΝΟΜ που περιχαρείς ανακοίνωναν την μεγάλη κυβερνητική εξαγγελία.

Τότε ο κ. Πεταλωτής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν κλήθηκαν και άλλοι βουλευτές του νομού στην συζήτηση εκείνη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν ακούστηκε από τα χείλη των θεσμικών μας η ανάγκη να ενισχυθεί το νοσοκομείο Κομοτηνής με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με ιατρικά μηχανήματα, να δημιουργηθούν νέες κλινικές, να εγκριθούν οι κανονισμοί λειτουργίας ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα να αποκτήσει μιας σοβαρή λειτουργία. Η μόνιμη απαίτηση ήταν η πληρωμή κάποιας προμελέτης αφού διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να γίνει κάτι καλύτερο.

Ποιος ο ρόλος Πεταλωτή σήμερα;

Κατά τη διάρκεια των ετών που ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν στην αντιπολίτευση με την συνεργασία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Κομοτηνής, την έλλειψη προσωπικού όλων των βαθμίδων, για την έλλειψη ιατρικών μηχανημάτων και για έλλειψη πολιτικής βούλησης να λειτουργήσει το ευαγές ίδρυμα προσφέροντας αξιόπιστες ιατρικές υπηρεσίες.

Με την σοβαρότητα που χαρακτηρίζει την πολιτική του διαδρομή ποτέ δεν ταυτίστηκε με την άποψη για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, ίσως επειδή ήξερε καλύτερα από τον καθένα ότι ένα τέτοιο έργο δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει σε απόσταση 25 λεπτών της ώρας το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

1.Ποια θα είναι η στάση του Γιώργου Πεταλωτή στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους θεσμικούς για την «υπόθεση νοσοκομείο»;

2.Ποια είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα;

3.Υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις για ένα τόσο μεγάλο έργο ή θα περιοριστεί η προσπάθεια στην έγκριση και πληρωμή παλιών μελετών;

Επειδή ήδη διαχέεται στον αέρα ότι τα συχνά ταξίδια των θεσμικών με υπηρεσιακά στελέχη στην Αθήνα σκοπό έχουν να επηρεάσουν κυβερνητικά στελέχη με την αμέριστη συμπαράσταση του Γιώργου Πεταλωτή ώστε να παρθεί απόφαση για το «τοπικό γεφύρι της Άρτας» περιμένουμε μια δήλωση του ίδιου ώστε να γνωρίζει ο κάθε πολίτης της Ροδόπης από αξιόπιστα χείλη τι πρόκειται να γίνει.

Όχι όμως ξαναζεσταμένο φαγητό και σερβίρισμα έτοιμων μελετών Γιώργο, όπως πολλές φορές επιχειρήθηκε στο παρελθόν.

πηγη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal